Download presentation

Presentation is loading. Please wait.

Published byNoah Rich Modified over 9 years ago

1
MATH WORD PROBLEM/SOLUTION

2
WORD PROBLEM ON FRIDAY I WENT TO THE NIKE FACTORY OUTLET TO BUY NEW BASKETBALL SHOES. THE REGULAR PRICE WAS 107.97 THE STORE HAD A 30% DISCOUNT HOW MUCH DID I PAY AFTER THE DISCOUNT AND TAX

3
SOLUTION FIRST YOU NEED TO TURN THE DISCOUNT PERCENTAGE 30% / 100=0.30 OR 0.3 NOW YOU MULTIPLY THE REGULAR PRICE BY THE DISCOUNT 0.3X107.97=32.34 32.34 IS THE DISCOUNTS VALUE SO NOW YOU HAVE TO SUBTRACT 32.34 FROM THE REGULAR PRICE 107.97-32.34= 75.58 NOW YOUR NEW PRICE IS $75.58 BUT YOU STILL NEED TO DO THE TAX SO NOW YOU TURN THE TAX IN TO A DECIMAL 13%/100=0.13 NOW YOU MULTIPLY 0.13 BY THE NEW PRICE 75.58X 0.13= 9.82 NOW YOU HAVE TO ADD 9.82 TO THE NEW PRICE 75.58+9.82=85.40

4
FINAL SOLUTION THE TOTAL COST FOR MY NEW BASKETBALL SHOES IS $85.40

Similar presentations

© 2024 SlidePlayer.com Inc.

All rights reserved.

To make this website work, we log user data and share it with processors. To use this website, you must agree to our Privacy Policy, including cookie policy.

Ads by Google