Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Prezentare Microsoft ® Office PowerPoint ® 2007 pe scurt UCV_CIC.

Similar presentations


Presentation on theme: "Prezentare Microsoft ® Office PowerPoint ® 2007 pe scurt UCV_CIC."— Presentation transcript:

1 prezentare Microsoft ® Office PowerPoint ® 2007 pe scurt UCV_CIC

2 Pe scurt Continutul cursului Generalitati: introducere Lectia 1: Ce s-a schimbat si de ce Lectia 2: La treaba in PowerPoint Lectia 3: Un nou format de fisier Primele doua lectii includ o lista de posibile teme si toate includ un set de intrebari de test si rasp

3 pe scurt Prezentare generala La prima utilizare a produsului PowerPoint2007 se observa ca interfata utilizator s-a schimbat. Comenzile din PowerPoint au o noua structurare. Acest nou design va ajuta sa gasiti si sa utilizati mai usor proprietatile de care aveti nevoie sa creati o prezentare deosebita. Acest curs va da indicii despre ce s-a schimbat si de ce. Dupa ce veti invata ce e nou, nu veti vrea sa va mai intoarceti la vechile variante.

4 Pe scurt Obiectivele cursului Sa intelegem modul de lucru a noii interfete utilizator si invatam utilizarea ei cu incredere. Sa aflam cum sa facem lucrurile tipice pentru a crea si pregati o prezentare. Sa invatam sa folosim noul format de fisier in PowerPoint incat sa fie cat mai bine pentru tine.

5 Lectia 1 Ce s-a schimbat si de ce

6 Pe scurt Ce s-a schimbat si de ce Schimbarea cea mai notabila in PP2007 este in partea de sus a ferestrei In locul meniurilor si barelor de instrumente exista o banda lata de-a lungul ecranului.. Aceasta banda este numita Ribbon (banderola) si contine multe si foarte vizibile comenzi, aranjate in grupuri.. Acest Ribbon este acum centrul de control, baza, pentru crearea prezentarii.

7 Pe scurt Banda (Ribbon) De ce sa renunti la vechiul sistem de comenzi? Pentru ca noul sistem suporta mai bine modul tau de a lucra in PowerPoint. Cercetarea arata ca lumea prefera anumite comenzi si tinde sa le tot foloseasca. Astfel, acum aceste comenzi sunt cele mai proeminente si vizibile - nu trebuie sa le vanezi prin meniuri sau bare de instrumente care nu sunt afisate.. Animatie: Click-dreapta si click Play.

8 Pe scurt Banda (Ribbon) De ce sa renunti la vechiul sistem de comenzi? Pentru ca noul sistem suporta mai bine modul tau de a lucra in PowerPoint. Cercetarea arata ca lumea prefera anumite comenzi si tinde sa le tot foloseasca. Astfel, acum aceste comenzi sunt cele mai proeminente si vizibile - nu trebuie sa le vanezi prin meniuri sau bare de instrumente care nu sunt afisate..

9 Pe scurt The tabs: Devoted to the main tasks Banda contine mai multe tab-uri--- Home tab si altele Alte tab-uri includ Insert, Design, Animations, Slide Show, Review si View. Animatia le prezinta. Animatie: Click-drapta si click Play.

10 Pe scurt Tab-urile: Atasate actiunilor principale Banda (Ribbon-ul) cuprinde mai multe “tab”-uri –Home tab si altele. Alte tab-uri includ Insert, Design, Animations, Slide Show, Review si View. Imaginea va arata continutul a trei dintre ele: Insert, Design si Animations

11 Pe scurt Afisarea galeriilor PowerPoint ofera, adesea, mai multe optiuni pentru un anumit lucru, cum ar fi stilul sau forma sau tipuri de WordArt sau animatie Ribbonul arata cateva efecte de tranzitie Pentru a vedea intreaga galerie de optiuni, dati click pe sageata More De exemplu, sa zicem ca vrei sa adaugi efecte de tranzitie a slide-ului. In acest caz:

12 Pe scurt Afisarea galeriilor PowerPoint ofera adesea mai multe optiuni pentru un anumit lucru, cum ar fi stilul sau forma sau tipuri de WordArt sau animatie Indicati cu mouse-ul oricare efect din galerie ca sa vedeti un preview (previzualizare) in slide (pagina) De exemplu, sa zicem ca vrei sa adaugi efecte de tranzitie a slide-ului. In acest caz:

