Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Z IDURILE SECOLULUI XX Ziduri politice Bariere comerciale Ziduri in domeniul transporturilor Ziduri in zona comunicarii si comunicatiilor.

Similar presentations


Presentation on theme: "Z IDURILE SECOLULUI XX Ziduri politice Bariere comerciale Ziduri in domeniul transporturilor Ziduri in zona comunicarii si comunicatiilor."— Presentation transcript:

1 Z IDURILE SECOLULUI XX Ziduri politice Bariere comerciale Ziduri in domeniul transporturilor Ziduri in zona comunicarii si comunicatiilor

2 Z IDURILE INCEP SA CADA Tarifele vamale intre anii 1940 si 2000

3 Z IDURILE INCEP SA CADA

4

5

6 C OMERTUL EXPLODEAZA

7 C HINA

8 I NDIA

9 A FRICA

10 I DEI CARE GENEREAZA CRESTERE

11 I DEILE AU O UIMITOARE CALITATE Thomas Jefferson 1743-1826 “Acel care primeste o idee de la mine, primeste educatie fara sa-mi slabeasca educatia mea. Asa cum, daca dau cuiva lumina de la candela mea, eu nu raman in intuneric.”

12 M OTIVATIA ECONOMICA SI IDEILE Presupunem ca avem de-a face cu 2 afectiuni medicale. Una din ele este rara, alta este una comuna Daca aveti de ales, pe care dintre ele ati vrea sa o aveti? Boala comuna sau boala rara?

13 P RIMA LECTIE : PIETELE MAI MARI SALVEAZA MAI MULTE VIETI

14 I DEILE SI PIATA Daca China si India ar fi la fel de dezvoltate pe cat sunt SUA acum, piata pentru medicamentele impotriva cancerului ar fi de 8 ori mai mare decat este in prezent.

15 C UM PUTEM CREA MAI MULTE IDEI NOI ? Pietele mai mari cresc motivatia economica de a produce idei noi in toate domeniile. Cum putem maximiza motivatia economica pentru a produce idei noi?

16 O IDEE. O LUME. O PIATA !

17 C REATORII DE IDEI Srinivasa Ramanujan 1887-1920 Daca lumea in intregul ei ar fi la fel de dezvoltata ca SUA in acest moment ar fi mai mult de 5 ori mai multi oameni de stiinta si ingineri care ar putea sa contribuie la dezvoltarea de idei de care vom beneficia fiecare dintre noi.

18 D EZVOLTARE URMATA DE E DUCATIE E VOLUTIA NR DE STUDENTI IN C HINA 1996-2006

19

20

21

22 E NERGIA SI I DEILE Cheia este ENERGIA, nu PETROLUL Un pret mare al petrolului Investitii mai mari in CERCETARE&DEZVOLTAR E

23 I DEI PENTRU VIITOR GLOBALIZAR E COOPERARE EDUCATIE


Download ppt "Z IDURILE SECOLULUI XX Ziduri politice Bariere comerciale Ziduri in domeniul transporturilor Ziduri in zona comunicarii si comunicatiilor."

Similar presentations


Ads by Google