Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Private Applicator Re-certification Quiz II For Fun and Prizes.

Similar presentations


Presentation on theme: "Private Applicator Re-certification Quiz II For Fun and Prizes."— Presentation transcript:

1

2 Private Applicator Re-certification Quiz II For Fun and Prizes

3 Question #1 How would you safely and effectively unplug a sprayer nozzle? a) use a pin b) use the tip of a knife c) use your mouth to blow on nozzle d) use a tooth brush or soft bristle brush e) use a paper clip Answer: d

4 Question #2 The improper application of pesticides can cause harm to: a) the soil and air b) wildlife c) ground and surface water d) the applicator e) all of the above Answer: e

5 Question #3 What are these insect pests? a) potato leafhoppers b) aphids c) thrips d) spider mites e) flea beetles Answer: b

6 Question #4 Which of the following pesticides below is the most toxic? a) Methoxychlor, LD 50 : 6000 mg/kg b) Rotenone, LD 50 : 39 mg/kg c) Diazinon, LD 50 : 300 mg/kg d) Methyl Parathion, LD 50 : 6 mg/kg e) Malathion, LD 50 : 1375 mg/kg Answer: d

7 Question #5 What are the variables that you can use to adjust the amount of spray delivered by boom sprayers? a) pressure b) nozzle tip orifice size c) boom height d) ground speed of sprayer e) nozzle spacing on the boom f) all of the above Answer: a, b, d, e

8 Question #6 Which of these can move pesticides off of the application site? a) air b) water c) erosion d) objects (critters, people, equipment) e) all of the above Answer: e

9 Question #7 Which of these factors affect pesticide drift? a) pesticide formulation b) spray additives c) particle size d) method of application e) rate of application f) climate g) all of the above Answer: g

10 Question #8 Which of the following factors favor the breakdown of pesticide residues? a) cool temperatures b) direct sunlight c) high organic matter d) high pH e) presence of macro-organisms Answer: b

11 Question #9 Are contact herbicides more effective against annual or perennial weeds?Why? Answer: annual

12 Question #10 How can tolerance to pesticides by pests be avoided: 1) to fungicides, 2) to insecticides, and 3) to herbicides? Answer: 1) alternate fungicide chemistry 2) alternate insecticide chemistry, insure that products have lethal dose, crop rotation 3) alternate herbicide chemistry, crop rotation

13 Question #11 Which of these factors affects herbicide application results? a) application rate b) uniformity of distribution c) weather conditions d) retention e) photodecomposition f) all of the above Answer: f

14 Question #12 Which of these factors affects the effectiveness of pesticides for plant protection? a) residual effectiveness b) type of foliage (denseness) c) leaf surface d) spray coverage e) time of application f) all of the above Answer: f

15 Question #13 An applicator in Maryland is not legally required to keep a record of a pesticide application if the pesticide applied was not a restricted use pesticide? True or False Answer: false

16 Question #14 We all know that wind speed affects the drift potential of pesticides during application. What is the optimum wind speed? a) 0 mph b) 1-3 mph c) 4-10 mph d) mph Answer: c

17 Thanks for your enthusiastic participation.


Download ppt "Private Applicator Re-certification Quiz II For Fun and Prizes."

Similar presentations


Ads by Google