13 Pe scurt Folositi optiuni avansate E clar ca sunt mai multe comenzi in grup decat se vad Se vizualizeaza numai cele mai uzuale comenzi Click pe sageata diagonala, numita Dialog box launcher (lansator de caseta de dialog), ce apare in coltul de mai jos Se deschide o caseta de dialog cu mai multe optiuni dintre care poti alege Cand nu vedeti o optiune pe care o doriti in grup, ca de exemplu Font grup prezentat aici:

14 Pe scurt Folositi optiuni avansate Sageata apare in grup cand executati actiuni in slide ce pot apela comenzi din grupul respectiv. De exemplu atunci cand va pozitionati (click) intr-o zona de text pe slide, sageata apare in fiecare grup de pe tab-ul Home care are comenzi legate de lucrul cu textul. Pont: puteti obtine starea reala a ecranului ascunzand temporar Banda (ribbon) de comenzi. Pur si simplu dati dublu_click pe numele de tab afisat.

15 Pe scurt Bara de instrumente pentru acces rapid (The Quick Access Toolbar) In timp ce lucrati la o prezentare executati anumite actiuni care sunt generale sau repetitive si care nu au de-a face cu o anumita faza a procesului Pentru astfel de lucruri folositi bara de instrument acces rapid (Quick Access toolbar). Este micutul grup de butoane din stanga, deasupra benzii (ribbon-ului). El contine comenzi pentru actiuni generale ca Save, Undo si Repeat ori Redo Animatie: click dreapta si click Play. [Author:.swf gets inserted here; delete this placeholder before inserting.swf file.]

16 Pe scurt Bara de instrumente pentru acces rapid (The Quick Access Toolbar) In timp ce lucrati la o prezentare executati anumite actiuni care sunt generale sau repetitive si care nu au de-a face cu o anumita faza a procesului Pentru astfel de lucruri folositi bara de instrument acces rapid (Quick Access toolbar). Este micutul grup de butoane din stanga, deasupra benzii (ribbon-ului). El contine comenzi pentru actiuni generale ca Save, Undo si Repeat ori Redo

17 Pe scurt Schimbarea modului de vizualizare Adesea, in PowerPoint, e nevoie sa schimbam modul de vizualizare si acest lucru s-a realizat usor, folosind butoanele Asta nu s-a schimbat. Butoanele de vizualizare pentru Normal, Slide Sorter si Slide Show sunt, inca, acolo. Dar acum sunt parte a unei noi bare de instrumente care include un Zoom slider si un buton care reface dimensiunea slide-ului la fereastra, dupa ce ai micsorat- o sau marit-o.

18 Pe scurt Schimbarea modului de vizualizare Adesea, in PowerPoint, e nevoie sa schimbam modul de vizualizare si acest lucru s-a realizat usor, folosind butoanele Asta nu s-a schimbat. Butoanele de vizualizare sunt aceleasi dar s-au mutat din coltul din stanga jos in coltul din dreapta jos. Trageti de cursorul de zoom pentru a mari sau micsora slide-ul. Sau dati click pe butoanele minus(-) sau plus (+) Imaginea arata schimbarile:

19 Pe scurt Schimbarea modului de vizualizare Adesea, in PowerPoint, e nevoie sa schimbam modul de vizualizare si acest lucru s-a realizat usor, folosind butoanele Asta nu s-a schimbat. Dati click pe acest buton ca sa ajustati slide-ul la marimea ferestrei dupa ce ati folosit Zoom. Imaginea arata schimbarile:

20 Pe scurt Keyboard shortcuts (short-cut-uri de la tastatura) Daca folositi mai mult tastele decat mouse-ul atunci cand lucrati in PowerPoint, trebuie sa stiti ca banda (ribbon) e proiectata cu noi short-cut-uri (scurtaturi), ce au un nou nume: Key Tips Asta aduce doua mari avantaje: Acum sunt short-cut-uri pentru fiecare buton, ceea ce nu se intampla pentru comenzile din meniu in versiunile anterioare. Short-cut-urile necesita, adesea, actionarea a mai putine taste.

