Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

ANIMALE DOMESTICE TICU IULIAN.

Similar presentations


Presentation on theme: "ANIMALE DOMESTICE TICU IULIAN."— Presentation transcript:

1 ANIMALE DOMESTICE TICU IULIAN

2 CUPRINS: VACA PORCUL CALUL OAIA CAINELE PISICA

3 VACA ARE INFATISARE DEOSEBITA FATA DE A CARNIVORELOR;
VACA ESTE UN ANIMAL ER-BIVOR RUMEGATOR; CORPUL ESTE ALCATUIT DIN TREI PARTI:CAP, TRUNCHI SI PICIOARE; NASTE, O DATA PE AN, UN VITELUS, PE CARE IL CRESTE CU LAPTE; OMUL ARE CA FOLOASE DE LA VACA LAPTELE SI CARNEA.

4 PORCUL ESTE UN ANIMAL DOMESTIC VALOROS PENTRU CA SE IN-GRASA IN SCURT TIMP SI SE INMULTESTE FOARTE REPEDE CORPUL ESTE MARE, GREOI, ACOPERIT CU O PIELE GROA-SA, CU PAR ASPRU; SE DEPLASEAZA INCET SI II PLACE SA SE SCALDE; SE HRANESTE CU RESTURI DE ALIMENTE DIN GOSPODARIE; DE LA PORC SE CONSUMA CARNEA;

5 CALUL PRIN INFATISAREA SA FRU-MOASA, MANDRA DA IMPRE-SIA DE ELEGANTA SI DE FORTA; CAPUL ESTE MARE SI ALUN-GIT, DAR BINE PROPORTIO-NAT CU RESTUL CORPULUI; CALUL ESTE UN ANIMAL ER-BIVOR; ESTE UN ALERGATOR NEIN-TRECUT; IAPA NASTE UN MANZ PE AN SI IL CRESTE CU LAPTE.

6 OAIA ARE CORPUL ACOPERIT CU LANA; SE HRANESTE CU IARBA;
BERBECUL ARE PE CAP DOUA COARNE MARI SI RASUCITE, PE CAND OAIA ARE COARNE-LE FOARTE MICI SAU LIP-SESC; NASTE UNUL SAU DOI MIEI PE CARE II HRANESTE CU LAPTE; OMUL FOLOSESTE DE LA OA-IE CARNEA SI LANA.

7 CAINELE A FOST PRIMUL ANIMAL DO-MESTICIT DE OM;
ESTE UN ANIMAL CARNIVOR SI SE ASEAMANA CU PISICA; ARE CORPUL ACOPERIT CU BLANA; TRAIESTE IN CURTEA OMU-LUI, FIIND CEL MAI BUN PRIETEN AL ACESTUIA SI APARANDU-L DE DUSMANI; FEMELELE NASC 5-6 PUI PE CARE II HRANESTE CU LAPTE.

8 PISICA ESTE UN ANIMAL DOMESTIC, FOLOSITOR, DEOARECE STARPESTE SOARECII; CORPUL ESTE ACOPERIT CU BLANA; ARE AUZUL SI MIROSUL FOARTE DEZVOLTATE SIM-TIND PRADA DE LA DISTAN-TA; NOAPTEA SE ORIENTEAZA BINE DATORITA VEDERII NOCTURNE; FEMELA NASTE PUI SI II HRANESTE CU LAPTE.

9 ANIMALUL PREFERAT 7 6 5 8 9 10 24 21 20 25 34 VACA PORCUL CALUL OAIA
CAINELE PISICA COPII 7 6 5 8 9 10 TINERI ADULTI TOTAL 24 21 20 25 34

10 ANIMALUL PREFERAT


Download ppt "ANIMALE DOMESTICE TICU IULIAN."

Similar presentations


Ads by Google