Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

From RegentsEarth.com 6 11 7 12 3 8 4 9 5 10 2 1.

Similar presentations


Presentation on theme: "From RegentsEarth.com 6 11 7 12 3 8 4 9 5 10 2 1."— Presentation transcript:

1

2 From RegentsEarth.com

3

4

5 Back Ques. #1 Ans. The graph below shows the relationship between the speed an elapsed time for an object falling freely from rest near the surface of the planet. What is the total distance the object falls during the first 3 seconds?

6 Back Ques. #2 Ans. A baseball is thrown at an angle of 40 degrees above the horizontal. The horizontal component of the baseball’s initial velocity is 12.0 meters per second. What is the magnitude of the ball’s initial velocity?

7 Back Ques. #3 Ans. A soccer ball kicked on a level field has an initial vertical velocity component of 15 meters per second. Assuming the ball lands at the same height from which it was kicked, what is the total time the ball is in the air?

8 Back Ques. #4 Ans. A ball is thrown vertically upward with an initial velocity of 29.4 meters per second. What is the maximum height reached by the ball?

9 Back Ques. #5 Ans. A rock is dropped from a bridge. What happens to the magnitude of the acceleration and the speed of the rock as it falls?

10 Back Ques. #6 Ans. A student throws a baseball vertically upward and then catches it. If the vertically upward is considered to be the positive direction, draw a graph to best represent the relationship between velocity and time for the baseball.

11 Back Ques. #7 Ans. A device is set up so that when a lever is released, ball a is dropped and at the same instant ball b is propelled horizontally to the left. Which statement describes the motion that is observed? (a)Ball A travels at a constant velocity (b)Ball A hits the ground at the same time as Ball B (c)Ball B hits the ground before Ball A (d)Ball B travels with an increasing acceleration

12 Back Ques. #8 Ans. Four identical projectiles are launched with the same initial speed, v, but at various angles above the level ground. Which diagram represents the initial velocity of the projectile that will have the largest total horizontal displacement?

13 Back Ques. #9 Ans. Four projectiles, A, B, C, and D, were launched from, and returned to, level ground. The data table below shows the initial horizontal speed, initial vertical speed, and time of flight for each projectile. Which projectile traveled the greatest horizontal distance?

14 Ques. #10 Back Ans. A toy rocket is launched twice into the air from level ground and returns to level ground. The rocket is first launched with initial speed v at an angle of 45 degrees above the horizontal. It is launched the second time with the same initial speed, but with the launch angle increase to 60 degrees above the horizontal. Describe how the horizontal distance is affected by the increase in launch angle.

15 Back Ques. #11 Ans. A toy rocket is launched twice into the air from level ground and returns to level ground. The rocket is first launched with initial speed v at an angle of 45 degrees above the horizontal. It is launched the second time with the same initial speed, but with the launch angle increase to 60 degrees above the horizontal. Describe how the horizontal distance is affected by the increase in launch angle.

16 Back Ques. #12 Ans. A machine fired several projects at the same angle above the horizontal. Each projectile was fired with a different initial velocity. The graph below represents the relationship between the magnitude of the initial vertical velocity and the magnitude of the corresponding initial velocity. Determine the magnitude of the initial vertical velocity of the projectile when the magnitude of the initial velocity is 40 m/s.

17 Back Ques. #13 Ans. A machine fired several projects at the same angle above the horizontal. Each projectile was fired with a different initial velocity. The graph below represents the relationship between the magnitude of the initial vertical velocity and the magnitude of the corresponding initial velocity. Determine the angle above the horizontal the projectiles were fired.

18 Back Ques. #14 Ans. A machine fired several projects at the same angle above the horizontal. Each projectile was fired with a different initial velocity. The graph below represents the relationship between the magnitude of the initial vertical velocity and the magnitude of the corresponding initial velocity. Calculate the magnitude of the initial horizontal velocity of the projectile when the magnitude of the initial velocity was 40 m/s (show all work including equation and substitution with units)

19 Back Ques. #15 Ans. Fill in the chart below will all known information: xy ViVfaDViVfaD ViVfadViVfad t=

20 YOU’RE A WINNER!


Download ppt "From RegentsEarth.com 6 11 7 12 3 8 4 9 5 10 2 1."

Similar presentations


Ads by Google