21 Pe scurt Keyboard shortcuts (short-cut-uri de la tastatura) Daca folositi mai mult tastele decat mouse-ul atunci cand lucrati in PowerPoint, trebuie sa stiti ca banda (ribbon) e proiectata cu noi short-cut-uri (scurtaturi), ce au un nou nume: Key Tips Iata cum se folosesc noile short-cut de la tastatura: Incepeti prin a apasa tasta ALT Key Tips apar in patratele albe in diverse portiuni din Ribbon. Apasati una din taste ca sa obtineti mai multe comenzi si butoane

22 Pe scurt Keyboard shortcuts (short-cut-uri de la tastatura) Daca folositi mai mult tastele decat mouse-ul atunci cand lucrati in PowerPoint, trebuie sa stiti ca banda (ribbon) e proiectata cu noi short-cut-uri (scurtaturi), ce au un nou nume: Key Tips Iata cum se folosesc noile short-cut de la tastatura:. Apasati una din KeyTips din grup ca sa desavarsiti secventa (combinatia de taste)

23 Pe scurt Vechile short-cut-uri care incep cu CTRL sunt inca intacte si se pot folosi ca si inainte. – De exemplu, combinatia CTRL+C mai copiaza inca, ceva in clipboard si CTRL+V inca mai lipeste ceva din clipboard Vechile short cut-uri ALT+ care accesau meniuri si comenzi sunt, de asemenea, intacte. Totusi trebuie sa stii intreaga secventa de taste pentru a folosi astfel de short-cut-uri Keyboard shortcuts (short-cut-uri de la tastatura) Ce s-a intamplat cu vechile short-cut-uri?

24 Pe scurt Sugestii pentru exersare 1.Tasteaza si formateaza un text, alcatuieste o lista 2.Adauga un slide 3.Vezi mai multe optiuni si tab-uri 4. Particularizeaza bara de instrumente Quick Access 5.Switch views and zoom. Schimba modurile de vizualizare si dimensiunea (zoom) 6.. Ascunde banda (ribbon) 7.Exercitiu bonus: Adauga heder si footer Online practiceOnline practice (requires PowerPoint 2007) necesita PowerPoint 2007

25 Pe scurt Test1, intrebari Vrei sa folosesti butoanele Copy si Paste sa lucrezi in text. Unde le gasesti pe Ribbon? (Alege un raspuns.) 1. In tab-ul Insert 2.In tab-ul Home 3.In Quick Access Toolbar

26 Pe scurt Test1, intrebare 1: raspuns: in tabul Home Poti, de asemenea, sa folosesti vechile short-cut-uri: CTRL+X sa tai, CTRL+C sa copiezi, CTRL+V sa lipesti

27 Pe scurt Test 1, intrebare 2 In ce grup de pe tab-ul Home se gaseste butonul Line Spacing?( Alege un raspuns.) 1.Grupul Font 2.Grupul Paragraph 3.Grupul Slides

28 Pe scurt Test 1, intrebare 2: raspuns 1.Grupul Paragraph Acest buton este grupat cu altele care formateaza paragraful, cum ar fi Bullets, Numbering, si Columns

29 Pe scurt Test 1, intrebare 3 Cum ascundeti o portiune din Ribbon? (Alegeti un raspuns.) 1.Click pe butonul Close din coltul de sus din dreapta al Ribbon- ului 2.Dublu_click pe numele oricarui tab 3.Dublu_click pe tabul care este afisat.

30 Pe scurt Test 1, intrebare 3: raspuns Dublu_click pe numele oricarui tab care este afisat Acest lucru ascunde grupurile. Pentru a afisa din nou intregul Ribbon, click pe orice tab

31 Lectia 2 La treaba, in PowerPoint

32 Pe scurt Get to work in PowerPoint Gata de lucru? Here’s a primer for doing what you’re used to doing when you create a presentation. /Iata ce trebuie facut mai intaipentrui a crea o prezentare Vei afla cum sa incepi o noua prezentare in PP2007 si cum sa aplici fond si set de culori paginilor (slide- urilor). You’ll also learn how to use the Ribbon tabs and tools to insert elements into the slides, style them as you want, and then set up the show and get ready to print./ Vei invata de asemenea cum sa folosesti tab-urile de pe banda (Ribbon) si instrumentele ca sa inserezi elemente in slide-uri, sa le aplici stilul pe care-l doresti, sa setezi show- ul (prezentarea propri-uzisa) si sa pregatirea pentru imprimare

33 Pe scurt Start pentru o noua prezentare O noua prezentare incepe cu butonul Microsoft Office, localizat in partea din stanga sus,a ferestrei Iata cum se incepe. Click pe Buton Microsoft Office. Click New pe menu ce se deschide Alege o optiune din fereastra New Presentation. Poti incepe cu o pagina goala (blank presentation.) sau te poti baza pe un model (template) sau o prezentare existenta.

