Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

L6.2 Assessment. D. is the correct answer. Each of the items in the series must be separated with a comma. 1. Read this sentence. My favorite foods are.

Similar presentations


Presentation on theme: "L6.2 Assessment. D. is the correct answer. Each of the items in the series must be separated with a comma. 1. Read this sentence. My favorite foods are."— Presentation transcript:

1 L6.2 Assessment

2 D. is the correct answer. Each of the items in the series must be separated with a comma. 1. Read this sentence. My favorite foods are pizza, broccoli, ice cream, and strawberries. What is the BEST way to revise this sentence? A.My favorite foods are pizza broccoli ice cream and strawberries. B.My favorite foods are, pizza broccoli ice cream and strawberries. C.My favorite foods, are pizza broccoli ice cream and strawberries. D.Correct as is.

3 B. is the correct answer. Each of the items in the series must be separated with a comma. Ginger and cinnamon are two different spices. 2. Read this sentence. Ginger cinnamon and cumin, are common spices. What is the BEST way to revise this sentence? A.Ginger, cinnamon and cumin are common spices. B.Ginger, cinnamon, and cumin are common spices. C.Ginger cinnamon and cumin are, common spices. D.Correct as is.

4 C. is the correct answer. Each of the items in the series must be separated with a comma. 3. Read this sentence. He ran up the steps, opened the door and called my name. What is the BEST way to revise this sentence? A.He ran up the steps opened the door and called my name. B.He ran up the steps, opened the door, and, called my name. C.He ran up the steps, opened the door, and called my name. D.Correct as is.

5 B. is the correct answer. The day and year need to be separated by a comma. Otherwise, all the numbers would run together. The month and day do not need to have a comma between them. 4. Read this sentence. My nephew was born on April, 6, What is the BEST way to revise this sentence? A.My nephew was born on, April 6, B.My nephew was born on April 6, C.My nephew was born on April D.Correct as is.

6 A. is the correct answer. Cities and states must be separated with commas. 5. Read this sentence. One day I am going to take a road trip from Seattle Washington to Tallahassee Florida. What is the BEST way to revise this sentence? A.One day I am going to take a road trip from Seattle, Washington to Tallahassee, Florida. B.One day I am going to take a road trip from Seattle Washington to Tallahassee, Florida. C.One day I am going to take a road trip, from Seattle Washington to Tallahassee Florida. D.Correct as is.

7 B. is the correct answer. The street address must be separated from the city. The city and state must be separated with a comma. A – needs a comma after 27 C – needs a comma after Chicago D – needs a comma after 27 instead of before Which of the following sentences is written CORRECTLY? A.On July , our family moved to Ft. Worth, Texas. B.Send your letter to 124 Stone Street, Durham, North Carolina. C.Sandra Cisneros was born in Chicago Illinois, in D.We visited Lyndon B. Johnson’s home on March,

8 7. Read this sentence. Edgar Allan Poe, who wrote "The Raven" is a great American poet. What is the BEST way to revise this sentence? A.Edgar Allan Poe who wrote "The Raven", is a great American poet. B.Edgar Allan Poe who wrote "The Raven" is a great American poet. C.Edgar Allan Poe, who wrote "The Raven," is a great American poet. D.Correct as is. C. is the correct answer. The phrase “who wrote “The Raven,” is an appositive. It is a description of Edgar Allan Poe that is not necessary. Therefore, the phrase should have a comma before and after it.

9 8. Read this sentence. Demi Lovato my favorite singer performed, last night. What is the BEST way to revise this sentence? A.Demi Lovato, my favorite singer, performed last night. B.Demi Lovato, my favorite singer performed last night. C.Demi Lovato my favorite singer performed last night. D.Correct as is. A. is the correct answer. The phrase “my favorite singer,” is an appositive. It is a description of Demi Lovato that is not necessary. Therefore, the phrase should have a comma before and after it.

10 9. Read this sentence. The house, in my opinion, needs to be torn down. Which part of this sentence is nonrestrictive? A.needs to be torn down B.in my opinion C.The house D.There is not a nonrestrictive clause in this sentence. B. is the correct answer. This is an interrupting phrase that can be removed from the sentence without changing the meaning.

