Download presentation

Presentation is loading. Please wait.

1
Paper 1 General 2002 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

2
Paper 2 General 2002 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

3
Paper1 Q1 General 2002 (b) (a) 8 1 1 1 9.2 5.49 7.29 - 3.71 + 6.47 x 8 1 . 2 7 . 5 4 9 . 11 9 6 5 8 3 2 (c) 2 2 9 . = 2 6.87 3 (d)

4
Paper1 Q2 General 2002 (a) (b) New total =14

5
Paper1 Q3 General 2002

6
**5 000 000 10% = 500 000 30% = 1 500 000 Paper1 Q4 30 % of 5 million;**

General 2002 30 % of 5 million; 10% = 30% =

7
**Paper1 Q5 A (-4,-3) B (3,-1) 6 C (4,4) C 4 D 2 Gradient of AB = -6 -4**

General 2002 (a) A (-4,-3) y B (3,-1) 6 C (4,4) C 4 (b) D 2 Gradient of AB = -6 -4 -2 x 2 4 6 B -2 -4 (c) A D ( -3,2) -6

8
Paper1 Q6 General 2002 Change into decimals to compare.

9
**Paper1 Q7 O A C B AB is a tangent ; Triangle AOB is isosceles ; So**

General 2002 O A C B AB is a tangent ; Triangle AOB is isosceles ; So (Angles in a triangle)

10
**Paper1 Q8 54% 100 90 80 (c) 70 Maths mark = 60 Mathematics marks 50 40**

General 2002 10 20 30 40 50 60 70 80 90 100 Science marks Mathematics marks (c) Maths mark = 54% (estimate)

11
**Plant A has grown more by 3 cm .**

Paper1 Q9 General 2002 Week one Week two Plant A 29 cm 57 cm Plant B 46 cm 71 cm Growth 57 – 29 = 28 cm 71 – 46 = 25 cm Plant A has grown more by 3 cm .

12
**Paper1 Q10 Each tyre spends one fifth of it’s time in the trunk. So**

General 2002 Each tyre spends one fifth of it’s time in the trunk. So Each tyre does

13
**Paper2 Q1 List ; 45 mins = 45/60 hrs = 0.75 hrs D = S = T = ? ?**

General 2002 List ; 45 mins = 45/60 hrs = 0.75 hrs D = S = T = ? ? 76 km/h 3 hrs 45 mins = hrs D = S x T D = 76 x 3.75 S T = 285 km

14
**Paper2 Q2 (a) VAT = 17.5% of £779 = 17.5/100 x 779 Total cost = 779**

General 2002 (a) VAT = 17.5% of £779 = /100 x 779 Total cost = 779 = = £ = £ (b) Difference = = £ 15.33 Refund = x 2 = £ 30.66 (Double the difference)

15
Paper2 Q3 General 2002 (a) From formula sheet; V = r2 h = x (20)2 x 450 = = cm 3 450 cm (b) = 5.65 x 10 5 40 cm

16
**Paper2 Q4 15 29 85 1 section 2 sections 3 sections (a) (b)**

General 2002 1 section 2 sections 3 sections (a) 15 29 85 +7 +7 +7 (b) Number of iron bars = Number of sections x 7 + 1 b = 7s +1 12 x 7+1 (c) 176 = 7s +1 175 = 7s s = 25 25 sections

17
**Paper2 Q5 This is for 12 months Find 4.5% of £1640 Yearly interest =**

General 2002 This is for 12 months Find 4.5% of £1640 Yearly interest = Monthly interest = 9 months interest =

18
**Paper2 Q6 SOHCAHTOA tan xo = = 1.667 xo = tan –1 (1.67) = 59 o P Q R S**

General 2002 P Q R S 12 cm 20 cm P Q 10 cm 6 cm In a rhombus, diagonals are bisected at right angles. tan xo = SOHCAHTOA O = T A xo = tan –1 (1.67) = 59 o Therefore

19
**Paper2 Q7 Bath 180 cm 120 cm x According to Pythagoras:**

General 2002 Bath Strip of plastic 30cm 20 cm 180 cm 120 cm x According to Pythagoras: x2 = = = x = = cm

20
**Paper2 Q8 (a) Scale 1:2 T HP (15 cm) 7.5 cm HT (20 cm) 10 cm H P**

General 2002 (a) Scale 1:2 T HP (15 cm) 7.5 cm HT (20 cm) 10 cm H P Rod (35 cm) 17.5 cm (b) 12.5 cm By measuring PT on your drawing you get; So Actual length of PT = 2 x 12.5 = cm

21
**Paper2 Q9 4 ( 3x + 2) = 68 12x + 8 = 68 12x = 60 x = 5 10y +15 = 5 ( )**

General 2002 (a) 4 ( 3x + 2) = 68 12x + 8 = 68 12x = 60 x = 5 (b) 10y +15 = 5 ( ) 2y + 3

22
Paper2 Q10 General 2002 (b) A B 120 cm = (a) 50m will be enough!

23
**Paper2 Q11 Hire purchase price = Deposit + Total instalments**

General 2002 Hire purchase price = Deposit + Total instalments Find these to calculate this “ The hire purchase price is 22% more than the cash price” hire purchase price = cash price x 1.22 = x 1.22 = £ 7686 Each instalment = “….requires a deposit, which is 15% of the cash price” deposit = 15% of £6300 = £ = x = £945 Total instalments = Hire purchase price - Deposit = 945 = £ 6741

24
Paper 1 General 2002 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Similar presentations

© 2017 SlidePlayer.com Inc.

All rights reserved.

Ads by Google