Download presentation

Presentation is loading. Please wait.

Published byIrvin Stoner Modified over 2 years ago

1
DAY 3 SOLUTIONS TO HOMEWORK

2
1. In October I saved 5 times as much money as I saved in September and 6 times as much money as I saved in August. If I saved $30.00 in October, then how much money did I save in total during the 3 months of August, September, and October? SEPTEMBER OCTOBER $30 $6 $5 AUGUST 5 x 6 =30 6 x 5 = 30 TOTAL is 30+6+5=41 DOLLARS SAVED

3
2. There were two plants. In 2013 Plant A was 6 inches long and plant B was 8 inches long. Between 2013 and 2014 one plant grew 10 inches and the other grew 11 inches. Which plant was taller at the end of 2014? What is the total height of the two plants at the end of 2014? AB 6 8 11 10 OR A B 16 19 Either WAY B is TALLER! TOTAL is 6+11+10+8=35 inches

4
3. Grandma baked 5 dozen cookies. She gave each of her friends 7 cookies and she kept 4 cookies for herself. How many friends did grandma share the cookies with? 5 FRIENDS 2 MORE 1 MORE 8 TOTAL FRIENDS

5
4. There are 50 kids going on a field trip. Two private cars are available. Each car holds 4 people (including the adult driver) and each Van can hold (again including the driver) 8 people. How many vans will be needed for the fieldtrip? How many adult drivers will be needed? Will all the vehicles be filled to capacity? Explain. 1 adult 7 kids 1 adult 7 kids 1 adult 7 kids 1 adult 7 kids 1 adult 7 kids 1 adult 7 kids 1 adult 2 kids 1 adult 3 kids 1 adult 3 kids 44 kids need a ride! 37 302316 9 2 9 DRIVERS NOT FILLED WE DON’T NEED ONE DRIVER!

6
5. You go to a shop that sells tricycles and unicycles. There are 18 wheels in the Wheel Shop. There are 2 more tricycles than unicycles in the shop. How many tricycles are in the shop? Explain how you know. 5 TRICYCLES & 3 UNICYCLES

7
6. What numbers can you make with 1, 2, 3, and 4 using the operations of addition, subtraction, concatenation of digits and multiplication? 12344+1=54+2=6 4+3=74+3+1=84+3+2=94+3+2+1=104X2+3=114X3=12 4X3+1=134X3+2=14(4+1)X3=154X(3+1)=1614+3=1721-3=18 23-4=19(3+2)X4=202123-1=222324 24+1=2513X2=2613X2+1=2714X2=2831-2=293X2X(4+1)=30 313232+1=333434+1=3534+2=36 13+24=3741-3=3841-2=3943-2-1=404142 4343+1=4443+2=4543+2+1=46 41+3x2=47 24x(3-1)=48

8
STRETCHING THE RULES (4+3) 2 =49(4+3) 2 +1=50(3+2)1=5113x4=52(4+1)3=5313x4+2=54 (3+2)(4+1)=55 (4+1)(3x2)=56 (3+2)(4+3)=57 52 3 =5853 2 =591(3+2)x4=60 4 3 -2-1=61(4+3-1)2=624 3 -1=634 3 =644 3 +1=654 3 +2=66 4 3 +2+1=6734x2=6834x2+1=693(4+1)x2=70(4+3)1=713x24=72 3x24+1=73(3x2+1)4=74(4+1) 2 x3=751(3 2 )x4=76(2 3 )1-4=773 4 -2-1=78 3 4 -2=793 4 -1=803 4 =813 4 +1=823 4 +2=833 4 +2+1=84 (2 3 )(4+1)=8543x2=8643x2+1=872(3-1)x4=8889? MULTIPLICATION IS EXPLICITLY SHOWN CONCATINATION IS IMPLIED

9
7. If each person at a party will eat ¼ of a pound of roast beef, and there will be 5 people at the party, how many pounds of roast beef will be needed? How much can each person eat if there are 10 people at the party and the same amount of roast beef? What if there are 20 people and the same amount of beef but among these 20 there are 10 hungry ones eating double portions and 10 not so hungry eating single portions. How much does each person eat? 5 quarter pound dogs is 1 ¼ pounds Each of 10 gets half a dog or 1/8 th pound 5/30 = 1/6 Not so Hungry is 1/6 th – 1/24 th pound HUNGRY is 2 of 1/6 th or 1/3 rd Of dog which is 1/12th pound

Similar presentations

OK

James has just returned from his trip to Europe. He looks into his wallet, and notices that he has the following notes:

James has just returned from his trip to Europe. He looks into his wallet, and notices that he has the following notes:

© 2017 SlidePlayer.com Inc.

All rights reserved.

Ads by Google

Pdf to ppt online convertor Ppt on personality development for school students Ppt on road accidents in pakistan Ppt on historical and heritage site tourism Fda ppt on fsma preventive controls Maths ppt on real numbers class 10 Ppt on limitation act ontario Ppt on complex numbers class 11th economics Ppt on formal education vs informal education Ppt on e-banking project