Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Of Mice and Men Jeopardy $100100$100 100$100100 $200 $300 $400 $500 VOCABPEOPLEPLOTIN QUOTESSIGNIFICANCE $200 $300 $400 $500 $200200 $300 $400 $500 $200.

Similar presentations

Presentation on theme: "Of Mice and Men Jeopardy $100100$100 100$100100 $200 $300 $400 $500 VOCABPEOPLEPLOTIN QUOTESSIGNIFICANCE $200 $300 $400 $500 $200200 $300 $400 $500 $200."— Presentation transcript:


2 Of Mice and Men Jeopardy $100100$ $ $200 $300 $400 $500 VOCABPEOPLEPLOTIN QUOTESSIGNIFICANCE $200 $300 $400 $500 $ $300 $400 $500 $200 $300 $400 $500 $200 $300 $400 $500

3 ANSWER: Lennie sees a vision of Aunt Clara and a rabbit. QUESTION: How do we know Lennie is hallucinating at the end of the book? SIGNIFCANCE FOR 100

4 SIGNIFICANCE FOR $200 ANSWER: I didnt mean no harm QUESTION: What does Lennie always say that shows he is slow?

5 SIGNIFICANCE FOR $300 ANSWER: When Candys dog is shot, he looks to Slim for support QUESTION: Whats one example that shows us Slim is the leader of the group?

6 SIGNIFICANCE FOR $400 QUESTION: How does Slim sympathize with George and let him know that George did what he had to do? ANSWER: At the end of the book Slim says, you hadda. You just hadda

7 SIGNIFICANCE FOR $500 ANSWER:Three connections between Candys dogs death and Lennies death QUESTION: What are (at least three) both are old friends of Candy/George, animals, shot because of disabilities, shot by Carlsons gun, both depend on their masters, one foreshadows the other, or George learns from Candys mistake?

8 PLOT FOR $100 ANSWER: When the story takes place QUESTION: What are the 1930s?

9 PLOT FOR $200 ANSWER: Lennie did not rape a girl but was wrongfully accused. QUESTION: What happened in Weed?

10 PLOT FOR $300 ANSWER: This is when Slim offers to give his pups QUESTION: What does Slim do after Candys dog is shot and after Lennie asks for a pup?

11 PLOT FOR $400 ANSWER: These are at least three examples of how the books ending is foreshadowed QUESTION: What are (any of the 3 are acceptable) Lennie killing mice, the pup, what happened in Weed, and George telling Lennie the meeting spot, and the killing of Candys dog?

12 PLOT FOR $500 ANSWER: The time of day Lennie and George arrive at the ranch for the first day of work QUESTION: When is later morning, after the work day has begun?

13 PEOPLE FOR $100 ANSWER: The bosss son QUESTION: Who is Curley?

14 PEOPLE FOR $200 ANSWER: Lennie and Georges jobs QUESTION: What are Migrant Workers?

15 PEOPLE FOR $300 ANSWER: This person tells Curley that his hand was broken by a machine QUESTION: Who is Slim?

16 PEOPLE FOR $400 ANSWER: This person shoots Candys dog. QUESTION: Who is Carlson?

17 PEOPLE FOR $500 ANSWER: The swamper QUESTION: Who is Candy?

18 ANSWER: What the hell ya laughin at? Come on ya big bastard get up on your feet QUESTION: Who is Curley? IN QUOTES FOR $100

19 "IN QUOTES" FOR $200 ANSWER: Listen nigger, you know what I can do to you if you open your trap QUESTION: Who is Curleys wife?

20 "IN QUOTES" FOR $300 ANSWER: Shouldve shot that dog myself, George. I shouldntve let no stranger do it. QUESTION: Who is Candy?

21 "IN QUOTES" FOR $400 ANSWER: When they can me here I wisht somebodyd shoot me. QUESTION: Who is Candy?

22 "IN QUOTES" FOR $500 ANSWER: Nobody ever gets to heaven and nobody gets no land QUESTION: Who is Crooks?

23 VOCAB FOR $100 ANSWER: Having capacity or ability; efficient and able QUESTION: What is capable?

24 VOCAB FOR $200 ANSWER: Anxious or fearful about the future; uneasy QUESTION: What is apprehensive?

25 VOCAB FOR $300 ANSWER: sullenly; gloomily QUESTION: What is morosely?

26 VOCAB FOR $400 ANSWER: commandingly, arrogantly QUESTION: What is imperiously?

27 VOCAB FOR $500 ANSWER : menacingly, threateningly QUESTION: What is ominously?

Download ppt "Of Mice and Men Jeopardy $100100$100 100$100100 $200 $300 $400 $500 VOCABPEOPLEPLOTIN QUOTESSIGNIFICANCE $200 $300 $400 $500 $200200 $300 $400 $500 $200."

Similar presentations

Ads by Google