Download presentation

1
**Word problems. Measurement. (Length)**

Year 4

2
**Ross is 94cm tall. Dee is 37cm taller**

Ross is 94cm tall. Dee is 37cm taller. How tall in Dee in meters and centimeters. Strategy- Addition. 94+37 120+11 131 1 meter 31 centimeters

3
**A piece of wood is 3m long. A joiner cuts off 70cm**

A piece of wood is 3m long. A joiner cuts off 70cm. How long is the wood now? Strategy-subtraction. 300-70 230cm 2 meters 30 centimeters

4
**There are 30 magazines in a pile. Each magazine is 3mm thick**

There are 30 magazines in a pile. Each magazine is 3mm thick. How high is the pile in centimeters? Strategy-multiplication 30x3 90mm 90÷10 9cm

5
**Amy cuts 5 lengths of pipe. Each length is 15 cm**

Amy cuts 5 lengths of pipe. Each length is 15 cm. What is the total length of the 5 pieces? Strategy-multiplication 15x5 75cm

6
**Joe has 20 books. He needs 1. 2m of shelving to store them**

Joe has 20 books. He needs 1.2m of shelving to store them. How wide is each book? Strategy-division 1.2x100=120cm 120÷20 6cm 6 cm wide

7
**2m of ribbon are cut into 4 equal lengths. How long is each length?**

Strategy- division 2x100= 200cm 200÷4= 50cm 50cm lengths

8
**Word problems. Measurement. (Length)**

Year 4

9
A carpenter has a plank of wood 3 meters long. She cut it into 2 pieces. What length is each piece of wood? Strategy- division. 3 meters = 300cms 300÷2 =150cms 1 meter 50 centimters

10
**A piece of wood is 5m long. A joiner cuts off 170cm**

A piece of wood is 5m long. A joiner cuts off 170cm. How long is the wood now? Strategy-subtraction. 5 meters= 500cms =330cms 3 meters 30 centimeters

11
**Paul digs 6 rows of earth to plant vegetables**

Paul digs 6 rows of earth to plant vegetables. The rows are 3 meters long. What length of ground has he dug altogether? Strategy-multiplication 6x3 =18 meters

12
**Amy cuts 5 lengths of pipe. Each length is 20 cm**

Amy cuts 5 lengths of pipe. Each length is 20 cm. What is the total length of the 5 pieces? Strategy-multiplication 20x5 100 centimeters 1 meter long

13
**Sinead runs 3000m in a race. After 1200. She stops**

Sinead runs 3000m in a race. After She stops. How far has she left to go? Strategy-subtraction =1800m

14
**6m of ribbon are cut into 4 equal lengths. How long is each length?**

Strategy- division 6m=600cms 600÷4 =150cms 1 meter 50 centimeters 1.5m

Similar presentations

OK

15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 £1 Million £500,000 £250,000 £125,000 £64,000 £32,000 £16,000 £8,000 £4,000 £2,000 £1,000 £500 £300 £200 £100 Welcome.

15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 £1 Million £500,000 £250,000 £125,000 £64,000 £32,000 £16,000 £8,000 £4,000 £2,000 £1,000 £500 £300 £200 £100 Welcome.

© 2018 SlidePlayer.com Inc.

All rights reserved.

To make this website work, we log user data and share it with processors. To use this website, you must agree to our Privacy Policy, including cookie policy.

Ads by Google

Converter pub to ppt online viewer Ppt on network switching hub Water cycle for kids ppt on batteries Ppt on computer assisted language learning Ppt on audio visual aids Ppt on adjectives for class 2 Ppt on op amp circuits applications Ppt on paintings and photographs related to colonial period homes Ppt on cross site scripting prevention Ppt on memory in computer