Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Trade and Industry Quiz Questions with Answers Part 4 Visit: quizzes/trade-and-industry/ti-quiz-part-4/ Copyright.

Similar presentations


Presentation on theme: "Trade and Industry Quiz Questions with Answers Part 4 Visit: quizzes/trade-and-industry/ti-quiz-part-4/ Copyright."— Presentation transcript:

1 Trade and Industry Quiz Questions with Answers Part 4 Visit: quizzes/trade-and-industry/ti-quiz-part-4/

2 1.) After the decision of Bombay High Court, the Income Tax department has levied the revised tax liability on Vodafone of the value? a) Rs Crore b) Rs Crore c) Rs Crore d) Rs Crore Answer: Rs Crore

3 2.) What is the maximum investment limit for retail investors in any public issue as per the rules of SEBI? a) Rs. 2, b) Rs. 1, c) Rs. 5, d) Rs Answer: Rs. 1,

4 3.) Which of the following Petroleum product is fully under market based price determination policy? a) Diesel b) Petrol c) Petrol, Diesel and Kerosene d) Petrol, Diesel both Answer: Petrol

5 4.) Which of the following Indian Private Company is the biggest employer? a) Reliance Industries b) TCS c) ITC d) Wipro Answer: TCS

6 5.) Shikha Sharma recently included in Forbes' Top 100 Powerful Women of the World list is associated with a) HDFC Bank b) AXIS Bank c) ICICI Bank d) HSBC Answer: AXIS Bank

7 6.) Which of the following Indian Company gets the highest rank among Indian Companies included in Forbes-sop list for the year 2010? a) Reliance Industries Lt b) Indian Oil Corporation c) ONGC d) ONGC Answer: Indian Oil Corporation

8 7.) Which of the following state has registered the maximum growth in Gross State Domestic Product in the year ? a) Kerala b) Chhattisgarh c) Gujarat d) None of these Answer: Chhattisgarh

9 8.) Information Technology Act in India was introduced in the Year a) 2001 b) 2000 c) 2003 d) 2002 Answer: 2000

10 9.) Which of the following country has declared Broadband Service as the fundamental right in the country? a) Finland Correct b) Britain c) Denmark d) United States of America Answer: Finland Correct

11 10.) World Investment Report is annual lypublished by a) WTO b) IMF c) UNCTAD d) IBRD Answer: UNCTAD

12 11.) As per first advance estimates of Kharif crops for the year given by Agriculture Ministry the total foodgrains have been estimated at a) MT b) MT c) MT d) MT Answer: MT

13 12.) On October 15, 2010 government has launched the new NELP round for allocation, which is numbered as a) NELP-VIII b) NELP-IX c) NELP-X d) NELP-VII Answer: NELP-IX

14 13.) 'Company of the Year' award in Economic Times Corporate Excellency Awards 2010 goes to a) Mahindra and Mahindra b) Ranuka Sugars c) L & T d) Maruti Suzuki Answer: L & T

15 14.) 'Tourism and Bio-diversity' is/ was the theme of World Tourism Day (September 27) for the year a) 2011 b) 2010 c) 2012 d) 2009 Answer: 2010

16 15.) In Global Hunger Index 2010 released by International Food policy Research Institute (IFPRI), India has been placed at a) 68th Rank b) 67th Rank c) 65th Rank d) 66th Rank Answer: 67th Rank

17 16.) 'BAFTA' award is associated with a) Tourism b) Banking sector c) Insurance Sector d) Cinema Answer: Cinema

18 17.) Nobel for Economics 2010 has been shared by a) Two US and one British Economists b) One US and one British Economists c) All three US Economists d) Two British and one US Economists Answer: Two US and one British Economists

19 18.) The new Chairman and Managing Director of National Housing Bank who took charge on September 15, 2010 is a) A. N. Tiwari b) S. Sridhar c) R. V. Verona d) L. Radhakrishnan Answer: R. V. Verona

20 19.) In newly proposed Direct Tax Code the highest rate of individual income tax has been put at a) 25 per cent b) 30 per cent c) 35 per cent d) 20 per cent Answer: 30 per cent

21 20.) Which of the following key rate has not been altered by RBI since 2003? a) Cash Reserve Ratio b) Bank Rate c) Statutory Liquidity Ratio d) Repo Rate Answer: Bank Rate

22 Hope it was helpful for you. Thank You!


Download ppt "Trade and Industry Quiz Questions with Answers Part 4 Visit: quizzes/trade-and-industry/ti-quiz-part-4/ Copyright."

Similar presentations


Ads by Google