Download presentation

Presentation is loading. Please wait.

Published byElijah Gardner Modified over 4 years ago

1
ALGEBRA PRACTICE FOR SOLVING EQUATIONS QUIZ – THURSDAY, FEBRUARY 20TH

2
2x + 1 = 5 2x + 1 - 1 = 5 – 1 2x = 4 2 X = 2

3
4t – 3 = 13 4t - 3 + 3 = 13 + 3 4t = 16 4 X = 4

4
x/2 + 3 = 4 x/2 + 3 - 3 = 4 – 3 x/2 = 1 (2)x/2 = 1(2) x = 2

5
2x + 1 = 5 2x + 1 - 1 = 5 – 1 2x = 4 2 X = 2

6
m/5 – 2 = -1 m/5 – 2 + 2 = -1 + 2 m/5 = 1 (5)m/5 = 1(5) m = 5

7
2 – 5b = 37 2 – 5b – 2 = 37 - 2 -5b = 35 -5 b = -7

8
7z + 1 = 18 - 3 7z + 1 = 15 7z + 1 – 1 = 15 – 1 7z = 14 7 z = 2

9
3(b – 2) = - 42 3b – 6 = - 42 3b – 6 + 6 = - 42 + 6 3b = - 36 3 b = -12

10
14h – 2h – 8h = - 12 - 8 4h = - 20 4 h = -5

11
6 – 4 = 2(y + 3) 2 = 2y + 6 2 – 6 = 2y + 6 - 6 -4 = 2y 2 -2 = y

12
- 7p + 2 = 12 + 3p -7p + 2 – 3p = 12 + 3p – 3p -10p + 2 = 12 - 10p + 2 – 2 = 12 - 2 -10p = 10 -10 p = -1

13
- 5(2x – 10) + 12x = 40 - 10x + 50 + 12x = 40 2x + 50 = 40 2x + 50 – 50 = 40 - 50 2x = -10 2 x = -5

14
One third of the grade 8 students went to the track meet. Five track coaches went too. There were 41 people on the bus, not including the driver. How many students are in grade 8? s = number of students in grade 8 s = number of grade 8 students going to track meet 3 s + 5 = 41 3 5 = number of track coaches going to meet 41 = total number of people on bus (not incl. driver) s = 108

15
Fabian charges $3 for each bag of leaves he rakes, and $5 for mowing the lawn. On Sunday, Fabian mowed 1 lawn and raked leaves. He earned $14. How many bags of leaves did Fabian rake? b = bags of leaves Fabian raked 3b = money earned from raking leaves 3b + 5 = 14 5 = money earned from mowing lawn 14 = total earned b = 3

16
John and Lorraine are landscaping their yard. They are buying cedars that cost $12 each. They need 11 cedars to shade their patio, and would like to purchase as many more as they can for the far end of their yard. They have $336 budgeted for the cedars. How many extra can they buy? c = number of cedars 12c = cost of cedars 12c = 336 336 = total $ to spend on cedars c = 28 28 – 11 = 17 extra cedars OR 12(c + 11) = 336 c = 17

17
Mrs. Best ate 22 jellybeans. She says it’s one quarter of the bag of jelly beans. How many jellybeans were in the bag to start with? j = number of jellybeans j/4 = how many Mrs. Best ate j/4 = 22 22 = total number left j = 88

18
Mr. Zimmer collects hockey cards. He currently has 75. He has a plan to collect 12 more each week. After how many weeks will he have a total of 147? w = number of weeks 75 + 12w = 147 75 = current number of hockey cards w = 6

Similar presentations

© 2019 SlidePlayer.com Inc.

All rights reserved.

To make this website work, we log user data and share it with processors. To use this website, you must agree to our Privacy Policy, including cookie policy.

Ads by Google