34 Pe scurt Alege o tema O tema prestabileste felul cum va arata prezentarea ca design Alege o tema pentru prezentare chiar de la inceput. Astfel vei vedea cum va arata intreaga lucrare. The Design tab is the place to go for themes. / tab-ul Design e locul unde se gasesc temele (themes) Sub Themes apare o galerie. Fiecare tema are un nume, care este afisat ca ScreenTip, asa cum se vede in imagine.

35 Pe scurt Alege o tema Poti previzualiza cum va aparea tema inainte de a o aplica. Ramai cu mouse-ul pe icoana unei teme.(Cea aratata este denumita Flow) Pe slide apare un preview (previzualizare) temporar Poti da click pe sageata More din dreapta grupului Themes, ca sa obtii mai multe optiuni si informatii Sa vezi efectul inainte de a aplica, salveazul pasul de undo (renuntare la actiune), daca nu-ti place aspectul.

36 Pe scurt Tailor the theme The theme you choose is a complete design./ Tema aleasa are un design complet. Dar unde e distractia daca nu poti sa faci schimbari? Tab-ul Design are si alte galerii in cazul in care vrei sa modifici tema Fiecare pune la dispozitie un preview pe slide, daca ramai cu mouse-ul pe o anumita optiune din galerie.

37 Pe scurt Aranjarea temei Iata cum se schimba o tema. Folosete galeriile Colors, Fonts si Effects, toate in tab-ul Design Uita-te la alte stiluri de fond (Background Styles). Optiunile folosesc culorile (Colors) temei

38 Get up to speed Aranjarea temei Iata cum se schimba o tema. Indica cu mouuse-ul o imagine mica (thumbnail) ca sa obtii preview pentru un alt fond. Ca sa aplici un fond propriu, cum ar fi o fotografie, da click pe Format Background

39 Pe scurt Adauga slide-uri, alege sabloane When you insert a slide, you can insert one that automatically applies a layout. / Cand inserezi un slide, poti insera unul care are un sablon (layout) You can also choose a layout before you insert the slide. / Poti, de asemenea, sa alegi un saplon inainte de a insera un slide Pe tab-ul Home, da click pe New Slide( sub icoana de slide) Asta afiseaza optiunile sablon. Da click pe un sablon ca sa inserezi un slide de acel model. Ca sa alegi un sablon inainte de a insera un slide:

40 Pe scurt Adauga slide-uri, alege sabloane Sabloanele din PP2007 sunt mai tari decat inainte. Un exemplu este sablonul de titlu si continut (Title and Content ). In mijloc este un obiect (marcaj) cu acest set de icoane: Multe dintre ele includ casete pentru “continut” (“content”) pe care le poti folosi, fie pentru text, fie pentru elemente grafice.

41 Pe scurt Adauga slide-uri, alege sabloane Sabloanele din PP2007 sunt mai tari decat inainte. Da click pe orice iconita ca sa inserezi acel tip de continut– un tabel, un grafic, grafica SmartArt, imagine din fisier, piesa din clip art sau fisier video. Multe dintre ele includ casete pentru “continut” (“content”) pe care le poti folosi, fie pentru text, fie pentru elemente grafice..

42 Pe scurt Insereaza o imagine E timpul sa inserezi o imagine-o fotografie, o piesa din clip art, de exemplu Poti face asta chiar din slide, din interiorul marcajului cu set de icoane Ca sa inserezi o imagine proprie, da click pe icoana Insert Picture from File. Ca sa inserezi o piesa din clip art, da click pe icoana Clip Art. Imaginea va fi pozitionata in suprafata ocupata de marcaj

43 Pe scurt Insereaza o imagine E timpul sa inserezi o imagine--o fotografie, o piesa din clip art, de exemplu Poti face asta chiar din slide, din interiorul marcajului cu set de icoane Dupa ce a fost inserata imaginea, poate vei dori sa o redimensionezi sau sa-I dai efecte speciale. Mai intai selecteaza imaginea pe slide. Pe Ribbon apar instrumentele Picture Tools. Click pe tab-ul Format si folositi butoanele si optiunile de acolo ca sa lucrati pe imagine.