11 10. Read this sentence. My sister got a menha design a kind of temporary skin art for her wedding. What is the best way to rewrite this sentence using commas? My sister got a menha design, a kind of temporary skin art, for her wedding. The phrase “a kind of temporary skin art” is an appositive. It gives a definition of what a menha design is. It could be removed from the sentence because it is nonrestrictive information.

12 11. Read this sentence. The suspect in the lineup who has red hair committed the crime. The underlined portion of the sentence is a restrictive clause. Explain why this part of the sentence is restrictive. The underlined portion of the sentence is restrictive because it is necessary to help understand which suspect in the lineup committed the crime. Removing this part of the sentence would change the meaning of the sentence. Many students mixed up restrictive and nonrestrictive. Remember: restrictive = required; nonrestrictive = not necessary

13 12. Which of the following sentences contains a restrictive element? A.To do yoga, which I find relaxing, I get up early in the morning. B.He’s the man who broke the world record in running. C.I went to school with John Baker, who lives next door. D.My house, which is on Elm Street, has ice on the windows. B. is the correct answer. Notice that B is the only choice without a comma. You need to know that we are talking about the man who broke the world record. A – which I find relaxing is an interrupter. It is nonrestrictive. C – who lives next door is an appositive. John Baker’s name was given. You don’t need to know where he lives. D – which is non Elm Street is nonrestrictive. It can be removed without changing the meaning of the sentence.

14 13. Read this sentence. The store honored the complaints that were less than 60 days old. The underlined portion of the sentence is restrictive. Explain why this part of the sentence is restrictive. You cannot remove the underlined portion of the sentence without changing the meaning. The store will only honor complaints that are less than 60 days old. Therefore, the phrase is restrictive and needed. Many students mixed up restrictive and nonrestrictive. Remember: restrictive = required; nonrestrictive = not necessary

15 14. Read this sentence. When James—heard the low growl, he stopped legs trembling, teeth chattering and hoped the lion did not see him. What is the BEST way to revise this sentence? A.When James heard the low growl, he stopped—legs trembling, teeth chattering—and hoped the lion did not see him. B.When James heard the low growl, he stopped legs trembling, teeth chattering and hoped the lion did not see him. C.When James heard the low growl, he stopped legs trembling, teeth chattering—and hoped the lion did not see him. D.Correct as is. A is the best answer. When dashes are used, you are putting emphasis on the information inside of them. In this sentence, “legs trembling, teeth chattering” are in dashes to emphasize how frightened James was in the situation.

16 15. Read this sentence. Before I could—escape to the skate park—Mom mentioned the mess in the garage and my heart fell. What is the BEST way to revise this sentence? A.Before I could escape to the skate park—Mom mentioned the mess in the garage—and my heart fell. B.Before I could escape—to the skate park, Mom mentioned the mess in the garage and my heart fell. C.Before I could escape to the skate park, Mom mentioned the mess in the garage—and my heart fell. D.Correct as is. C is the best answer. When dashes are used, you are showing a change in direction that should be emphasized. In this sentence, “and my heart fell” is in dashes to emphasize how disappointed the speaker was in the situation. You could remove “and my heart fell” and still have a thought that makes sense.

17 16.Read this sentence. Although the weather was dismal—rain poured from the skies as a cold wind whipped through the stadium—the football team managed to beat their archrivals in the final minutes of the game. Explain why you would use dashes in this sentence and NOT parentheses. It makes sense to use dashes in this situation because the weather is being emphasized to point out how amazing it was that the team managed to win the game. Parentheses would take the emphasis away from the weather. Some students said that the information in dashes was necessary. Remember, dashes enclose nonrestrictive information ( information that is not necessary). We could remove this part of the sentence, but enclosing it in dashes places emphasis on the words inside.

18 17. The following sentence needs to be revised with parentheses. Two thirds of our class most are athletes voted for afternoon games. Which is the BEST way to revise the sentence by adding parentheses? A.Two thirds of our class most are athletes (voted for afternoon games). B.Two thirds (of our class) most are athletes voted for afternoon games. C.Two thirds of our class most are (athletes voted) for afternoon games. D.Two thirds of our class (most are athletes) voted for afternoon games. D is the best answer. Try reading all the sentences without the part enclosed in parentheses. D is the only sentence that makes sense. It is not necessary to know that most of the students are athletes.

