Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

JR HIPPOLOGY 2008 Missouri 4-H Center for Youth Development.

Similar presentations


Presentation on theme: "JR HIPPOLOGY 2008 Missouri 4-H Center for Youth Development."— Presentation transcript:

1 JR HIPPOLOGY 2008 Missouri 4-H Center for Youth Development

2 BREEDS A.PAINT B.TENN WALKER C.WELSH PONY D.SHIRE E.SADDLEBRED F.APPALOOSA G.LIPIZZAN H.ARABIAN I.SUFFOLK J.QUARTER HORSE

3 COLOR IDENTIFICATION A. BROWN B. BAY C. BLACK D. CHESTNUT E. GRULLA F. BUCKSKIN G. RED ROAN H. PALOMINO I. DAPPLED GRAY J. TOBIANO

4 PARTS OF WESTERN SADDLE A. STIRRUP B. FRONT JOCKEY C. SEAT D. LACE STRINGS E. FENDER F. BACK JOCKEY G.HORN H. POMMEL I. SKIRT J.CANTLE

5 MATCH TACK & EQUIPMENT TO STYLE OF RIDING A.HUNT SEAT B.SADDLE SEAT C.STOCK SEAT (LETTERS WILL BE USED MORE THAN ONCE)

6 TACK & EQUIPMENT A. DRESSAGE SADDLE B. WESTERN HALTER C. ENGLISH SPURS D. FLY MASK E. BLINKERS F. BARREL SADDLE G.GERMAN HACKAMORE H. DROPPED NOSEBAND I. GIRTH EXTENSION J. CURB CHAIN

7 BITS A.WALKING HORSE BIT B.KIMBERWICKE C.D-RING SNAFFLE D.WEYMOUTH CURB E.MECHANICAL HACKAMORE F.HALF CHEEK SNAFFLE G.WESTERN CURB H.EGGBUTT SNAFFLE I.PELHAM J.FULL CHEEK SNAFFLE

8 MALE & FEMALE REPRODUCTIVE TRACT A.UTERUS B.TESTICLE C.OVIDUCT D.COWPERS GLAND E.OVARY F.VAS DEFERENS G.URETHRA H.CERVIX I.SEMINAL VESICLE J.VAGINA

9 USES & EVENTS A. CUTTING B. BARRELS C. POLO D. FINE HARNESS E. SHOWMANSHIP F. JUMPING G. REINING H. VAULTING I. TEAM PENNING J.SADDLE BRONC RIDING

10 A.CORONET B.BLAZE C.FULL STOCKING D.BALD FACE E.STAR F.STAR & STRIPE G.PASTERN H.ANKLE I.HALF STOCKING J.STAR & SNIP MARKINGS

11 A. STIFLE B. LOIN C. GASKIN D. THIGH E. POLL F. CROUP G. THROATLATCH H. WITHERS I. PASTERN J. FOREARM PARTS OF HORSE 3

12 END OF STATIONS

13 ANSWER KEY

14 BREEDS 1.F 2.E 3.B 4.D 5.A 6.H 7.G 8.C 9.J 10.I COLOR 1.B 2.G 3.D 4.E 5.A 6.J 7.I 8.F 9.H 10.C STYLE 1.B 2.A 3.B 4.C 5.A 6.B 7.C 8.A 9.C 10.A TACK 1.E 2.C 3.A 4.H 5.F 6.J 7.I 8.G 9.B 10.D SADDLE 1.H 2.G 3.C 4.J 5.F 6.I 7.E 8.A 9.D 10.B

15 EVENTS 1.I 2.F 3.C 4.A 5.D 6.J 7.H 8.E 9.B 10.G BITS 1.C 2.H 3.F 4.B 5.A 6.I 7.E 8.D 9.J 10.G REPRODUCTION 1.F 2.I 3.D 4.G 5.B 6.J 7.H 8.A 9.C 10.E MARKINGS 1.J 2.D 3.B 4.H 5.A 6.G 7.I 8.F 9.C 10.E HORSE 1.D 2.F 3.B 4.H 5.E 6.G 7.J 8.I 9.A 10.C


Download ppt "JR HIPPOLOGY 2008 Missouri 4-H Center for Youth Development."

Similar presentations


Ads by Google