44 Pe scurt Insereaza o imagine Ca sa inserezi o imagine chiar din slide, e la indemana. It’s an especially good method if you have more than one placeholder on the slide because when you insert by using the slide icons, the picture goes within the placeholder that contains the icon./ E o metoda foarte buna daca ai mai multe marcaje pe slide, deoarece atinci cand faci o inserare folosind icoana de slide, imaginea se plaseaza in locul marcajului ce contine icoana

45 Pe scurt Insereaza o imagine In fine, nu uita tab-ul Insert Poti folosi, de asemenea, tab-ul Insert pentru a insera o imagine– ca si alte, multe, elemente ale slide-ului Singura deosebire, in acest caz, este ca uneori PowerPoint-ul trebuie sa ghiceasca in ce marcaj sa intre imaginea.

46 Pe scurt Insert a text box caption Ca sa dati titlu/explicatii imaginii, inserati o caseta text. O s-o gasiti pe tabul Insert Click pe tab-ul Format. Afisati galeria de forme si indicati un stil oarecare. Apare o previzualizare pe slide, aplicat casetei de text Cand inserati o caseta de text apar instrumentele de desenare (Drawing Tools)

47 Pe scurt Sa inseram o organigrama(org chart) Asa cum ati vazut mai devreme, puteti insera o imagine si alte obiecte grafice utilizand icoanele din sablonul Title and Content Acestea includ o iconita pentru SmartArt graphics, care ofera sabloane de organigrame cat si alte sabloane pentru diagramme in PowerPoint2007.

48 Pe scurt Sa inseram o organigrama(org chart) Asa cum ati vazut mai devreme, puteti insera o imagine si alte obiecte grafice utilizand icoanele din sablonul Title and Content Cand dati click pe SmartArt graphic icon… …obtineti o intreaga galerie de sabloane (formate) de obiecte grafice, pe care le aveti la dispozitie

49 Pe scurt Imaginea arata cateva optiuni la indemana in lucrul cu o noua organigrama Cand se insereaza o organigrama, aceasta adopta culorile din tema aplicata. Apare un panou langa organigrama unde se poate tipari un text. Textul pe care-l tipariti in panaou corespunde formelor din organigrama si apare in organigrama pe masura ce tastati. Sa inseram o organigrama(org chart)

50 Pe scurt Also, now you can work in the other direction: convert an existing bulleted list on a slide into a graphic./De asemenea, acum puteti sa convertiti o lista cu elementele marcate cu buline sau alta forma de enumerare,existenta intr-un slide, intr-un element grafic Just use the Convert to SmartArt button on the Home tab./ Folositi, pur si simplu, butonul Convert to SmartArt de pe tab-ul Home Look for SmartArt on the Insert tab if you prefer to insert your diagram that way./ Cautati SmartArt pe tab-ul Insert daca preferati sa inserati astfel diagrama dumneavoastra Sa inseram o organigrama(org chart)

51 Pe scurt Aplicati o animatie simpla Ca sa aplicati o animatie simpla organigramei dumneavoastra, mergeti la tab-ul Animations Cu organigrama selectata, dati click pe sageata de langa caseta Animate ca sa obtineti lista efectelor. Selectati o optiune ca sa sa faceti sa apara piesele organigramei pe slide In timp ce indicati o optiune, PowerPoint va arata o previzualizare a efectului de animatie.

52 Pe scurt Stabilire mod de derulare prezentare, verificare ortografica, revizuire E timpul sa stabiesti ultimele elemente de derulare prezentare. Comenzile pentru sarcinile finale se afla pe tab-urile Slide Show si Review. Naratiunea, setup si alte detalii: Utilizeaza tab-ul Slide Show pentru a crea naratiunea (povestirea) si trecerea prin prezentarea propriu-zisa Spelling, research, and comments: Pe tab-ul Review executa verificarea ortografica,(Spelling) foloseste serviciul Research (cercetare) si thesaurus, utilizeaza comentariile(comments) pentru a revizui prezentarea

53 Pe scurt Stabilire mod de derulare prezentare, verificare ortografica, revizuire Cum se verifica ortografia? Pe tab-ul Review, click pe Spelling Selectati din optiunile adecvate, cum erati, deja, obisnuiti. La fel ca inainte