19 18. Read this sentence. Pie charts (see Figure 1) are designed to show the percentage breakdowns of the elements that make up a whole. What is the BEST way to revise this sentence? A.Pie charts see Figure 1 are designed to show the percentage breakdowns of the elements that make up a whole. B.(Pie charts see Figure 1) are designed to show the percentage breakdowns of the elements that make up a whole. C.Pie charts see Figure 1 are designed to show the percentage (breakdowns of the elements that make up a whole). D.Correct as is. D is the best answer. Try reading all the sentences without the part enclosed in parentheses. D is the only sentence that makes sense. It is extra information to be told to look at Figure 1.

20 19. Read this sentence. The music of Louisiana from jazz to blues to rock and hip-hop has spread across America. What it the BEST way to rewrite this sentence using parentheses? The music of Louisiana (from jazz to blues to rock and hip-hop) has spread across America. Try removing the part in parentheses – You are left with: The music of Louisiana has spread across America.

21 20. Read this sentence. Queen Victoria was as they say a formidable woman. What is the BEST way to revise this sentence? A.Queen Victoria was, as they say a formidable woman. B.Queen Victoria was, as they say, a formidable woman. C.Queen Victoria, was as they say a formidable woman. D.Correct as is. B. Is the best answer. “As they say” is an interrupter and can be removed from the sentence. Therefore, it should have a comma before and after it.

22 21. Read this sentence. My sister, to be honest did not do her research. What is the BEST way to revise this sentence? A.My sister to be honest, did not do her research. B.My sister to be honest did not do her research. C.My sister, to be honest, did not do her research. D.Correct as is. C. is the best answer. “To be honest” is an interrupter and can be removed from the sentence. Therefore, it should have a comma before and after it.

23 22. Read this sentence. The iPhone, 5 surprisingly, was not released before my birthday. What is the BEST way to revise this sentence? A.The iPhone 5, surprisingly, was not released before my birthday. B.The iPhone 5, surprisingly was not released, before my birthday. C.The iPhone 5 surprisingly, was not released, before my birthday. D.Correct as is. A. is the best answer. “Surprisingly” is an interrupter and can be removed from the sentence. Therefore, it should have a comma before and after it.

24 23. Read the following sentence from paragraph 2. We thought for a moment, and then someone raised a hand and said Buy stuff. Mr. Goldman nodded his head in agreement. What is the BEST way to revise this sentence? A. We thought for a moment, and then someone raised a hand and said, “Buy stuff. Mr. Goldman nodded his head in agreement.” B. We thought for a moment, and then someone raised a hand and said “Buy stuff.” Mr. Goldman nodded his head in agreement. C. We thought for a moment, and then someone raised a hand and said, “Buy stuff.” Mr. Goldman nodded his head in agreement. D. Correct as is. C. is the best answer. A comma is needed after said, and “Buy stuff.” should be in quotation marks. A – quotation marks are in the wrong place B – comma missing after said D – no comma after said and no quotation marks used

25 24. Read the following sentence from paragraph 3. We watched a show about a pink talking elephant because Didi said I like programs about animals that talk. What is the BEST way to revise this sentence? A. We watched a show about a pink talking elephant, because Didi said “I like programs about animals that talk.” B. We watched a show about a pink talking elephant because Didi said, “I like programs about animals that talk.” C. We watched a show about a pink talking, elephant because Didi said, I like programs about animals that talk. D. Correct as is. B is correct. A comma is needed after said and quotation marks are needed around “I like programs about animals that talk.” A – comma is in the wrong place C – quotation marks are missing D – comma and quotation marks are missing

26 25. Read the following sentence from paragraph 3. The ad for a talking doll made her say Wow! The one for the sugary sweet cereal prompted her to comment I like that stuff. It makes the milk turn blue. What is the BEST way to revise this sentence? A. The ad for a talking doll made her say, “Wow!” The one for the sugary sweet cereal prompted her to comment, “I like that stuff. It makes the milk turn blue.” B. The ad for a talking doll made her say, “Wow”! The one for the sugary sweet cereal prompted her to comment, “I like that stuff. It makes the milk turn blue”. C. The ad for a talking doll made her say “Wow!” The one for the sugary sweet cereal prompted her to comment “I like that stuff. It makes the milk turn blue.” D. Correct as is. A is correct. A comma is needed after say and quotation marks are needed around “Wow!” and “I like that stuff. It makes the milk turn blue.” Notice that the punctuation marks are inside the quotation marks. B – punctuation is outside quotation marks C – comma missing after say D – comma and quotation marks are missing

27 26. Read the following sentence. Under the picnic table beside the tent Frisky slept peacefully. What is the BEST way to revise this sentence? A.Under, the picnic table beside the tent Frisky slept peacefully. B.Under the picnic table, beside the tent Frisky slept peacefully. C.Under the picnic table beside the tent, Frisky slept peacefully. D.Correct as is. C is correct. If a sentence begins with two prepositional phrases, the comma should be placed after the last prepositional phrase. After the comma, you get to the main point of the sentence.

