# Paper 1 General 2003 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10.

## Presentation on theme: "Paper 1 General 2003 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10."— Presentation transcript:

Paper 1 General 2003 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Paper 2 General 2003 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Paper1 Q1 General 2003 x 60 7 (b) x 6 (c) (a) 2 1 1 3.58 63.7 3 4 5 . x 6 1 1 2 13.8 4 2 4 . 8 4 6 3 8 2 .2 (d)

N Paper1 Q2 180o + 69o = 249o Bearings; N clockwise from North Base
General 2003 Bearings; N clockwise from North N 180o + 69o = o Base West South 21o 69o

General 2003 Paper1 Q3

Paper1 Q4 General 2003

Paper1 Q5 General 2003 1 n = 21 represents 3.2 hours (a) Range = Highest - Lowest = 7.9 – 0.8 = 7.1 hours median (b) The 11th number is 5.2 hours 10 1 10

Paper1 Q6 10% = £3.30 5% = £1.65 15% = £4.95 Service charge =
General 2003 Service charge = 10% = £3.30 5% = £1.65 15% = £4.95 Total charge = Therefore the service charge is incorrect.

Paper1 Q7 Ann; 2 correct - 8 wrong - Correct Wrong Score 5 5 15 - 5 =
General 2003 (a) Ann; 2 correct - 8 wrong - (b) Correct Wrong Score 5 5 = 10 6 4 = 14 7 correct answers!!! 7 3 = 18

Paper1 Q8 General 2003 Spot patterns !!! A3 297 x 420 A4 210 x 297 A5 148 x 210 A6 105 x 148 A7 74 x 105 A8 52 x 74 A9 37 x 52 A10 halves halves halves halves 26 x 37 26 mm by 37 mm

Paper1 Q9 General 2003 7364 million km km = x 10 9 km

Paper1 Q10 D O AC is a tangent ; E So A C B (isosceles triangle)
General 2003 A B C D E O 70o 20o AC is a tangent ; 140o 40o 20o So (isosceles triangle) (sum of angles in a triangle)

Paper2 Q1 = 94.8 km/hr D = S = T = 158 km ? ? 1 hour 40 min
General 2003 D = S = T = 158 km List ; ? ? 1 hour 40 min = hours 40 min = 40/60 hrs = hours D Ex 6 Menu Ex 6 Menu S T = 94.8 km/hr

Paper2 Q2 Pay = Basic Pay + Overtime Pay Overtime pay = 4 x 1.5 x 6.50
General 2003 Pay = Basic Pay + Overtime Pay Overtime pay = 4 x 1.5 x 6.50 = £39 Basic pay = £ £39 = £97.50 Number of hours worked =

Number of letters x Frequency
Paper2 Q3 General 2003 Number of letters Frequency Number of letters x Frequency 1 5 2 12 3 18 4 26 6 11 7 8 Total = 5 24 54 104 90 66 49 24 100 416 Mean =

Paper2 Q4 Pasta Chicken 19.98 Pasta Soup Puddings 19.97 Soup Chicken
£4.99 Puddings £11.99 Fish £10.99 Chicken £8.99 Pasta £5.99 Soups Giorgio Domatelli’s Cookery Books General 2003 Book title Total cost (£) Pasta Chicken 19.98 Pasta Soup Puddings 19.97 Soup Chicken 16.98 Soup Fish 17.98 Make an organised list. Chicken Pudding 15.98 Fish Pudding 16.98

Paper2 Q5 x -4 4 y -9 -1 7 (a) (b) y = 2x -1 x = -4 y = 2(-4)-1 = -9
General 2003 x -4 4 y -9 -1 7 (b) y = 2x -1 x = -4 y = 2(-4)-1 = -9 x = 0 y = 2(0)-1 = -1 x = 4 y = 2(4)-1 = 7

Paper2 Q6 General 2003 START 24 43 33 16 27 36 28 25 49 14 37 48 Starts with a multiple of 4 Moves to a prime number Finishes with a square number FINISH First number Second number Third number 24 43 36

Paper2 Q7 4 m : 3m 1m : 9m : Shadow length : Actual height
General 2003 Shadow length : Actual height 4 m : 3m 1m : 9m :

Paper2 Q8 V = l x b x h = 6 x 6 x 15 = 540 cm3 = 540 ml = 0.54 L 15cm
General 2003 6cm 15cm V = l x b x h = 6 x 6 x 15 = 540 cm3 = 540 ml How many 540 ml in 10 litres? = 0.54 L Use same units !!

Paper2 Q9 General 2003 (a) (b)

Paper2 Q10 General 2003 (a) (b)

Paper2 Q11 General 2003

Paper2 Q12 SOHCAHTOA Opp = sin Ao x 5 h = sin 7o x 5 = 0.122 x 5
General 2003 70 5km Airport 5km 70 Opp = sin Ao x 5 SOHCAHTOA h = sin 7o x 5 = x 5 O = km S H

Paper2 Q13 20 m 20 m Luxury Flats According to Pythagoras;
General 2003 Luxury Flats for sale 20 m 26 m 20 m 26 m According to Pythagoras; h2 = h = = 576 h = = 24 m

Download ppt "Paper 1 General 2003 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10."

Similar presentations