54 Pe scurt Tipareste, distribuie, si stabileste optiunile programului A venit vremea sa stabilim optiunile pentru vizionare inainte de tiparire, tiparire si distribuire prezentare. Pozitioneaza mouse-ul pe Print ca sa deschizi Print Preview Click pe PowerPoint Options pentru a schimba setari pentru intreg programul cum ar fi default view sau starea verificarii ortografice pe on sau off Apoi: Incepe prin a da click pe butonul Microsoft Office

55 Pe scurt Sugestii pentru exercitii practice 1. Alege o tema (theme) si apoi particularizeaz-o 2.Insereaza o imagine 3.Insereaza o caseta de text. 4./Pozitioneaza textul aliniaza elementele slide-ului 5.Seteaza pe off cateva optiuni de “automatic” 6.Creeaza si apoi animeaza o organigrama Online practiceOnline practice (necesita PowerPoint 2007)

56 Pe scurt Test 2, intrebarea 1 Ati aplicat o tema slide-urilor dumneavoastra dar ati vrea o forma de litera diferita. Ce ar trebui sa faceti? (Alegeti un raspuns) 1.Mergeti la Slide Master si schimbati acolo fonts 2.Selectati toate slide-urile. Pe tab-ul Design,click Fonts, si alegeti alte stiluri la fonts pentru titlu si corp de (title and body) text. 3.Pe Design tab, click Fonts, si alegeti un alt set de font styles pentru title si body text.

57 pe scurt Test 2, intrebare 1: Raspuns Pe Design tab, click Fonts, si alege alt set de font styles pentru title si body text. Aceasta schimbare va fi aplicata la toate slide-urile; nu trebuie sa le selectati mai intai pe toate.

58 Pe scurt Test 2, intrebare 2 Ati terminat prezentarea si vreti sa dati verificare ortografica. Unde se afla pe Ribbon?(Alegeti un raspuns.) 1.Pe Review tab. 2. Pe Home tab. 3. Pe Slide Show tab.

59 Pe scurt Test 2, intrebare 2: Raspuns Pe Review tab.

60 Pe scurt Test 2, intrebare 3 (Pick one answer.)/ Daca vreti sa schimbati o setare care se aplica la PowerPoint ca la un tot, cum ar fi oprirea sau pornirea verificarii ortografice, care sunt primii pasi? (Alegeti un raspuns.) 1.Click pe Microsoft Office Button, pozitionati-va pe Prepare. 2.Click pe Microsoft Office Button, si click PowerPoint Options.

61 Pe scurt Test 2, intrebare 3: Raspuns Click pe Microsoft Office Button, si click PowerPoint Options. Aceasta alegere va duce catre diverse setari de sistem pentru. PowerPoint.

62 Lectia 3 Un nou format de fisier

63 Pe scurt Un nou format de fisier Una din cele mai mari schimbari din PowerPoinr 2007 este noul lui format de fisier. Ce inseamna asta pentru tine? Noul format are mai multe beneficii, incluzand o dimensiune mai mica a fisierului si informatii de securitate mai mari pentru prezentare. In aceasta lectie veti invata despre aceste beneficii si veti afla cum afecteaza formatul de fisier prezentarea folosita in comun si de alte versiuni, mai vechi, de PowerPoint.

64 Pe scurt Beneficii cu noul format de fisier Formatul este parte a formatelor Open XML din noul Office Este bazat pe limbajul de programare XML si ofera multe beneficii. Prezentari mai sigure Marime redusa a dimensiunii fisierului Securitate imbunatatita a informatiei Recuperare imbunatatita a fisierelor avariate IIntegrare mai usoara

65 Pe scurt Cum arata noul format PowerPoint va salva, automat, o noua prezentare in noul format. Se poate vedea in ce format se salveaza fisierul deschizand caseta de dialog Save As Priveste in caseta Save as type: Pentru noile prezentari, acolo este, predefinit, noul format de fisier. Se numeste Power Point Presentation. ( In vesiunile anterioare, se numea Presentation)

66 Pe scurt Deschiderea prezentarii in versiuni mai vechi Tocmai ati salvat o prezentare in noul format. Dar colegii dumneavoastra, care au nevoie sa mai lucreze asupra ei, folosesc o versiune mai veche de PowerPoint Pot ei sa deschida un fisier PowerPoint2007? Da Sa zicem ca se lucreaza in PowerPoint2000. Cand se deschide prezentarea se pune intrebarea daca se doreste sa se descarce (download) un convertor care face posibila deschiderea prezentarii.

