Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

ADEVARAT/ FALS? Jumatate din populatia Globului detine doar 5% din bogatia totala la nivel mondial. In Olanda, cercetatorii au descoperit, de-a lungul.

Similar presentations


Presentation on theme: "ADEVARAT/ FALS? Jumatate din populatia Globului detine doar 5% din bogatia totala la nivel mondial. In Olanda, cercetatorii au descoperit, de-a lungul."— Presentation transcript:

1 ADEVARAT/ FALS? Jumatate din populatia Globului detine doar 5% din bogatia totala la nivel mondial. In Olanda, cercetatorii au descoperit, de-a lungul mai multor primaveri, existenta unei corelatii intre numarul de berze si numarul de nou nascuti. In SUA, s-a descoperit existenta unei corelatii stranse intre nivelul Produsului Intern Brut si numarul de pete solare.

2 ADEVARAT, dar, intelegerea unor asemenea fenomene necesita o cunoastere profunda, analitica si in acelasi timp sintetica a mediului socio –economic in care traim. Stiinta care ne permite o astfel de cunoastere este STATISTICA.

3 Specializarea Statistic ă și Previziune Economic ă De aceea, recomandam candidatilor

4 Specializarea Statistic ă și Previziune Economic ă ofer ă studenților: o pregătire standard ȋn domeniul economic; o gamă larga de cunoștințe si abilități ȋn domeniile Statistică, Previziune și Econometrie Statistica si Econometria sunt stiinte “instrument” care ajuta economistii sa observe si inteleaga realitatea economica in complexitatea ei. Aceste domenii permit economiștilor să ia decizii informate și să previzioneze activitatea economică la nivel micro si macro. Rolul important al statisticienilor si econometricienilor in companii si institutii

5 Ce oferim? pregatire tehnica in domeniile Statistica si Econometrie abilități de modelare statistică și previziune, foarte căutate pe piața forței de muncă atât pe plan intern, cât și internațional. Absolvenții noștri sunt viitori analiști și consultanți ȋn urm ă toarele sectoare: domeniul financiar,asigurari studii de piata, managementul riscului, investitii de capital, studiul populatiei, sanatate cercetare in domeniul economic.

6 Iat ă câteva din m ă rturiile absolvenților SPE. Majoritatea dețin ȋn prezent locuri de munc ă extreme de interesante, care presupun abilit ă ți și calific ă ri superioare.

7 Raul, absolvent masterat Econometrie si Statistica Aplicata, conduce un departament de cercetare ȋn cadrul unui grup de firme care activează ȋn domeniul publicității online. Munca sa se află la interferența mai multor domenii cantitative: Inteligenta Artificiala (Invatare automata, Prelucrarea limbajului natural), Econometrie (liniara, serii cronologice), Sondaje si Analiza datelor, Data Mining, Modelare matematica. Elena, absolventă (2007), este studentă la doctorat la Universite d'Orleans si Maastricht University, după ce a absolvit un masterat la Orleans. Colaborarea Catedrei de Statistică, Previziune i Matematică cu Universite d'Orleans i-a facilitat obinerea unei burse de studio la masterat i debutul unei activităi tiinifice. Elena Dumitrescu, doctorand Franta

8 Andreea, absolventă (2004), lucrează la Banca Națională a României ȋntr- unul dintre compartimentele cheie, Politica monetara si modelare macroeconomica. Mia, absolventă (2007), ȋn urma unei burse de studiu la Universite d'Orleans, a demarat la rândul ei o carieră ȋn domeniul cercetării. A obținut un MBA la Paris, a lucrat ȋn cercetare ȋn Olanda la Tilbug University, iar din Septembrie 2011 va urma un program de doctorat la Grenoble Ecole de Management. Alexadra, absolventă (2005), și-a efectuat studiile de master ȋn Business International la ESC Rennes School of Business. In continuare, a efectuat un stagiu de muncă la o firmă internațională de produse cosmetice, iar ȋn present are funcția de Marketing Executive la cel mai mare institut de cercetare din Franta – TNS. Iulia, absolventă (2009), a ales o carieră la o firmă de audit cu renume internațional. Mia Birau, doctorand Franta

9 Iată o mărturie impresionantă a unei alte absolvente, Diana (absolventa masterat Econometrie si Statistica Aplicata 2010): “Lucrez […]la o companie din Anglia […] care cauta oportunitati de afaceri in Europa Centrala si de Est. Povestea jobului meu, intrucat este un job mai special (Compania angajeaza destul de rar si de obicei o singura persoana pe tara asa ca de data asta am avut norocul (cred) sa fiu eu): […] Pozitia se numea Researcher; era descrisa foarte succint, presupunea vorbirea fluenta a limbii engleze si avea postata oferta salariala, care era foarte generoasa. Neavand experienta profesionala nu mi-am facut prea mari sperante, dar totusi am trimis CV-ul. Dupa 2-3 ore m-a sunat un manager de proiect din Londra (care acum este trainerul meu) si mi-a spus ca desi postasera jobul doar in acea zi au primit deja sute de aplicatii din Romania si au selectat deja cateva CV-uri care li s-au parut cele mai "puternice", ca sa il citez. De ce mi-au selectat CV-ul? Pentru ca a vazut pregatire academica in STATISTICA. Mi-a spus doar ca si el are aceeasi pregatire ca si mine (statistica + finante) si a mers pe instinct. Mi-a explicat ca jobul presupune jumatate research pe Internet pentru companii foarte specializate pe industrii care isi cauta clienti in Europa Centrala si de Est si jumatate comunicare telefonica cu managerii generali, atat ai companiilor clienti din Europa de Vest, cat si cu potentialii clienti ai acestora in Europa de Est. M-a intrebat daca o sa fiu in stare. […] Am trecut prin 3 saptamani de testari, proiecte, research si interviuri peste interviuri cu diversi directori generali de corporatii vest europene, inclusiv cu directorul pe Europa al firmei. […] Am satisfactia ca am un job unic cum imi reamintesc si ei de fiecare data, ca in urma mea se vor incheia parteneriate la nivel european, ca am parte de un training extraordinar. Si mai presus de orice am satisfactia ca nu am facut degeaba masteratul de statistica, deoarece a fost micul mare amanunt care mi- a adus acest job.”


Download ppt "ADEVARAT/ FALS? Jumatate din populatia Globului detine doar 5% din bogatia totala la nivel mondial. In Olanda, cercetatorii au descoperit, de-a lungul."

Similar presentations


Ads by Google