Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

The Physical Science_2 Game Show 100 200 100 200 300 400 500 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 List 1List 2List 3List.

Similar presentations


Presentation on theme: "The Physical Science_2 Game Show 100 200 100 200 300 400 500 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 List 1List 2List 3List."— Presentation transcript:

1 The Physical Science_2 Game Show List 1List 2List 3List 4List 5

2 Anything that floats in water is this. Vocabulary-1 for 100 Push the Space Bar to check your answer. What is bouyant?

3 Light traveling through a pair of glasses is _________. Vocabulary-1 for 200 Push the Space Bar to check your answer. What is refracted?

4 When light passes through water, the light rays change direction. This is called _______. Vocabulary-1 for 300 Push the Space Bar to check your answer. What is refraction?

5 Vocabulary-1 for 400 Which is a conductor of electricity-- safety pin OR a wooden spoon? Push the Space Bar to check your answer. What is a safety pin?

6 Vocabulary-1 for 500 Sound is made when a drumstick hits a drum. This happens because the force of the drumstick on the drum causes _________. Push the Space Bar to check your answer. What are vibrations?

7 Vocabulary-2 for 100 Matter can undergo changes. When water boils, it changes states of matter from a ________ to a _________. Push the Space Bar to check your answer. What is liquid and a gas?

8 Vocabulary-2 for 200 Electricity flowing through a circuit is lighting up a light bulb. The 2 forms of energy the light bulb is producing is _______. Push the Space Bar to check your answer. What are heat and light?

9 Vocabulary-2 for 300 Wires connecting a battery and a light bulb create a closed circuit. If one of these wires were cut, the light bulb would _________. Push the Space Bar to check your answer. What is turn off?

10 Vocabulary-2 for 400 A student stirs together a mixture of hot water and small amounts of salt, sand and sugar. The student then pours the mixture through a filter. The _______ will collect on the filter. The other substances will pour through the filter. Push the Space Bar to check your answer. What is sand?

11 Vocabulary-2 for 500 These are 3 examples of different forms of energy. Push the Space Bar to check your answer. What is solar, thermal, electrical, light, mechanical or sound?

12 Vocabulary-3 for 100 A hand mixer is designed to change electrical energy into this form of energy. Push the Space Bar to check your answer. What mechanical energy?

13 Vocabulary-3 for 200 When a toy car is moving across the room would be slowed by these forces. Push the Space Bar to check your answer. What are gravity and friction?

14 Vocabulary-3 for 300 Light strikes an object and bounces back toward its source. This change in direction is called _________. Push the Space Bar to check your answer. What is reflection?

15 Vocabulary-3 for 400 Jessica has a nail and battery. She also needs a _____ to make a closed circuit for her simple electromagnet. Push the Space Bar to check your answer. What is a wire?

16 Vocabulary-3 for 500 Insulation keeps a house warm because it does not let _________ pass through easily. Push the Space Bar to check your answer. What is thermal energy?

17 Vocabulary-4 for 100 A rainbow is an example of light being _______. Push the Space Bar to check your answer. What is refracted?

18 Vocabulary-4 for 200 Sound can’t travel on the moon’s surface for this reason. Push the Space Bar to check your answer. There is no air for vibrations to travel through?

19 Vocabulary-4 for 300 What forms of energy are mainly produced by a television? Push the Space Bar to check your answer. What is light and sound?

20 Vocabulary-4 for 400 This type of energy is is created from the Earth’s heat. Push the Space Bar to check your answer. What is geothermal energy?

21 Vocabulary-4 for 500 This is caused by the uneven heating of the Earth’s suface. Push the Space Bar to check your answer. What is wind?

22 Vocabulary-5 for 100 This energy is caused when water that goes through turbines (generators). Push the Space Bar to check your answer. What hydro- electrical energy?

23 Vocabulary-5 for 200 This form of energy is made from turning plants into fuel. Push the Space Bar to check your answer. What is biofuel?

24 Vocabulary-5 for 300 When water drops form on the outside of a glass of ice, ________ is taking place. Push the Space Bar to check your answer. What is condensation?

25 Vocabulary-5 for 400 This is a good tool for seperating mixed gravel by the size of the particles. Push the Space Bar to check your answer. What is sieve or screen?

26 Vocabulary-5 for 500 If a mixture goes through a filter and nothing is left behind it is this type of mixture. Push the Space Bar to check your answer. What is a solution?


Download ppt "The Physical Science_2 Game Show 100 200 100 200 300 400 500 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 List 1List 2List 3List."

Similar presentations


Ads by Google