Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Information Technology Quiz Questions with Answers Part 9 Visit: quizzes/information-technology/it-quiz-part- 9/

Similar presentations


Presentation on theme: "Information Technology Quiz Questions with Answers Part 9 Visit: quizzes/information-technology/it-quiz-part- 9/"— Presentation transcript:

1 Information Technology Quiz Questions with Answers Part 9 Visit: quizzes/information-technology/it-quiz-part- 9/

2 1.) What is the full form of HTML? a) Hyper Text Markup Language b) Higher Transfer Markup Language c) Hyper Transfer Markup Language d) Higher Text Markup Language Answer: Hyper Text Markup Language

3 2.) Which is the latest version of HTML? a) HTML 5 b) HTML 5.5 c) HTML 2.0 d) HTML 1.0 Answer: HTML 5

4 3.) An HTML is a command to instruct to the Web browser how to display the content in a web page. a) Attribute b) Element c) Tag d) Style Answer: Tag

5 4.) An provides additional information about an HTML tag. a) Tag b) Attribute c) Style d) All of these Answer: Attribute

6 5.) All the HTML tags are typed inside the following brackets: a) ( ) b) c) { } d) [ ] Answer:

7 6.) Which tag does not require a closing tag? a) HEAD b) BR c) TITLE d) HTML Answer: BR

8 7.) All your HTML code resides between the and tags. a) b) c) d) Answer:

9 8.) The tag display the information in a Web page, which a user can actually see and read. a) b) c) d) Answer:

10 9.) The lang attributes needs to be specified with the tag. a) b) c) d) All of these Answer: All of these

11 10.) Which attribute specifies the direction in which the browser should present the text? a) BACKGROUND b) BGCOLOR c) None of these d) TEXT Answer: BACKGROUND

12 11.) Which attribute modifies the default background color of your Web page? a) BACKGROUND b) BGCOLOR c) None of these d) TEXT Answer: BGCOLOR

13 12.) The feature of repeating a single image is known as a) Listening b) Tiling c) Repetition d) None of these Answer: Tiling

14 13.) You can create an unnumbered list by using the following tag: a) b) c) d) and these Answer:

15 14.) Which tag would make the text italic? a) b) c) All of these d) None of these Answer:

16 15.) The background attribute is used to: a) Specify a background color for the Web page b) Apply a background image for the Web page c) Insert an image in a Web page d) All of these Answer: Apply a background image for the Web page

17 16.) Other than the tag, which other tag can you use to make the text bold? a) b) c) d) Both a) and c) Answer:

18 17.) Which of the following HTML tags should you use to modify the text size, font type, and font color? a) b) c) d) Answer:

19 Hope it was helpful for you. Thank You!


Download ppt "Information Technology Quiz Questions with Answers Part 9 Visit: quizzes/information-technology/it-quiz-part- 9/"

Similar presentations


Ads by Google