28 27. Which of the following sentences is CORRECT? A. Hiding behind the bush, during a game of hide-and-seek, she scared me. B. Well look, who’s here! C. Beyond that mountain with a snowy peak, there’s a small cabin. D. No it burned down last summer. We decided to accept both A and C on this question. A – “during a game of hide-and seek” is a nonrestrictive interrupter C – Placing a comma after two introductory prepositional phrases is correct. B – incorrect – comma should be after well D – incorrect – comma should be after no

29 28. Which of the following sentences is CORRECT? A.Although the air was muggy, we turned off the air conditioner. B.Oh look at all those birds! C.Since, their leaves stay green all year those trees are called evergreens. D.After we ate we explored the woods, surrounding the campground. A is the correct answer. It is correct to place a comma after this introductory, dependent clause. B – incorrect – comma should be after oh C – incorrect – comma should be after year D – incorrect – comma should be after ate

30 29. Which of the following sentences is CORRECT? A. Theo wants a ferret but his apartment complex, doesn’t allow pets. B. The scenery was great yet, my sister was restless. C. Is that normal or is something wrong with the car’s engine? D. Carla noticed I’d forgotten my pencil, so she lent me one of hers. D is the correct answer. It is correct to place a comma before the conjunction so because it joins two simple sentences. A– incorrect – comma should be after ferret B – incorrect – comma should be before yet C – incorrect – comma should be after normal

31 30. Which is the BEST way to combine the following sentence? Rain was pouring down. The football game continued. A.Rain was pouring down, nor the football game continued. B.Rain was pouring down, for the football game continued. C.Rain was pouring down, yet the football game continued. D.Rain was pouring down the football game continued. C is the correct answer. It makes the most sense to combine these two ideas with yet to show a contrast.

32 31. Which is the BEST way to combine the following sentence? I can’t borrow skis. Maybe I can rent some. A.I can’t borrow skis maybe I can rent some. B.I can’t borrow skis, so maybe I can rent some. C.I can’t borrow skis, and maybe I can rent some. D.I can’t borrow skis, nor maybe I can rent some. B is the correct answer. It makes the most sense to combine these two ideas with so to show an alternate idea.

33 32. Which of the following sentences is CORRECT? A.The killer whale is a large powerful mammal. B.Ten, hungry, chirping birds landed near our blanket. C.A sleek, powerful submarine slipped into the sea. D.Have you learned the new, complicated, soccer rules? C is the correct answer. Sleek and powerful are equally important adjectives that describe the submarine. A – should have a comma between large and powerful B – should not have a comma between ten and hungry – hungry ten birds does not sound right! D – should not have a comma between complicated and soccer. The adjective and noun should not be separated with a comma.

34 33. Which of the following sentences is CORRECT? A.Old, worn tires may be recycled. B.Yeast in warm moist, dough makes bread rise. C.This is the reddest, roundest, tomato, in the pail. D.We gathered purple tiny flowers. A is the correct answer. Old and worn are equally important adjectives that describe the tires. B – should have a comma between warm and moist, not moist and dough C – should not have a after tomato D – the color should be next to the noun – tiny purple flowers

35 34. Which of the following sentences is CORRECT? A.The fast exciting game was fun to watch. B.What a colorful, soft, jacket that is! C.Mountain goats and antelopes have powerful hind legs. D.We carried all of the dishes into the large, dining room. C is the correct answer. You would not place a comma between powerful and hind. Hind powerful legs does not sound right! A – should have a comma between fast and exciting B – should not have a after soft D – should not have a comma after large – dining large room does not sound right!


Download ppt "L6.2 Assessment. D. is the correct answer. Each of the items in the series must be separated with a comma. 1. Read this sentence. My favorite foods are."

Similar presentations


Ads by Google