Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Batalia sexelor O lume dominata de barbati vs o lume dominata de femei.

Similar presentations


Presentation on theme: "Batalia sexelor O lume dominata de barbati vs o lume dominata de femei."— Presentation transcript:

1 Batalia sexelor O lume dominata de barbati vs o lume dominata de femei

2 O femeie intr-o lume a barbatilor ► A spune ca femeile trebuie sa se rezume la anumite ocupatii din cauza genului este de departe gresit. Odata cu trecerea timpului s-a demonstrat in nenumarate cazuri ca stilul de conducere al femeilor, respectiv al barbatilor sunt similare, iar majoritatea companiilor au reusit sa formeze echipe mixte performante.

3 ► Se spune ca femeile profesioniste trebuie sa aiba gandirea unui barbat. Acest tip de gandire s-a dezvoltat datorita faptului ca lumea afacerilor era dominata de barbati, iar "regulile" erau create implicit tot de barbati. Barbatii nu mai sunt modelele. Exista multe exemple de femei care au reusit sa demonstreze acest lucru. ► Se spune ca femeile profesioniste trebuie sa aiba gandirea unui barbat. Acest tip de gandire s-a dezvoltat datorita faptului ca lumea afacerilor era dominata de barbati, iar "regulile" erau create implicit tot de barbati. Barbatii nu mai sunt modelele. Exista multe exemple de femei care au reusit sa demonstreze acest lucru.

4 ► Un alt stereotip care inca mai exista este acela conform caruia loialitatea unei femei fata de familie inseamna neglijarea locului de munca. De cele mai multe ori femeile sunt intrebate de superiori daca au sau intentioneaza sa aiba copii. Acest lucru s-a intiparit in mintea oamenilor, desi este unul cat se poate de eronat. ► Un alt stereotip care inca mai exista este acela conform caruia loialitatea unei femei fata de familie inseamna neglijarea locului de munca. De cele mai multe ori femeile sunt intrebate de superiori daca au sau intentioneaza sa aiba copii. Acest lucru s-a intiparit in mintea oamenilor, desi este unul cat se poate de eronat.

5 ► Daca exista aceste stereotipuri in lumea "barbatilor" si femeile se pot mandri cu unul: "Femeile sunt tinute in spate de barbati". Aceasta afirmatie este des auzita. Barbatii nu sunt de vina pentru insuccesele unei femei pe plan profesional. ► Daca exista aceste stereotipuri in lumea "barbatilor" si femeile se pot mandri cu unul: "Femeile sunt tinute in spate de barbati". Aceasta afirmatie este des auzita. Barbatii nu sunt de vina pentru insuccesele unei femei pe plan profesional.

6 ► Femeilor care au pozitii de lider li s-a acordat multa incredere in ultima vreme, desi se poate spune ca oarecare unda de indoiala mai persista. Numarul de modele ale unor femei care au reusit sa se impuna a crescut. Acest lucru dovedeste ca se pot inlatura stereotipurile. E nevoie de multa munca individuala si de putere pentru a-si sustine punctul de vedere. Iar daca unii oameni nu va acorda incredere, acest lucru nu inseamna nimic, este in fond problema lor. ► Femeilor care au pozitii de lider li s-a acordat multa incredere in ultima vreme, desi se poate spune ca oarecare unda de indoiala mai persista. Numarul de modele ale unor femei care au reusit sa se impuna a crescut. Acest lucru dovedeste ca se pot inlatura stereotipurile. E nevoie de multa munca individuala si de putere pentru a-si sustine punctul de vedere. Iar daca unii oameni nu va acorda incredere, acest lucru nu inseamna nimic, este in fond problema lor.

7 O lume dominanta feminina. Realitate? ► Intr-un studiu recent s-a constatat ca majoritatea barbatilor cred ca lumea este dominata de “jumatatea mai buna” si ei si- au pierdut rolul traditional in societate

8 ► In jur de 52% dintre cei ce au participat la studiu spun ca barbatii trebuie sa traiasca dupa regulile femeilor. ► Intrebati ce inseamna sa fi barbat in secolul 21,mai mult de jumatate sustin ca societatea incearca sa ii “feminizeze”.

9 Bibliografie ► http://www.meteorbusiness.ro/autori-9- Peter_Drucker.php http://www.meteorbusiness.ro/autori-9- Peter_Drucker.php http://www.meteorbusiness.ro/autori-9- Peter_Drucker.php ► http://www.merinews.com/article/world- dominated-by-women-say- men/15711404.shtml http://www.merinews.com/article/world- dominated-by-women-say- men/15711404.shtml http://www.merinews.com/article/world- dominated-by-women-say- men/15711404.shtml


Download ppt "Batalia sexelor O lume dominata de barbati vs o lume dominata de femei."

Similar presentations


Ads by Google