Download presentation

Presentation is loading. Please wait.

1
Question #1 Tex starts work at 1:40 PM and gets off work at 7:25 PM. If he has no breaks, how many hours does he work for? 5 hours (1:40 to 6:40) 45 minutes (20 minutes from 6:40 to 7, 25 minutes from 7:00 to 7:25)

2
Question #2 Convert 6 hours and 39 minutes into decimal hours 39 ÷ 60 = 0.65 6.65 hours

3
Question #3 George earns $26 per hour. If he works 25 hours, how much does he earn? 25 x $26 = $650

4
Question #4 One week Suzy earns $2524.50 and Joe earns $3000. If Joe worked 40 hours and Suzy worked 34 hours, who earns more per hour? Joe worked 40 hours and earned 3000, 3000 ÷ 40 = 75/hr Suzy worked 34 hours and earned 2524.50. 2524.50 ÷ 34 = 74.25/hr

5
Question #5 Betty gets paid $23.50 per hour. What is her overtime rate? $23.50 x 1.5 = $35.25

6
Question #6 Jane earns a 3% commission on all houses she sells. She sells a house for $123,000. How much commission does she earn? 123000 x 3 = 346000 ÷ 100 = $3460

7
Question #7 Jim installs software on a company’s computers for $15 per computer. If he earns $1440, how many computers did he install software on? 1440 ÷ 15 = 96

8
Question #8 Misha plants trees for 8 cents a tree, if he plants 4526 trees in a day, how much does he earn? 4526 x $0.08 = 362.08

9
Question #9 Sara gets paid $10/hr and earns tips on top of this. If she works a 6 hour shift where her customers bills totaled $960 and on average they left 12% tips. How much did Sara earn? Wages: 6 x $10 = $60 Tips: $960 x 12 = $11520 ÷100 = $115.20 Total: 60 + 115.20 = $175.20

10
Question #10 Jim gets paid $1800 semi-monthly, how much he earn weekly? Semi-monthly means 2 times a month $1800 x 2 = $3600 a month $3600 x 12 = $43200 a year $43200 ÷ 52 = $830.77 per week

11
Question #11 Kat earns $2500 per month. If she pays union dues of $400 per month what is her monthly taxable income? 2500 – 400 = 2100

12
Question #12 Jane earns $600 weekly and has $50.85 deducted in Federal Tax. What percentage of her gross earnings is this? 50.85 ÷ 600 = 0.0848 x 100 = 8.48%

13
Question #13 Brian earns $23 per hour. He works 40 hours per week. What is his annual gross pay? 23 x 40 = $920 per week $920 x 52 = $47,840 per year

14
Question #14 Ben takes a contract to paint a house, he will be paid $1500 for the job, and he must provide all the supplies. If Ben spends $400 in paint, and $150 on other supplies, and he works on the job for 45 hours. How much per hour is he earning? Total earnings from job are 1500 – 400 – 150 = $950 $950 in 45 hours: 950 ÷ 45 = $21.11 per hour

15
Question #15 If 5 pounds of apples costs $10.25. How much would you pay for 7 pounds? 7 x 10.25 = 71.75 ÷ 5 = $14.35

16
Question #16 A hat normally sells for $205 but is on sale, 20% off. What is the sale price? 20% of 205: 205 x 20 = $4100 ÷ 100 = $41 205 – 41 = $164

17
Question #17 A TV normally costs $1496, but is on sale for $1000. What percentage saving is this? Amount changed: 1496 – 1000 = 496 Percent change: 496 ÷ 1496 = 0.332 x 100 = 33.2% off

18
Question #18 Joe works as a waiter, his customers bills total $650 and he earns $102 in tips. What percent did each customer tip (on average)? 102 ÷ 650 = 0.157 x 100 = 15.7%

19
Question #19 A painter uses a mixture of 2 L yellow paint and 3 L blue paint to get a certain shade of green. How much yellow would he mix with 2 L of blue to make that same shade? 2 x 2 = 4 ÷ 3 = 1.33 L of yellow

20
Question #20 A Euro is worth $1.29 Canadian, how much is $2500 worth in Euros? 2500 ÷ 1.29 = 1937.98 Euros

Similar presentations

© 2021 SlidePlayer.com Inc.

All rights reserved.

To make this website work, we log user data and share it with processors. To use this website, you must agree to our Privacy Policy, including cookie policy.

Ads by Google