Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

100 200 100 200 300 400 500 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 Multiplying Powers Dividing Powers Zero ExponentsNegative.

Similar presentations


Presentation on theme: "100 200 100 200 300 400 500 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 Multiplying Powers Dividing Powers Zero ExponentsNegative."— Presentation transcript:

1 Multiplying Powers Dividing Powers Zero ExponentsNegative Exponents Simplifying Variable Expressions

2 Multiplying Powers for 100 Use the multiplying power rule: Push the Space Bar to check your answer. What is b 4 ? a)b 3 b)b 4 c)b 2 d)b

3 Multiplying Powers for 200 Push the Space Bar to check your answer. What is -2 6 = 64 ?

4 Multiplying Powers for 300 Push the Space Bar to check your answer. What is 8 26 ? a)8 432 b)8 24 c)8 25 d)8 26

5 Multiplying Powers for 400 Push the Space Bar to check your answer. What is m 4 ? a)m 3 b)m 4 c)m 7 d)m -3

6 Multiplying Powers for 500 Push the Space Bar to check your answer. What is a 7 ? a)a 7 b)a 12 c)a 13 d)a -12

7 Dividing Powers for 100 Push the Space Bar to check your answer. What is 3 2 =9 ?

8 Dividing Powers for 200 Push the Space Bar to check your answer. What is ? a)10 5 c) b)10 13 d) -5

9 Dividing Powers for 300 Push the Space Bar to check your answer. What is x 4 y 5 ? a)x 12 y2 c) x 2 y 5 b)x 4 y 5 d) x 10 y 10

10 Dividing Powers for 400 Push the Space Bar to check your answer. What is a 9 b 11 c 5 ? a)abc c) a 9 b 11 c 5 b)a 32 b 15 c 7 d) a 9 b 11 c 6

11 Dividing Powers for 500 Push the Space Bar to check your answer. What is x- 12 y 16 z 10 ? a)x -12 y 3 z 10 c) x -12 y 16 z 10 b)x 12 y 16 z 10

12 Zero Exponents for Push the Space Bar to check your answer. What is 1?

13 Zero Exponents for 200 x0x0 Push the Space Bar to check your answer. What is 1?

14 Zero Exponents for 300 Push the Space Bar to check your answer. What is 1?

15 Zero Exponents for 400 Push the Space Bar to check your answer. What is 1?

16 Zero Exponents for 500 Push the Space Bar to check your answer. What is 5z 2 ? a)5z 2 c) 7z 2 b)5x 2

17 Negative Exponents for 100 Push the Space Bar to check your answer. What is 1/49?

18 Negative Exponents for 200 Push the Space Bar to check your answer. What is x 4 ? a)x b)x -4 c)x 4

19 Negative Exponents for 300 Push the Space Bar to check your answer. What is x 2 /5? a)x 3 /5 b)x -3 /5 c)x 4 /5 d)x 2

20 Negative Exponents for 400 Push the Space Bar to check your answer. What is x 3 /y 6 ? a)x/y b)x 9 /y c)X 3 /y 6

21 Negative Exponents for 500 Push the Space Bar to check your answer. What is d 2 g 4 /e 11 fh 8 ? a)d 2 g 4 /e 11 fh 8 b)dg 4 /e 11 fh 8

22 Variable Expressions for 100 Push the Space Bar to check your answer. What is 15a 6 ? a)8a 6 b)15a 2 c)15a 6

23 Variable Expressions for 200 Push the Space Bar to check your answer. What is 2n 3 ? a)2n 3 b)6n 7 c)4n 7

24 Variable Expressions for 300 Push the Space Bar to check your answer. What is x 7 /6? a)x 7 /6 b)x 8 /6 c)21x

25 Variable Expressions for 400 Push the Space Bar to check your answer. What is -54x 10 y 2 z 2 ? a)54x 10 y 2 z 2 b)-54x 10 y 2 z 2

26 Variable Expressions for 500 Push the Space Bar to check your answer. What is 96a 20 b 4 c 12 ? a)-96a- 20 bc b)-96a 10 b 5 c 12 c)96a 20 b 4 c 12


Download ppt "100 200 100 200 300 400 500 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 Multiplying Powers Dividing Powers Zero ExponentsNegative."

Similar presentations


Ads by Google