Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Information Technology Quiz Questions with Answers Part 11 Visit: quizzes/information-technology/it-quiz-part- 11/

Similar presentations


Presentation on theme: "Information Technology Quiz Questions with Answers Part 11 Visit: quizzes/information-technology/it-quiz-part- 11/"— Presentation transcript:

1 Information Technology Quiz Questions with Answers Part 11 Visit: quizzes/information-technology/it-quiz-part- 11/

2 1.) You can use the tag to display the list of items in the bulleted format. a) b) c) Both a) and b) d) None of these Answer: Both a) and b)

3 2.) The Type attribute has the default value as a) Square b) Circle c) Disc d) No value Answer: Disc

4 3.) You can use the tag to arrange the list of items in the ascending order. a) b) c) Both a) and b) d) None of these Answer:

5 4.) By default, an ordered list shows the list item in the order. a) Descending b) Ascending c) Both a) and b) d) None of these Answer: Ascending

6 5.) You can create a definition list with the tag. a) b) c) d) Answer:

7 6.) HTML is a a) Package b) Language c) Software d) None of these Answer: Language

8 7.) Which HTML tag should you use to display power in a variable, such as x2. a) b) c) d) Answer:

9 8.) Among the following, Which HTML tag can make the text bold? a) b) c) Both a) and b) d) Answer: Both a) and b)

10 9.) Which HTML tag display the text as the smallest heading? a) H6 b) H5 c) H3 d) H1 Answer: H6

11 10.) The various options of a bulleted list available in HTML are: a) Triangle, square, circle b) Square, circle, disc c) Polygon, triangle, square d) Polygon, circle, disc Answer: Square, circle, disc

12 11.) Which tag is used to add background color to a Web page? a) Background b) Color c) Bgcolor d) Background Answer: Bgcolor

13 12.) If you want to display the text in your Web page in Spanish language, them which code should you specify with the lang attribute? a) Es b) He c) Hi d) De Answer: Es

14 13.) The RGB value of the color is a digit combination of letter and number: a) 5 b) 9 c) 7 d) 6 Answer: 6

15 14.) The value of #00FFFF is a) Maroon b) Black c) Aqua d) White Answer: Aqua

16 15.) refers to a version that was introduced in 1996 by adding some new features, such as table. a) HTML 2.0 b) HTML 4 c) HTML 5 d) HTML 3 Answer: HTML 3

17 16.) HTML is written is the form of a) Brackets b) Elements c) Tags d) Attributes Answer: Tags

18 17.) HTML tags are not a) Language b) Case-sensitive c) Predefined d) None of these Answer: Case-sensitive

19 18.) The tag specifies that the document is a HTML document. a) HEAD b) HTML c) PAGE d) BODY Answer: HTML

20 19.) The tag gives title to an HTML document. a) PAGE b) TITLE c) BODY d) HEAD Answer: TITLE

21 20.) The display the name of the application and the name of the currently open document a) Window bar b) Head bar c) Title bar d) Definition bar Answer: Title bar

22 Hope it was helpful for you. Thank You!


Download ppt "Information Technology Quiz Questions with Answers Part 11 Visit: quizzes/information-technology/it-quiz-part- 11/"

Similar presentations


Ads by Google