Download presentation

Presentation is loading. Please wait.

Published byNicolette Thornton Modified over 2 years ago

1
How many times? NOTES to help with LENGTH LAB ASSIGNMENT DUE MONDAY, OCTOBER 26, 2009

2
How many times? If Mrs. Moceri measured the height of a birthday candle to be 4.3 cm, how many millimeters is that candle?

3
How many times? If Mrs. Moceri measured the height of a birthday candle to be 4.3 cm, how many millimeters is that candle? 1 cm = 10 mm 4.3 x 10 = 43 mm

4
How many times? If Mrs. Moceri measured the height of a birthday candle to be 4.3 cm: How many candles would it take to make one meter?

5
How many times? If Mrs. Moceri measured the height of a birthday candle to be 4.3 cm, how many candles would it take to make one meter? 1 m = 100 cm 100 / 4.3 cm = 23. 26 birthday candles

6
How many times? If Mrs. Moceri measured the height of a birthday candle to be 4.3 cm: How many candles would it take to make one kilometer?

7
How many times? If Mrs. Moceri measured the height of a birthday candle to be 4.3 cm, how many candles would it take to make one kilometer? 1000 m = 1 km 23.26 birthday candles x 1000 = 23,260 candles make up 1 kilometer

8
How many times? Mrs. McLaughlin wanted to make a peanut butter and jelly sandwich for lunch. She thought it would be fun to measure the thickness of a slice of bread before making the sandwich and found out that the bread was 2.7 cm thick. How thick is 10 slices of bread?

9
How many times? Mrs. McLaughlin wanted to make a peanut butter and jelly sandwich for lunch. She thought it would be fun to measure the thickness of a slice of bread before making the sandwich and found out that the bread was 2.7 cm thick. How thick is 10 slices of bread? –10 x 2.7= 27 cm How thick is 100 slices of bread?

10
How many times? Mrs. McLaughlin wanted to make a peanut butter and jelly sandwich for lunch. She thought it would be fun to measure the thickness of a slice of bread before making the sandwich and found out that the bread was 2.7 cm thick. How thick is 100 slices of bread? –100 x 2.7 cm=270 cm

11
How many times? Mrs. McLaughlin wanted to make a peanut butter and jelly sandwich for lunch. She thought it would be fun to measure the thickness of a slice of bread before making the sandwich and found out that the bread was 2.7 cm thick. How thick is 100 slices of bread? –100 x 2.7 cm=270 cm –How many meters is 270 cm?

Similar presentations

Presentation is loading. Please wait....

OK

By: Rachel Kenney. First Step Get a plate and bread out.

By: Rachel Kenney. First Step Get a plate and bread out.

© 2018 SlidePlayer.com Inc.

All rights reserved.

Ads by Google

Ppt on different types of occupations pictures Ppt on various services provided by internet Ppt on power sharing in democracy those who rule Ppt on csr as per companies act 2013 Ppt on abo blood grouping procedure Ppt on animal kingdom class 9 Ppt on road accidents essay Ppt on personality development for college students Ppt on story of cricket Stem and leaf display ppt on tv