Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Question 1 Which leaf structure is responsible for gas exchange ? a.Matrix b.Stroma c.Stoma d.Thylakoid e.Trichomes.

Similar presentations


Presentation on theme: "Question 1 Which leaf structure is responsible for gas exchange ? a.Matrix b.Stroma c.Stoma d.Thylakoid e.Trichomes."— Presentation transcript:

1 Question 1 Which leaf structure is responsible for gas exchange ? a.Matrix b.Stroma c.Stoma d.Thylakoid e.Trichomes

2 Question 2 What high energy molecule is the final product of photosynthesis? a.Oxygen b.ATP c.NADPH d.Glucose e.Water

3 Question 3 Where is the chlorophyll located in a plant? a.Cristae b.Plasma membrane of the cell c.Outer membrane of the chloroplast d.Thylakoid membrane e.Stroma

4 Question 4 Making glucose via photosynthesis costs ____ATPs and ___NADPHs. However, 1 molecule of glucose is enough to make ___ ATPs. a.18, 12, 36 b.12, 18, 36 c.12, 36, 18 d.36, 18, 12 e.18, 36, 12

5 Question 5 What happens to the energy content of a photon as the wavelength decreases? a.Energy increases b.Energy decreases c.Energy remains the same d.There is no relationship

6 Question 6 Electromagnetic radiation with a wavelength between 400-700nm is_____. a.Radiowaves b.Microwaves c.X-rays d.Visible light e.Ultra Violet

7 Question 7 What happens at the reaction center of a photosystem? a.Light is absorbed b.An electron is energized c.NADP+ is reduced d.ATP is formed e.Carbon fixation occurs

8 Question 8 Which of the following is made during the light reactions. a.ADP and NADP+ b.Glucose and ATP c.ATP and NADPH d.NADPH and Carbon Dioxide e.Carbon Dioxide and Water

9 Question 9 What is the function of Rubisco? a.Absorption of photon energy b.Harvesting electrons from water c.Reduction of NADP+ d.Chemiosmosis e.Carbon fixation

10 Question 10 A particle of light is a ____. a.Wave b.Grana c.Photon d.Proton e.Newton

11 Question 11 Photosynthetic bacteria have chlorophyll embedded in their chloroplasts. a.This is true b.This is false

12 Question 12 Where could a botanist expect to find C 4 plants? a.Canada b.Costa Rica c.Only in trees d.Tundra e.Mount Everest

13 Question 13 If a plant had non-functioning mitochondria, it could still successfully complete photosynthesis? a.This is true b.This is false

14 Question 14 What would happen if a leaf lacked carotenoids? a.The leaf would absorb all energy levels b.The leaf would turn yellow/orange during the fall c.The leaf would not absorb Carbon dioxide d.Photosynthesis would not be as efficient e.The leaf would require oxygen

15 Question 15 The end product of photosynthesis is the starting material of cellular respiration. a.This is true b.This is false

16 Answer Key 1.C 2.D 3.D 4.A 5.A 6.D 7.B 8.C 9.E 10.C 11. B (False) 12. B 13. A (True) 14. D 15. A (True)


Download ppt "Question 1 Which leaf structure is responsible for gas exchange ? a.Matrix b.Stroma c.Stoma d.Thylakoid e.Trichomes."

Similar presentations


Ads by Google