Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Multiple Choice Quiz Questions with Answers Part 5 Visit: quizzes/multiple-choice-questions/mcq- quiz-part-5/ Copyright.

Similar presentations


Presentation on theme: "Multiple Choice Quiz Questions with Answers Part 5 Visit: quizzes/multiple-choice-questions/mcq- quiz-part-5/ Copyright."— Presentation transcript:

1 Multiple Choice Quiz Questions with Answers Part 5 Visit: quizzes/multiple-choice-questions/mcq- quiz-part-5/

2 1.) Organic Compounds like benzene which have a strong smell are a) Inorganic compounds b) Aromatic compounds c) Organic compounds d) Physical compounds Answer: Aromatic compounds

3 2.) Boolean algebra was developed to deal with binary numbers. Under the binary system all ordinary _______ Operations are reduced to their simplest form a) Arithmetical b) Mathematical c) Scientifically d) None of the above Answer: Arithmetical

4 3.) The Godavari, Krishna, Kaveri, Pennar all rise in the Western Ghats and traverse the Plateau and the east coast and empty themselves into the a) The Ganga b) The Gandak c) The Gomati d) Bay of Bengal Answer: Bay of Bengal

5 4.) ____ is a mineral which can be used as a gem. a) Amber b) Ruby c) Pearl d) None of the above Answer: Amber

6 5.) Great Wall of China was built in the year a) 356 b) 305 c) 326 d) 214 Answer: 214

7 6.) Addressograph was invented by a) Lwo H.Backland b) Whitcomb L. Judson c) J.S.Duncan d) F. Brush Answer: J.S.Duncan

8 7.) _______ is a deposit of sand, mud or gravel and is left by a river when it leaves hilly ground and flows more slowly over flatter land a) Alluvium b) Stone c) Rock d) None of the above Answer: Alluvium

9 8.) Palto was born in the year a) 430 b) 480 c) 427 d) 490 Answer: 427

10 9.) Adding Machine was invented by a) Blaise Pascal b) John J.Loud c) Edwin T.Holmes d) David Bushnell Answer: Blaise Pascal

11 10.) The smallest unit of matter that can take partin a chemical reaction, and which cannot be broken down chemically into anything simpler is a) Alloy b) Acoustics c) Amu d) Atom Answer: Atom

12 11.) Alexander the great was born in the year a) 305 b) 356 c) 327 d) 328 Answer: 356

13 12.) Byte is a combination of bits a) Seven b) Eight c) Six d) Five Answer: Eight

14 13.) Ashoka defeated king of Kalinga in the river battle of kalinga fought in the year a) 273 b) 261 c) 305 d) 232 Answer: 261

15 14.) Whatever a business firms owns in terms of building furniture, plant machinery is known as a) Liability b) Stock c) Assets d) None of the above Answer: Assets

16 15.) ____ describes the height of one point above another point a) Altitude b) Meridian c) Axis d) Latitude Answer: Altitude

17 16.) A device used to measure current is a) Barometer b) Altimeter c) Ammeter d) Galvanometer Answer: Ammeter

18 17.) That which prevents infections, decay and inhibits the action or microorganisms is a) Arsenic b) Antiseptic c) Arsenic d) Aspirin Answer: Antiseptic

19 18.) An individual or a firm or a companys tax liability when worked out and calculated is known as a) Assessment b) Annual return c) Budget d) Assignment Answer: Assessment

20 19.) Vikrama Era began in the year a) 98 b) 78 c) 58 d) 68 Answer: 58

21 20.) On a per capita basis, Indias GDP is what was in the USA in the a) 1950s b) 1960s c) 1930s d) 1940s Answer: 1930s

22 Hope it was helpful for you. Thank You!


Download ppt "Multiple Choice Quiz Questions with Answers Part 5 Visit: quizzes/multiple-choice-questions/mcq- quiz-part-5/ Copyright."

Similar presentations


Ads by Google