Download presentation

Presentation is loading. Please wait.

1
Word Problems

2
Word Problems I think of a number and divide it by 15. The answer is 20. What was my number? ? ÷ 15 = 20 20 x 15 = ? 300

3
Word Problems A bus seats 52 people. No standing is allowed. 17 people get off a full bus. How many are left on? 52 -17 = 35

4
**Kobi saved 15p a week for one year. How many pounds did he save?**

Word Problems Kobi saved 15p a week for one year. How many pounds did he save? 15p x 52 = 780p Then change it into £ = £7.80

5
**£72 ÷ 4 = £18 £100 - 72 = £28 Word Problems**

Four people paid £72 for tickets to a football match. What was the cost of each ticket? How much change did they get from £100 £72 ÷ 4 = £18 £ = £28

6
**71.2p x 5 = 356p Then change to £ = £3.56 Word Problems**

Petrol costs 71.2p per litre. How much do you pay to fill a 5 litre can? 71.2p x 5 = 356p Then change to £ = £3.56

7
Word Problems There is 365ml of milk in a jug. Another 450ml is added. How much milk is there in the jug now? = 815ml

8
Word Problems A football club has 400 litres of soup for its fans. One cup holds 250ml of soup. How many fans can have a cup of soup? First change the 400 litres to ml or the 250ml to l (400 x 1000) ÷ 250 = 1600 400 ÷ 0.250 = 1600

9
Word Problems A full bucket holds 5 1/2 litres of water. A full jug holds 1/2 litre of water. How many jugs of water will it take to fill the bucket? How many 1/2 litres in 5 1/2 litres? 5.5 ÷ 0.5 = 11 jugs

10
Word Problems Dad bought a 2kg bag of carrots. He used 400grams to make a carrot cake. How many grams of carrots were left. Change the Kg to grams (2 x 1000) - 400 = 1600

11
Word Problems

12
**Word Problems Step 1 Find half of 512 250 6 256 Step 2 256 - 134 = 122**

I have read 134 of the 512 pages of my book. How many more pages must I read to reach the middle? Step 1 Find half of 512 250 6 256 Step = 122

13
**Word Problems Step 1 6 x 25 = 150 Step 2 2 x 35 = 70 Step 3 150 + 70**

There are eight shelves of books. Six of the shelves hold 25 books each. Two of the shelves hold 35 books. How many books are there altogether. Step x 25 = 150 Step x 35 = 70 Step = 220

14
**Step 2 turn it around the other way**

Word Problems I think of a number, subtract 17 and divide by 6. The answer is 20. What was the number? Step 1 ? - 17 ÷ 6 = 20 Step 2 turn it around the other way Step x = 137

15
**Word Problems Step 1 (2 x Thursday) + 10 = 60 Step 2 (60 - 10) /2 = 25**

You start to read a book on Thursday. On Friday you read ten more pages than on Thursday to reach page 60. How many pages did you read on Thursday? Step 1 (2 x Thursday) + 10 = 60 Step 2 ( ) /2 = 25

16
**Word Problems = 6 Step 1 1/5 of 30 Step 2 30 - 6 = 24 Step 3 1/8 of 24**

Ravi bought a pack of 30 biscuits. He ate one fifth of them on Thursday. He ate one eighth of the remaining biscuits on Friday. How many did he have left? = 6 Step 1 1/5 of 30 Step = 24 Step 3 1/8 of 24 = 3 Step = 21

17
**Word Problems = 180 Step 1 15 x 12 Step 2 180 x 10 = 1 800 cars**

There is space in a multi storey car park for 15 rows of cars of 12 cars on each floor. There are ten floors. How many cars can the car park hold? = 180 Step x 12 Step x 10 = cars

18
**Word Problems = 20 Step 1 (? - 11) ÷ 2 Step 2 (20 x 2) + 11 = 51**

I think of a number, subtract 11 and divide by 2. The answer is 20. What was my number? = 20 Step 1 (? - 11) ÷ 2 Step 2 (20 x 2) + 11 = 51

19
**Word Problems = 72 Step 1 12 x 6 Step 2 72 ÷ 3 = 24 sweets**

Joan opened a packet of sweets and found that there were 12 in a packet. She had bought 6 packets. How many could she and her three friends have? = 72 Step x 6 Step ÷ 3 = 24 sweets

20
**Word Problems = 72 Step 1 3/4 of 96 Step 2 72 - 45 = 27 Step 3 27 - 21**

In a school survey of pets, it was found that of the 96 children in Y6, three quarters had pets. 45 children have a dog. 21 have a cat. How many children have other kinds of pets. = 72 Step 1 3/4 of 96 Step = 27 Step = 6 other kinds

21
**Word Problems = 70 Step 1 (35 x 2) Step 2 87 - 70 = 17 would not fit**

I bought two CD racks that could hold 35 CDs. I have 87 CDS. How many would not fit in the racks? The racks cost £19.99 each. How much would it cost to buy enough racks for all my CDs = 70 Step 1 (35 x 2) Step = 17 would not fit Step racks needed Step 4 £19.99 x 3 = £59.97

Similar presentations

OK

Mary has 4 biscuits, Joseph has 5. How many do they have all together? + - x.

Mary has 4 biscuits, Joseph has 5. How many do they have all together? + - x.

© 2017 SlidePlayer.com Inc.

All rights reserved.

Ads by Google

Running message display ppt on tv Ppt on grease lubrication fittings Download ppt on mind controlled robotic arms design Working of raster scan display ppt on tv Ppt on google driverless cars Ppt on review writing books Burn ppt on dvd Convert pdf to ppt online free without email Download ppt on soil erosion and conservation Blood vessels anatomy and physiology ppt on cells