Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

The Life Science_2 Game Show 100 200 100 200 300 400 500 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 List 1List 2List 3List.

Similar presentations


Presentation on theme: "The Life Science_2 Game Show 100 200 100 200 300 400 500 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 List 1List 2List 3List."— Presentation transcript:

1 The Life Science_2 Game Show List 1List 2List 3List 4List 5

2 A ________ is the overlapping food chains with different pathways for the flow of food energy in an ecosystem. Vocabulary-1 for 100 Push the Space Bar to check your answer. What is a food web?

3 A bear is an _______ because it eats both fish and berries. Vocabulary-1 for 200 Push the Space Bar to check your answer. What is an omnivore?

4 Organisms that start the food chain are usually _______. Vocabulary-1 for 300 Push the Space Bar to check your answer. What is are producers?

5 Vocabulary-1 for 400 In the water cycle, heat and solar energy increase the rate of ________. Push the Space Bar to check your answer. What is evaporation?

6 Vocabulary-1 for 500 In a garden, insects that are important because of this. Push the Space Bar to check your answer. What is that they spread pollen?

7 Vocabulary-2 for 100 Every day a rancher feeds his new horses in the barn at 5:00 pm. Soon, the horses start heading for the barn at about 4:45 pm. This is an example of _______. Push the Space Bar to check your answer. What is learned behavior?

8 Vocabulary-2 for 200 During the third stage of complete metamorphosis, the larva becomes a ______. Push the Space Bar to check your answer. What is a pupa?

9 Vocabulary-2 for 300 During the second stage of incomplete metamorphosis, an insect is in this form. Push the Space Bar to check your answer. What is a nymph?

10 Vocabulary-2 for 400 Name some traits of an owl that would help him catch a mouse. Push the Space Bar to check your answer. What talons, silent flight, excellent eyesight?

11 Vocabulary-2 for 500 Fetching a stick is an example of a _________. Push the Space Bar to check your answer. What is a learned behavior?

12 Vocabulary-3 for 100 Storing food, anchoring plants, taking in water and minerals are all jobs of the ________ of the plant. Push the Space Bar to check your answer. What is the root?

13 Vocabulary-3 for 200 Which habitat is hot and wet all year long? Push the Space Bar to check your answer. What is rain forest?

14 Vocabulary-3 for 300 A ducks webbed feet helps it most when it _________. Push the Space Bar to check your answer. What is swimming?

15 Vocabulary-3 for 400 The gills of the fish allow it to take in _____ from the water. Push the Space Bar to check your answer. What is oxygen?

16 Vocabulary-3 for 500 The part of the plant that contains chlorophyll and produces food through photosynthesis is the _______. Push the Space Bar to check your answer. What is the leaf?

17 Vocabulary-4 for 100 Brightly colored flowers are most often pollinated by _______. Push the Space Bar to check your answer. What are insects?

18 Vocabulary-4 for 200 Plants have delicious and colorful fruits to attract animals for this reason. Push the Space Bar to check your answer. What is to spread seeds?

19 Vocabulary-4 for 300 The life cycle of a plant starts with a ________. Push the Space Bar to check your answer. What is a seed?

20 Vocabulary-4 for 400 A plant needs 3 main things in order to make its own food. Name them. Push the Space Bar to check your answer. What is sunlight, carbon dioxide, and water?

21 Vocabulary-4 for 500 Name the stages of an insect going through a complete metamorphosis. Push the Space Bar to check your answer. What is an egg, larva, pupa and adult.

22 Vocabulary-5 for 100 The stages an insect goes through during an incomplete metamorphosis are __________. Push the Space Bar to check your answer. What is egg, nymph and adult?

23 Vocabulary-5 for 200 A thin, spiny leaf is good for preventing this. Push the Space Bar to check your answer. What is water loss/ evaporation?

24 Vocabulary-5 for 300 Plants that are adapted to shady conditions all year round are found here. Push the Space Bar to check your answer. What is the rain forest?

25 Vocabulary-5 for 400 Looking at a trees growth rings, we can tell ________. Push the Space Bar to check your answer. What tells us the age of the tree?

26 Vocabulary-5 for 500 Plant leaves that are wide collect more sun. Why does a tree then drop these leaves in the fall?_ Push the Space Bar to check your answer. What is to conserve water ?


Download ppt "The Life Science_2 Game Show 100 200 100 200 300 400 500 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 List 1List 2List 3List."

Similar presentations


Ads by Google