Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Definitions Hemisphere: Half of the globe created by the prime meridian or the equator. Equator: An imaginary line around the middle of the earth that.

Similar presentations


Presentation on theme: "Definitions Hemisphere: Half of the globe created by the prime meridian or the equator. Equator: An imaginary line around the middle of the earth that."— Presentation transcript:

1 Definitions Hemisphere: Half of the globe created by the prime meridian or the equator. Equator: An imaginary line around the middle of the earth that divides the globe into the northern and southern hemispheres. Prime meridian: An imaginary line that divides the globe into the eastern and western hemispheres. Regions: Places that have common characteristics; areas having no specific boundaries. Common characteristics: Same features that belong to a place or region. Longitude: Grid lines on a globe going north and south. Latitude: Grid lines on a globe going east and west.

2 Continents and Oceans 1. The seven continents are: 1. __________________ 2. __________________ 3. __________________ 4. __________________ 5. __________________ 6. __________________ 7. __________________ Label each continent outline with the number of your answer. 2. The four oceans are: 1. __________________ 2. __________________ 3. __________________ 4. __________________ Label the oceans on the map. 3. The smallest continent on earth is _____________________. 4. The largest continent on earth is ______________________. 5. On what continent do you live? ________________________

3 Continents and Oceans 1. The seven continents are: 1. __________________ 2. __________________ 3. __________________ 4. __________________ 5. __________________ 6. __________________ 7. __________________ Label each continent outline with the number of your answer. 2. The four oceans are: 1. __________________ 2. __________________ 3. __________________ 4. __________________ Label the oceans on the map. 3. The smallest continent on earth is _____________________. 4. The largest continent on earth is ______________________. 5. On what continent do you live? ________________________ Africa

4 Continents and Oceans 1. The seven continents are: 1. __________________ 2. __________________ 3. __________________ 4. __________________ 5. __________________ 6. __________________ 7. __________________ Label each continent outline with the number of your answer. 2. The four oceans are: 1. __________________ 2. __________________ 3. __________________ 4. __________________ Label the oceans on the map. 3. The smallest continent on earth is _____________________. 4. The largest continent on earth is ______________________. 5. On what continent do you live? ________________________ Africa Europe

5 Continents and Oceans 1. The seven continents are: 1. __________________ 2. __________________ 3. __________________ 4. __________________ 5. __________________ 6. __________________ 7. __________________ Label each continent outline with the number of your answer. 2. The four oceans are: 1. __________________ 2. __________________ 3. __________________ 4. __________________ Label the oceans on the map. 3. The smallest continent on earth is _____________________. 4. The largest continent on earth is ______________________. 5. On what continent do you live? ________________________ Africa Europe Asia

6 Continents and Oceans 1. The seven continents are: 1. __________________ 2. __________________ 3. __________________ 4. __________________ 5. __________________ 6. __________________ 7. __________________ Label each continent outline with the number of your answer. 2. The four oceans are: 1. __________________ 2. __________________ 3. __________________ 4. __________________ Label the oceans on the map. 3. The smallest continent on earth is _____________________. 4. The largest continent on earth is ______________________. 5. On what continent do you live? ________________________ Africa Europe Asia Australia

7 Continents and Oceans 1. The seven continents are: 1. __________________ 2. __________________ 3. __________________ 4. __________________ 5. __________________ 6. __________________ 7. __________________ Label each continent outline with the number of your answer. 2. The four oceans are: 1. __________________ 2. __________________ 3. __________________ 4. __________________ Label the oceans on the map. 3. The smallest continent on earth is _____________________. 4. The largest continent on earth is ______________________. 5. On what continent do you live? ________________________ Africa Europe Asia Australia Antarctica

8 Continents and Oceans 1. The seven continents are: 1. __________________ 2. __________________ 3. __________________ 4. __________________ 5. __________________ 6. __________________ 7. __________________ Label each continent outline with the number of your answer. 2. The four oceans are: 1. __________________ 2. __________________ 3. __________________ 4. __________________ Label the oceans on the map. 3. The smallest continent on earth is _____________________. 4. The largest continent on earth is ______________________. 5. On what continent do you live? ________________________ Africa Europe Asia Australia Antarctica South America

9 Continents and Oceans 1. The seven continents are: 1. __________________ 2. __________________ 3. __________________ 4. __________________ 5. __________________ 6. __________________ 7. __________________ Label each continent outline with the number of your answer. 2. The four oceans are: 1. __________________ 2. __________________ 3. __________________ 4. __________________ Label the oceans on the map. 3. The smallest continent on earth is _____________________. 4. The largest continent on earth is ______________________. 5. On what continent do you live? ________________________ Africa Europe Asia Australia Antarctica South America North America

10 Continents and Oceans 1. The seven continents are: 1. __________________ 2. __________________ 3. __________________ 4. __________________ 5. __________________ 6. __________________ 7. __________________ Label each continent outline with the number of your answer. 2. The four oceans are: 1/O. __________________ 2/O. __________________ 3/O. __________________ 4/O. __________________ Label the oceans on the map. 3. The smallest continent on earth is _____________________. 4. The largest continent on earth is ______________________. 5. On what continent do you live? ________________________ Africa Europe Asia Australia Antarctica South America North America

