Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Pre-test Europe SS6G11 SS6G8. 1.Which are examples of Romance languages? A. English and German B. French and Italian C. Russian and Polish D. English.

Similar presentations


Presentation on theme: "Pre-test Europe SS6G11 SS6G8. 1.Which are examples of Romance languages? A. English and German B. French and Italian C. Russian and Polish D. English."— Presentation transcript:

1 Pre-test Europe SS6G11 SS6G8

2 1.Which are examples of Romance languages? A. English and German B. French and Italian C. Russian and Polish D. English and French

3 2. What have Europeans done to try to solve the problems of so many languages being spoken on the continent? A. outlawed the use of languages spoken by only a few people B. decided not to trade with people who dont speak the same language C. passed laws saying English is the only official language of the European Union D. made school children learn one or two other languages besides their native language

4 3. One difference between the German and Russian languages is that German A. does not use the Cyrillic alphabet B. is spoken by fewer people than Russian C. has not been spoken in Europe since World War II D. is spoken in only one country in Europe, and Russian is spoken in several

5 4. Which feature is located near the 7 on the map? A. Pyrenees Mts B. Rhine River C. Scandinavian Peninsula D. Ural Mts

6 5. Which physical feature is located near the 2 on the map? A. English Channel B. European Plain C. Iberian Peninsula D. Alps Mts

7 6. Which number marks the English Channel? A. 1 B. 3 C. 5 D

8 7. Which country is located at the 1 on the map? A. Italy B. Poland C. Russia D. Spain

9 8. Which number marks the country of Poland? A. 2 B. 4 C. 6 D

10 9. Which country is north of Italy? A. Germany B. Russia C. Spain D. Ukraine

11 10. Which pairing of sacred text and religion is correct? A. Talmud – Christianity B. Torah – Judaism C. Old Testament – Islam D. Koran - Hindu

12 11. Which is a literate adult in Europe LEAST likely to have? A. good health care B. a high-paying job C. modern technology D. uneducated children

13 12. Which religion in Europe has the largest number of followers? A. Christianity B. Hinduism C. Islam D. Judaism

14 Answers 1. B 2. D 3. A 4. D 5. B 6. C 7. D 8. A 9. A 10. B 11. D 12. A


Download ppt "Pre-test Europe SS6G11 SS6G8. 1.Which are examples of Romance languages? A. English and German B. French and Italian C. Russian and Polish D. English."

Similar presentations


Ads by Google