Download presentation

Presentation is loading. Please wait.

Published byWilliam Walker Modified over 3 years ago

3
Mr Shepherd comes into the shop to buy some flowers for his wife. He buys 1 dozen daffodils. How much does he spend? Price List Daffodils – 49p each Roses – 49p each Tulips – 51p each Lilies – 51p each £6.00 £5.88 £5.66

4
Is this how you worked it out? 12 x 49 = (12 x 50) – 12 12 x 49 = 600 – 12 12 x 49 = 588 Or did you use the grid method?

5
Good try, but think about what multiple of ten is very close to 49. Could you use that to help you work out the calculation?

6
A famous actor comes into the shop to buy some flowers for his new girlfriend. He buys 15 Lilies. How much does he spend? Price List Daffodils – 49p each Roses – 49p each Tulips – 51p each Lilies – 51p each £7.85 £7.75 £7.65

7
Is this how you worked it out? 15 x 51 = (15 x50) + 15 15 x 51 = 750 +15 15 x 51 = 765 Or did you use the grid method?

8
Good try, but think about what multiple of ten is very close to 51. Could you use that to help you work out the calculation?

9
An old lady comes into the shop to buy some flowers for her granddaughter. She buys 2 dozen Tulips. How much does she spend? Price List Daffodils – 49p each Roses – 49p each Tulips – 51p each Lilies – 51p each £12.24 £11.94 £12.54

10
Is this how you worked it out? 24 x 51 = (24 x 50) + 24 24 x 51 = 1200 + 24 24 x 51 = 1224 Or did you use the grid method?

11
Good try, but think about what multiple of ten is very close to 51. Could you use that to help you work out the calculation?

12
A rich man comes into the shop to buy some flowers for his girlfriend. He buys 36 Roses. How much does he spend? Price List Daffodils – 49p each Roses – 49p each Tulips – 51p each Lilies – 51p each £17.84 £17.44 £17.64

13
Is this how you worked it out? 36 x 49 = (36 x 50) - 36 36 x 49 = 1800 - 36 36 x 49 = 1764 Or did you use the grid method?

14
Good try, but think about what multiple of ten is very close to 49. Could you use that to help you work out the calculation?

15
Remember, when answering a word problem, find the relevant information, the facts and the question that you have to answer!!!!

Similar presentations

OK

Multiplication X 1 1 x 1 = 1 2 x 1 = 2 3 x 1 = 3 4 x 1 = 4 5 x 1 = 5 6 x 1 = 6 7 x 1 = 7 8 x 1 = 8 9 x 1 = 9 10 x 1 = 10 11 x 1 = 11 12 x 1 = 12 X 2 1.

Multiplication X 1 1 x 1 = 1 2 x 1 = 2 3 x 1 = 3 4 x 1 = 4 5 x 1 = 5 6 x 1 = 6 7 x 1 = 7 8 x 1 = 8 9 x 1 = 9 10 x 1 = 10 11 x 1 = 11 12 x 1 = 12 X 2 1.

© 2017 SlidePlayer.com Inc.

All rights reserved.

Ads by Google

Ppt on bookkeeping and accounting Ppt on marie curie's husband Ppt on professional development of teachers Ppt on solid dielectrics Ppt on motivation theories Ppt on natural disasters in india Ppt on nuclear family and joint family photos Ppt on agriculture in india 2010 Ppt on isobars and isotopes Mit lecture ppt on probability concepts