Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

General Knowledge Quiz Questions with Answers Part 63 Visit: quizzes/general-awareness/gk-quiz-part- 63/ Copyright.

Similar presentations


Presentation on theme: "General Knowledge Quiz Questions with Answers Part 63 Visit: quizzes/general-awareness/gk-quiz-part- 63/ Copyright."— Presentation transcript:

1 General Knowledge Quiz Questions with Answers Part 63 Visit: quizzes/general-awareness/gk-quiz-part- 63/

2 1.) Which of the following is not a Direct tax? a)Estate tax b)Wealth tax c)Income tax d)Sales tax Answer: d) Sales tax

3 2.) Sundra Strait separates- a)Japan b)Java-Sumatra c)Sicily-Italy d)Burma-Celebrates Answer: b) Java-Sumatra

4 3.) Which of the following Commission of Inquiry propped into Indira Gandhi assassination? a)Justice Thakkar Commission b)Justice Shaha Commission c)Justice Sarkaria Commission d)Justice Ranganath Mishra Answer: a) Justice Thakkar Commission

5 4.) India has become part of $ 10 billion Gas Pipeline Project, the project is backed by- a)U.S.A b)Russia c)Japan d)England Answer: a) U.S.A

6 5.) The Union Government has approved Project-15 B which is related to- a)Defence Programme b)Social Programme c)Initiating Dialogue with J&K separatists d)Telangana Issue Answer: a) Dilip Hiro

7 6.) During the French Presidents Nicolas Sarkozys visit to India in December 2010, India signed with France- a)Five Atomic Pacts b)Three Atomic Pacts c)Four Atomic Pacts d)Six Atomic Pacts Answer: a) Five Atomic Pacts

8 7.) Annie Besant arrived in India in- a)1893 b)1890 c)1877 d)1875 Answer: a) 1893

9 8.) Nomadic Elephant was the joint military exercise held in India between India and- a)Mongolia b)Sri Lanka c)Indonesia d)Malaysia Answer: a) Mongolia

10 9.) The 16th Conference of Parties (COP) to the United Nation Framework Convention on Climate Change (UNFCCC) in 2010 was held in- a)New Delhi b)Osaka c)New York d)Cancum Answer: d) Cancum

11 10.) BP; Deepwater Horizon drilling rig which exploded I April 2010 killing a number of workers is located in- a)Gulf of Mexico b)Red Sea c)Bay of Bengal d)Sea of Tasmania Answer: a) Gulf of Mexico

12 11.) Worlds tallest building is- a)Effiel Tower b)Qutub Minar c)Statue of Liberty d)Burj Khalifia Answer: d) Burj Khalifia

13 12.). The winner of FIFA World Cup 2010 was- a)U.S.A b)Brazil c)Spain d)Argentina Answer: c) Spain

14 13.) Along with which of the following countries, India shared Sultan Azlan Shah Hockey Cup 2010? a)South Africa b)South Korea c)Indonsia d)Argentina Answer: b) South Korea

15 14.) In 2010 Leander Paes in Partnership with Cara Black won the Mixed Doubles title of- a)Wimblendon Open Tennis Championship b)Australia Open Tennis Championship c)Both (A) and (B) d)None of above Answer: c) Both (A) and (B)

16 15.) Rajya passed historic Womens Reservation Bill on- a)March 20,2010 b)March 10,2010 c)March 9,2010 d)None of the above Answer: c) March 9,2010

17 16.) Satyanand Mishra is Indias present- a)Chief of Research and Analysis wings b)Chief Election Commissioner c)Chief information Commissioner d)None of the Above Answer: c) Chief information Commissioner

18 17.) MNP stand for- a)Mobile Number Portability b)Mobile Natural Portability c)Mobile National Portability d)None of the above Answer: a) Mobile Number Portability

19 18.) Chengdu-J20 belongs to- a)China b)The Netherlands c)U.S.A d)Germany Answer: a) China

20 19.) Indias first private sector facilities for the manufacture of super-critical and turbine genera- tors have been established on- a)Palakkad b)Kulti (Bengal) c)Meerut d)Hazira (Surat) Answer: d) Hazira (Surat)

21 20.) International Womens Day is observed on- a)March 8 b)March 12 c)March 6 d)March 10 (B) Answer: a) March 8

22 Hope it was helpful for you. Thank You!


Download ppt "General Knowledge Quiz Questions with Answers Part 63 Visit: quizzes/general-awareness/gk-quiz-part- 63/ Copyright."

Similar presentations


Ads by Google