11 Continents and Oceans 1. The seven continents are: 1. __________________ 2. __________________ 3. __________________ 4. __________________ 5. __________________ 6. __________________ 7. __________________ Label each continent outline with the number of your answer. 2. The four oceans are: 1/O. __________________ 2/O. __________________ 3/O. __________________ 4/O. __________________ Label the oceans on the map. 3. The smallest continent on earth is _____________________. 4. The largest continent on earth is ______________________. 5. On what continent do you live? ________________________ Africa Europe Asia Australia Antarctica South America North America Atlantic

12 Continents and Oceans 1. The seven continents are: 1. __________________ 2. __________________ 3. __________________ 4. __________________ 5. __________________ 6. __________________ 7. __________________ Label each continent outline with the number of your answer. 2. The four oceans are: 1/O. __________________ 2/O. __________________ 3/O. __________________ 4/O. __________________ Label the oceans on the map. 3. The smallest continent on earth is _____________________. 4. The largest continent on earth is ______________________. 5. On what continent do you live? ________________________ Africa Europe Asia Australia Antarctica South America North America Atlantic Arctic

13 Continents and Oceans 1. The seven continents are: 1. __________________ 2. __________________ 3. __________________ 4. __________________ 5. __________________ 6. __________________ 7. __________________ Label each continent outline with the number of your answer. 2. The four oceans are: 1/O. __________________ 2/O. __________________ 3/O. __________________ 4/O. __________________ Label the oceans on the map. 3. The smallest continent on earth is _____________________. 4. The largest continent on earth is ______________________. 5. On what continent do you live? ________________________ Africa Europe Asia Australia Antarctica South America North America Atlantic Arctic Pacific

14 Continents and Oceans 1. The seven continents are: 1. __________________ 2. __________________ 3. __________________ 4. __________________ 5. __________________ 6. __________________ 7. __________________ Label each continent outline with the number of your answer. 2. The four oceans are: 1/O. __________________ 2/O. __________________ 3/O. __________________ 4/O. __________________ Label the oceans on the map. 3. The smallest continent on earth is _____________________. 4. The largest continent on earth is ______________________. 5. On what continent do you live? ________________________ Africa Europe Asia Australia Antarctica South America North America Atlantic Arctic Pacific Indian

15 Continents and Oceans 1. The seven continents are: 1. __________________ 2. __________________ 3. __________________ 4. __________________ 5. __________________ 6. __________________ 7. __________________ Label each continent outline with the number of your answer. 2. The four oceans are: 1/O. __________________ 2/O. __________________ 3/O. __________________ 4/O. __________________ Label the oceans on the map. 3. The smallest continent on earth is _____________________. 4. The largest continent on earth is ______________________. 5. On what continent do you live? ________________________ Africa Europe Asia Australia Antarctica South America North America Atlantic Arctic Pacific Indian

16 Continents and Oceans 1. The seven continents are: 1. __________________ 2. __________________ 3. __________________ 4. __________________ 5. __________________ 6. __________________ 7. __________________ Label each continent outline with the number of your answer. 2. The four oceans are: 1/O. __________________ 2/O. __________________ 3/O. __________________ 4/O. __________________ Label the oceans on the map. 3. The smallest continent on earth is _____________________. 4. The largest continent on earth is ______________________. 5. On what continent do you live? ________________________ Africa Europe Asia Australia Antarctica South America North America Atlantic Arctic Pacific Indian Australia

17 Continents and Oceans 1. The seven continents are: 1. __________________ 2. __________________ 3. __________________ 4. __________________ 5. __________________ 6. __________________ 7. __________________ Label each continent outline with the number of your answer. 2. The four oceans are: 1/O. __________________ 2/O. __________________ 3/O. __________________ 4/O. __________________ Label the oceans on the map. 3. The smallest continent on earth is _____________________. 4. The largest continent on earth is ______________________. 5. On what continent do you live? ________________________ Africa Europe Asia Australia Antarctica South America North America Atlantic Arctic Pacific Indian Australia Asia

18 Continents and Oceans 1. The seven continents are: 1. __________________ 2. __________________ 3. __________________ 4. __________________ 5. __________________ 6. __________________ 7. __________________ Label each continent outline with the number of your answer. 2. The four oceans are: 1/O. __________________ 2/O. __________________ 3/O. __________________ 4/O. __________________ Label the oceans on the map. 3. The smallest continent on earth is _____________________. 4. The largest continent on earth is ______________________. 5. On what continent do you live? ________________________ Africa Europe Asia Australia Antarctica South America North America Atlantic Arctic Pacific Indian Australia Asia North America

19 Definitions Hemisphere: Half of the globe created by the prime meridian or the equator. Equator: An imaginary line around the middle of the earth that divides the globe into the northern and southern hemispheres. Prime meridian: An imaginary line that divides the globe into the eastern and western hemispheres. Regions: Places that have common characteristics; areas having no specific boundaries. Common characteristics: Same features that belong to a place or region. Longitude: Grid lines on a globe going north and south. Latitude: Grid lines on a globe going east and west.

20 Its Time to Go LEVEL ZERO Put your pencils, crayons, and scissors in your pencil bag. Close your book and leave it in your desk. Stand up and push in your chair. Line up to switch classes.


Download ppt "Definitions Hemisphere: Half of the globe created by the prime meridian or the equator. Equator: An imaginary line around the middle of the earth that."

Similar presentations


Ads by Google