Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Group Therapy PSY633 Quiz Chapters 5 & 7. 1. Underlying all considerations of technique must be: (117) a willingness to challenge the client b. a general.

Similar presentations


Presentation on theme: "Group Therapy PSY633 Quiz Chapters 5 & 7. 1. Underlying all considerations of technique must be: (117) a willingness to challenge the client b. a general."— Presentation transcript:

1 Group Therapy PSY633 Quiz Chapters 5 & 7

2 1. Underlying all considerations of technique must be: (117) a willingness to challenge the client b. a general competence c. building a group culture d. maintaining a good mix of members e. a positive therapist-client relationship

3 1. Underlying all considerations of technique must be: (117) a willingness to challenge the client b. a general competence c. building a group culture d. maintaining a good mix of members e. a positive therapist-client relationship

4 2____ is necessary for clients to generalize group experiences to outside life.(229) a. emotional responding b. therapist transparency c. cognitive learning d. responsibility by the client e. client transference

5 2____ is necessary for clients to generalize group experiences to outside life.(229) a. emotional responding b. therapist transparency c. cognitive learning d. responsibility by the client e. client transference

6 3.General principles that prove useful to the therapist when receiving feedback, especially negative feedback include: (223) a. correct anything that is wrong b. agree with whatever clients say c. obtain consensual validation d. tell how that makes you feel e. ask clients why they feel that way

7 3.General principles that prove useful to the therapist when receiving feedback, especially negative feedback include: (223) a. correct anything that is wrong b. agree with whatever clients say c. obtain consensual validation d. tell how that makes you feel e. ask clients why they feel that way

8 4. Freud called the intense and conflicted relationship that often develops with the therapist as: (202) a consensual validation b. reaction formation c. parataxic distortion d. transference neurosis e. genetic insight

9 4. Freud called the intense and conflicted relationship that often develops with the therapist as: (202) a consensual validation b. reaction formation c. parataxic distortion d. transference neurosis e. genetic insight

10 5. Yalom said that therapist’s behavior may sometimes see pedantic. Pedantic means: (140) a. characteristic of those having an inflated idea of their own importance b. cockamamie: ludicrous, foolish c. characterized by malice d. making a vain display of learning e. healthy: exercising or showing good judgment

11 5. Yalom said that therapist’s behavior may sometimes see pedantic. Pedantic means: (140) a. characteristic of those having an inflated idea of their own importance b. cockamamie: ludicrous, foolish c. characterized by malice d. making a vain display of learning e. healthy: exercising or showing good judgment

12 6. Estelle was a hostile member of a group who was always turning positive comments made to her into negative, combative ones. To deal with her Yalom used: (139 ) a. a contract b. ridicule c. warm, positive regard and acceptance d. group pressure e. all of the above

13 6. Estelle was a hostile member of a group who was always turning positive comments made to her into negative, combative ones. To deal with her Yalom used: (139 ) a. a contract b. ridicule c. warm, positive regard and acceptance d. group pressure e. all of the above

14 7. Yalom encourages members to think of the group as: (136) a. minor part of their lives b. a time to relax c. a unique experience d. the most important event in their week e. a place to give and receive advice

15 7. Yalom encourages members to think of the group as: (136) a. minor part of their lives b. a time to relax c. a unique experience d. the most important event in their week e. a place to give and receive advice

16 8. Yalom talks about vertical disclosure as: (133) a. metadisclosure b. disclosure about the disclosure c. an essential part of therapy d. greater in-depth disclosure e. b & c

17 8. Yalom talks about vertical disclosure as: (133) a. metadisclosure b. disclosure about the disclosure c. an essential part of therapy d. greater in-depth disclosure e. b & c

18 9. Many members enter therapy with a big secret. Yalom states that: (131) a. whether to reveal the secret is up to the client b. sometimes it is better not to reveal it c. eventually they will have to reveal it d. some reveal and some do not e. they should reveal the secret when doing so does not make them uncomfortable

19 9. Many members enter therapy with a big secret. Yalom states that: (131) a. whether to reveal the secret is up to the client b. sometimes it is better not to reveal it c. eventually they will have to reveal it d. some reveal and some do not e. they should reveal the secret when doing so does not make them uncomfortable

20 10. There is considerable research evidence that therapist self-disclosure leads to: (218) a. anger and resentment b. greater openness among group members c. a loss of respect for the therapist d. discomfort among sensitive patients e. all of the above

21 10. There is considerable research evidence that therapist self-disclosure leads to: (218) a. anger and resentment b. greater openness among group members c. a loss of respect for the therapist d. discomfort among sensitive patients e. all of the above

22 Bonus Question: The Therapeutic Relationship requires authentic engagement and empathic attunement to the client’s: A. Internal emotional and subjective experience. B. Fiscal health C. Interpersonal rationale D. Dreams and other insights E. All of the above.

23 Bonus Question: The Therapeutic Relationship requires authentic engagement and empathic attunement to the client’s: A. Internal emotional and subjective experience. B. Fiscal health C. Interpersonal rationale D. Dreams and other insights E. All of the above.

24 THE END

25 . 1-e, 2-c, 3-c, 4-d, 5-d, 6-a,,7-d, 8-d, 9-c, 10-b

26


Download ppt "Group Therapy PSY633 Quiz Chapters 5 & 7. 1. Underlying all considerations of technique must be: (117) a willingness to challenge the client b. a general."

Similar presentations


Ads by Google