Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0526 Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název.

Similar presentations


Presentation on theme: "Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0526 Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název."— Presentation transcript:

1

2 Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název vzdělávacího materiálu Svátky a tradice anglicky mluvících zemí Číslo vzdělávacího materiálu VY_32_INOVACE_01_8 – Christmas Quiz Jméno autoraJaroslava Čejková Tegerová Název školy Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace „EU peníze středním školám“

3 Traditions and Holidays in English Speaking Countries Solution you will find at the end of the quiz

4 CABBAGE HOLY MISTLETOE CHRISTMAS MESSAGE (speech) CAROLLER(S) CRAFT MASTER(S) WINTER SOLSTICE

5 A) two months (at least a month) before the Christmas Day B) a week before the Christmas Day C) a day before the Christmas Day AUTOR NEUVEDEN. office. microsoft.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: cz/images/results.aspx?qu=pudink&ex=1#ai:MC |

6 A) a kind of a small fish B) a kind of a cabbage C) a kind of a plant to decorate the dish AUTOR NEUVEDEN. office.microsoft.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: cz/images/results.aspx?qu=krocan&ex=1#ai:MC |mt:1 |

7 A) a funny thing which cracks or makes an explosive sound after you pull its ends strongly B) a kind of salty biscuits usually eaten with cheese C) a tool for cracking nuts during the Christmas time AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. office.microsoft.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: cz/images/results.aspx?qu=lousk%C3%A1%C4%8Dek&e x=1#ai:MC | AUTOR NEUVEDEN. Office Microsoft [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: cz/images/results.aspx?qu=v%C3%A1noce&ex=1 #ai:MP |

8 A) Father Claus B) Santa Claus C) Father Christmas AUTOR NEUVEDEN. office.microsoft.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: cz/images/results.aspx?qu=santa+claus&ex=1#ai:MP

9 A ) holy B) mistletoe C) Christmas tree AUTOR NEUVEDEN. office. microsoft.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: cz/images/results.aspx?qu=cesm%C3%ADna&ex=1#ai:MC | AUTOR NEUVEDEN. office.microsoft.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: cz/images/results.aspx?qu=jmel%C3%AD&ex=1#ai:MP | AUTOR NEUVEDEN. office.microsoft.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: o%C4%8Dn%C3%AD+stromek&ex=1#ai:P | o%C4%8Dn%C3%AD+stromek&ex=1#ai

10 A ) Christmas Eve‘s (24 th December) at 7 pm B) Christmas Day (25 th December) at 3 pm C) Boxing Day (26 th December) at 11 am AUTOR NEUVEDEN. Office Microsoft [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: cz/images/results.aspx?qu=televize&ex=1#ai:MC | AUTOR NEUVEDEN. Office Microsoft [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: cz/images/results.aspx?qu=v%C3%A1no%C4%8Dn%C3%AD+stome% C4%8Dek&ex=1#ai:MC AUTOR NEUVEDEN. Office Microsoft [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: cz/images/results.aspx?qu=kr%C3%A1lovna%20al%C5%BEb%C4%9B ta&ex=2#ai:MC |

11 A) there are traditional box tournaments all over the country B) people put their Christmas cards into the letter boxes C) the medieval carollers and craft masters collected money into a box AUTOR NEUVEDEN. office.microsoft.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: cz/images/results.aspx?qu=boxing+day&ex=1

12 A) December 25 in spite of the fact there is a high summer B) June 21 because there is a winter solstice in the Southern Hemisphere C) They do not celebrate Christmas because Santa Claus goes to Australia on holiday by the seaside only AUTOR NEUVEDEN. Office Microsoft [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: cz/images/results.aspx?qu=mikul%C3%A 1%C5%A1&ex=1#ai:MC |

13 A )Wales B) Ireland C) Scotland AUTOR NEUVEDEN. office.microsoft.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: cz/images/results.aspx?qu=nov%C3%BD+rok&ex=1#ai: MM |

14 A) Last Christmas by George Michael (listen here: )http://www.youtube.com/watch?v=8Uk_Fu8_UaQ B) Auld Lang Syne by Robert Burns B) ( listen here: )http://www.youtube.com/watch?v=Wi7E6NG6iQc C) Happy New Year by ABBA C) ( listen here: )http://www.youtube.com/watch?v=zN-LR9_IYpA AUTOR NEUVEDEN. office.microsoft.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: cz/images/results.aspx?qu=p%C3%ADse%C5%88&ex=2# ai:MC |

15 1 A 2 B 3 A 4 C 5 B 6 B 7 C 8 A 9 C 10 B Playing this material as presentation, click the mouse for answers

16  TICHÁ, Věra. Jak se žije a myslí po anglicku aneb co jste možná v učebnici nenašli. Dubicko: Infoa, 2000, ISBN  AUTOR NEUVEDEN, Collaborated Project. Oxford Advanced Learner's Dictionary. Oxford, UK: Oxford University Press, 2010, ISBN  Obrázky microsoft office – citace uvedena vždy pod obrázkem


Download ppt "Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0526 Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název."

Similar presentations


Ads by Google