Download presentation

Presentation is loading. Please wait.

Published byMelissa Davidson Modified over 3 years ago

2
Third Grade Mathematics SOL Review Bettie F. Williams Elementary School D. J. Ashby

3
1. Look at the picture below. Which car is the third from the finish line? A B C D

4
2. Franklin took $2.00 to the store to buy a present for his mothers birthday. He spent.49 for a card and $1.22 for a box of candy. How much change did Franklin get back? ABCDABCD

5
3. What fraction of the pictures are insects? A. ½ B. 2/3 C. 3/5 D. 2/5

6
4. Solve the following problem. 7 x 3 =___ A. 24 B. 14 C. 28 D. 21

7
5. Ms. McCallum is taking 1/3 of these students to lunch. How many students is that? A.6 students B.9 students C.3 students D.12 students

8
6. Ms. Landin put $3.00 in each of these purses. How much money did she use in all? A.$30.00 B.$36.00 C.$39.00 D.None of the above

9
7. Mr. Houck is counting by 4s to 40. Which one of these numbers does he use? A. 14 B. 34 C. 16 D. 54

10
8. What is the value of 3 in 123,456? A. 30,000 B. 123,000 C. 300 D. 3,000

11
9. Which means four hundred three thousand, two hundred three? A. 400,323 B. 430,203 C. 400,423 D. 403,203

12
10. Mrs. Pastros has 473 ice cream tickets to give away today. What is the number of ice creams rounded to the nearest hundred? A. 400 B. 500 C. 470 D. 480

13
11. Which is true? A. 575 < 543 B. 765 > 892 C. 528 > 862 D. 592 > 123

14
12. Which of these is in the same family of facts as 3 + 4 = 7? A. 7 x 4 = 28 B. 4 x 3 = 12 C. 7 – 3 = 4 D. 3 x 4 = 12

15
13. Which of the following fractions is less than 3/8? A. 4/8 B. ½ C. 1/8 D. 6/8

16
14. How many more goldfish did Samantha buy than Laverne? Roberta28 Claudia42 Samantha32 Francine23 Laverne12 Name Number of goldfish A. 42 B. 10 C. 20 D. 9

17
15. Look at this number sentence: 5 + ___ = 19. Which could you do to find the missing number? A. Add 5 to 19 B. Subtract 19 from 5 C. Subtract 14 from 19 D. Subtract 5 from 19

18
16. On Monday Mr. Oliveto drove 320 miles. On Tuesday he drove 230 miles and on Wednesday he drove 420 miles. How much farther did he drive on Wednesday than on Monday? A. 740 miles B. 100 miles C. 90 miles D. 650 miles

19
17. There are 765 students that attend Newtown Elementary School. 964 students attend Bettie F. Williams Elementary. How many more students attend Williams than Newtown? A.1629 B.199 C.209 D.199

20
18. The city of Cooklala has a population of 9,734. The city of Lalacook has a population of 4,379. What is the difference in the population of the two cities? A.5,355 B.5,335 C.14,113 D.5,455

21
19. Mrs. McGirt bought 3 boxes of crayons. Each box contained 64 crayons. How many crayons is that in all? A.182 B.192 C.67 D.61

22
20. Which problem can be solved using the number sentence below? 3 x 12 = ? A. Phillip filled 3 pencil boxes. He put 12 pencils in each box. How many pencils did he put in each box? B. Phillip had 12 pencils. Someone borrowed 3 of them. How many did he have left? C. Phillip had 12 pencils. His friend gave him 3 more. How many pencils did he have in all? D. Phillip had 3 pencil boxes. He put 12 pencils in each box. How many pencils did he have all together?

23
21. William bought 13 packages of gum. There were 5 pieces in each package. How many pieces of gum did he have in all? Which number sentence can be used to solve the problem above? A.13 x 5 = ? B.13 – 5 = ? C.45 – 13 = ? D.None of the above

Similar presentations

Presentation is loading. Please wait....

OK

2011年上半年 我院团学工作活动图片展播 2011年8月28日.

2011年上半年 我院团学工作活动图片展播 2011年8月28日.

© 2017 SlidePlayer.com Inc.

All rights reserved.

Ads by Google

Ppt on solar energy class 10 Ppt on solar energy free download Ppt on environmental degradation vs industrial revolution Ppt on human chromosomes have hundreds Ppt on tcp ip protocol port Ppt on geothermal energy in india Ppt on timing diagram of 8085 microprocessor Ppt on history of music Ppt on international tourism in india Ppt on phonetic transcription dictionary