Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

The Grouchy Ladybug teaches elapsed time elapsed time This is just a big word telling how much time has passed between things. This is just a big word.

Similar presentations


Presentation on theme: "The Grouchy Ladybug teaches elapsed time elapsed time This is just a big word telling how much time has passed between things. This is just a big word."— Presentation transcript:

1

2 The Grouchy Ladybug teaches elapsed time

3 elapsed time This is just a big word telling how much time has passed between things. This is just a big word telling how much time has passed between things. Hour - a unit of time that is equal to 60 minutes. My favorite TV show was on for 1 hour.

4 At 5:00am the sun came up and the grouchy ladybug met the friendly ladybug. At 8:00am the grouchy ladybug met a praying mantis. How much time passed between when the grouchy ladybug met the friendly ladybug and when it met the praying mantis?

5 Lets figure it out! Put your finger on the 5 on your clock. This is where we want to start. Use the clock like you use your number line and count clockwise to the 8, when the grouchy ladybug met the praying mantis. ***Remember which way is clockwise - the way a clock always turns.

6 OK, now watch me! I counted 3, so 3 hours passed between the time when the sun came up and when the grouchy lady bug met the praying mantis.

7 Now lets do some together! At 6:00 the grouchy ladybug met the yellow jacket. At 7:00 it met the stag beetle. How much time passed between the 2 meetings? 1 1 hour passed.

8 At 11:00 the grouchy ladybug met the skunk. At 3:00 it met a rhinoceros. How much time passed between the two meetings? hours passed.

9 Now its time to do some on your own! At 9:00 the grouchy ladybug met a sparrow. At 12:00 it met a snake. How much time passed between the two meetings? 3 hours passed.

10 At 10:00 the grouchy ladybug met a lobster. At 2:00 it met a gorilla.How much time elapsed between the two meetings? 4 hours elapsed.

11 At 11:00 the grouchy ladybug met a skunk. At 5:00 it met a whale. How much time elapsed between the two meetings? 6 hours elapsed.

12 Now are you ready for a really hard one? At 6:00am the grouchy ladybug met a yellow jacket. At 4:00pm it met an elephant. How much time elapsed between the two meetings? 10 hours elapsed.

13 The End


Download ppt "The Grouchy Ladybug teaches elapsed time elapsed time This is just a big word telling how much time has passed between things. This is just a big word."

Similar presentations


Ads by Google