Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

BIODATA PELAJAR  Nama:Lee Yen Siang  No.Matriks:A103423  Tarikh Lahir:18/05/1984  Alamat:18,Pekan Malau, 09020 Kulim, Kedah.  Fakulti:FTSM  Jabatan:Sains.

Similar presentations


Presentation on theme: "BIODATA PELAJAR  Nama:Lee Yen Siang  No.Matriks:A103423  Tarikh Lahir:18/05/1984  Alamat:18,Pekan Malau, 09020 Kulim, Kedah.  Fakulti:FTSM  Jabatan:Sains."— Presentation transcript:

1

2 BIODATA PELAJAR

3  Nama:Lee Yen Siang  No.Matriks:A103423  Tarikh Lahir:18/05/1984  Alamat:18,Pekan Malau, 09020 Kulim, Kedah.  Fakulti:FTSM  Jabatan:Sains Komputer

4

5 Cita-cita saya ialah hendak menjadi seorang jutawan.Ini kerana saya boleh beli apa yang saya suka dan minat jika saya mempunyai wang yang banyak. Sejak kecil-kecil lagi saya sudah minat kepada komputer terutama dalam komputer games,contohnya Command & Conquar dan lain-lain. Ini menyebabkan saya kecil-kecil sudah memakai cermin mata.Komputer game dapat membuat otak saya lebih berfungsi dan juga permikiran saya lebih bertajam berbanding dahulu.Saya dan kawan saya berpendapat pada masa depan,teknologi maklumat lebih penting daripada sekarang dan ini telah memberi peluang kepada saya untuk menjadi jutawan.Ini kerana jika saya dapat membuatkan satu program yang sangat bagus,saya dapat menjualkannya dengan harga yang sangat tinggi kepada syarikat- syarikat gergasi.Oleh itu,saya berangan-angan untuk menjadi Bill Gate kedua walaupun impian saya ini sangat susah tercapai tetapi saya akan berusaha untuk menrealisasikan impian saya. Selain itu,saya juga bercita-cita hendak menjadi seorang guru.Walaupun gaji seorang guru bukan tinggi sangat tapi kerja sebagai seorang guru adalah cita-cita saya semasa saya masih kecil. Ini kerana saya telah dipengaruhi oleh cikgu saya semasa saya masih bersekolah rendah.Saya berharap pada masa depan lebih ramai insan- insan yang berguna dapat dilahirkan daripada saya dan berkerjasama untuk mewujudkan satu masyarakat yang lebih cemerlang dan gemilang supaya generasi yang akan datang lebih berwawasan dan bermaklumat.

6


Download ppt "BIODATA PELAJAR  Nama:Lee Yen Siang  No.Matriks:A103423  Tarikh Lahir:18/05/1984  Alamat:18,Pekan Malau, 09020 Kulim, Kedah.  Fakulti:FTSM  Jabatan:Sains."

Similar presentations


Ads by Google