Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

General Knowledge Quiz Questions with Answers Part 54 Visit: quizzes/general-awareness/gk-quiz-part- 54/ Copyright.

Similar presentations


Presentation on theme: "General Knowledge Quiz Questions with Answers Part 54 Visit: quizzes/general-awareness/gk-quiz-part- 54/ Copyright."— Presentation transcript:

1 General Knowledge Quiz Questions with Answers Part 54 Visit: quizzes/general-awareness/gk-quiz-part- 54/

2 1.) National Rural Employment Guarantee Act 2005 ensures for how many days of employment in a year in rural areas? a)150 days b)At least 200 days c)365 days d)100days Answer: d) 100days

3 2.) India is not a member of- a)ASEAN b)Commonwealth c)UNO d)G-15 Answer: a) ASEAN

4 3.) Who is regarded as the Father of Modern India? a)Keshav chandra sen b)Mahatma Gandhi c)M.G Ranade d)Ram Mohan Roy Answer: d) Ram Mohan Roy

5 4.) Who is known as Mother of India Revolution? a)Sarojini Naidu b)Anni Besant c)Bhikaji Rustam kama d)Rama Bai Answer: c) Bhikaji Rustam kama

6 5.) Who was the founder of Ramakrishna Mission? a)Ram Krishna Paramhansa b)Swami Vivekanad c)Keshav Chandra sen d)Swami Dayanand Saraswati Answer: b) Swami Vivekanad

7 6.) Who established the Vedanta Society? a)Vivekanand b)Ram Mohan Roy c)Devendra Nath Tagore d)Keshav Chandra Sen Answer: a) Vivekanand

8 7.) Kumaran Asam is associated with the Social Renaissance of- a)Kerala b)Andhra Pradesh c)Tamil Nadu d)None of the above Answer: a) Kerala

9 8.) Who was the founder of Satya Shodhak Samaj? a)M.G. Ranade b)Gopal Hari Deshmukh c)Atmatam Pandurang d)Jyotiba Phule Answer: d) Jyotiba Phule

10 9.) Which political party has emerged as the richest one in India? a)BJP b)BSP c)CPM d)Congress Answer: d) Congress

11 10.) The first Indian to win PGA Title of golf is- a)Arjun Atwal b)Both Jointly c)Jeev Mikha Sigh d)None of these Answer: a) Arjun Atwal

12 11.) The book The Masque of Africa is written by- a)V.S. Naipal b)M.S. Swaminathan c)Tony Blair d)Raghav Bhal Answer: a) V.S. Naipal

13 12.) Tejaswini Sawant is the first Indian women to be crowned world champion in- a)Shooting b)Athletics c)Wrestling d)Boxing Answer: a) Shooting

14 13.) Duleep Trophy is associated with- a)Badminton b)Golf c)Hockey d)Cricket Answer: d) Cricket

15 14.) Two smallest continents of the world are- a)Australia and South America b)Antarctica ans Europe c)Australia and Europe d)Australia and Antarctica Answer: b) Antarctica ans Europe

16 15.) Which of the following writs means we command? a)Mandamus b)Certiorari c)Quo Warranto d)Habeas Corpus Answer: a) Mandamus

17 16.) The Tornadoes are very strong tropical cyclones origmatinating in- a)Caribbean Sea b)Black Sea c)Arabian Sea d)China Sea Answer: a) Caribbean Sea

18 17.) Vandematram became a theme song o Indias struggle for independence during- a)Swadeshi Movement b)Civil Disobedience c)Non-Cooperation Movement d)Champaran Movement Answer: a) Swadeshi Movement

19 18.) Albania and Croatia joined North Atlantic Treaty Organization in- a)2009 b)2005 c)2006 d)2008 Answer: a) 2009

20 19.) Who has composed the following line? To me that cup has been dealt in another measure. a)Robert Southey b)P.B Shelley c)Shakespeare d)John Keat Answer: b) P.B Shelley

21 20.) Hemingway, the novelist was- a)An America b)A South African c)A Canadian d)A British Answer: a) n America

22 Hope it was helpful for you. Thank You!


Download ppt "General Knowledge Quiz Questions with Answers Part 54 Visit: quizzes/general-awareness/gk-quiz-part- 54/ Copyright."

Similar presentations


Ads by Google