67 Pe scurt Deschiderea prezentarii in versiuni mai vechi Tocmai ati salvat o prezentare in noul format. Dar colegii dumneavoastra, care au nevoie sa mai lucreze asupra ei, folosesc o versiune mai veche de PowerPoint. Prezentarea care se va vedea nu va arata exact ca aceea pe care ati creat-o daca ea contine optiuni din PowerPoint2007 pe care vechiul Office nu le are. Dar se poate deschide, edita si salva in format PowerPoint 2007.

68 Get up to speed Numele oficial al convertorului este Microsoft Office Compatibility Pack for 2007 Office Word, Excel, and PowerPoint File Formats si este oferit gratuit de Microsoft. Acest Compatibility Pack merge numai cu Microsoft Office 2003 SP1, Office XP SP3, si Office 2000 SP3. Lucreaza numai cu urmatoarele sisteme de operare: Microsoft Windows Server ® 2003, Windows XP SP1, si Windows 2000 SP4. Note: Deschiderea prezentarii in versiuni mai vechi

69 pe scurt Dechiderea si salvarea prezentarilor existente Ce se intampla cu toate prezentarile pe care le-ai creat in versiunile mai vechi de powerPoint? Nu e nici o problema sa deschizi si sa editezi o prezentare mai veche in PowerPoint2007. Ceea ce trebuie sa decizi este daca sa pastrezi prezentarea in formatul ei original sau sa o salvezi in formatul nou.PowerPoint2007 te ajuta sa iei aceasta decizie

70 Pe scurt Dechiderea si salvarea prezentarilor existente Verificarea compatibilitatii Pe masura ce lucrezi, PowerPoint tine minte lucrurile pe care le-ai adaugat si care nu vor merge la fel in formatul vechi. Apoi, cand dai Save, PowerPoint afisaza caseta de dialog Compatibility Checker. Aceasta detaliaza ce se va intampla cu acele elemente daca salvezi fisierul in formatul lui original, PowerPoint 97-2003 (.ppt). Cand se deschide prezentarea, PowerPoint2007 o recunoaste daca este in format vechi.

71 Pe scurt Salvarea in vechiul format De ce ai salva in format vechi? Daca cineva trebuie sa lucreze in fisier si nu are PowerPoint 2007 ori the Compatibility Pack. Dupa cum indica Compatibility Checker (Verificatorul de compatibilitate) in slide-ul precedent, salvarea in formatul vechi inseamna unele diferente pentru persoana care deschide fisierul in PowerPoint 2003 Un grafic nou SmartArt, de exemplu, va deveni un singur obiect, ca o poza si de aceea va fi needitabil.

72 Pe scurt Salvarea in vechiul format Imaginea alaturata ilustreaza diferenta de tratare a unui SmartArt grafic in PowerPoint2007 si cand fisierul e salvat in versiune anterioara. PowerPoint 2007: ofera compatibilitate completa, astfel incat poti selecta si schimba fiecare forma si poti folosi toate uneltele de SmartArt. PowerPoint 2003: Poti sa selectezi numai graficul in intregime si sa faci lucruri ca de exemplu o schimbare a fondului sau redimensionare

73 Pe scurt Salvarea in vechiul format “Revenirea de unde s-a plecat (DUS- INTORS” Daca graficul a ramas practic neatins de persoana care a lucrat in versiunea mai veche de PowerPoint, el isi va pastra toate proprietatile din PowerPoint2007. Asta inseamna ca atunci cand se va deschide, din nou, in PowerPoint 2007 va fi complet editabil. Daca graficul a suferit unele modificari in versiunea anterioara, ca indepartarea unei poze, va deveni un singur obiect, si prin urmare va fi needitabil la redeschiderea in PowerPoint2007.

74 Pe scurt Automatic upgrades (actualizari) in prezentari mai vechi Poate ati avut astfel de experiente neplacute. Deschideti o prezentare mai veche in 2007, nu adaugati nici o optiune de powerPoint2007, si cand o salvati Compatibility Checkerul spune ca o caracteristica PowerPoint2007 nu va putea fi editata daca salvati in vechiul format.. Huh?

75 Pe scurt Automatic upgrades in prezentari mai vechi Asta se intampla deoarece PowerPoint2007 actualizeaza automat anumite formate si elemente astfel incat sa arate la acuratetea versiunii superioare. Un astfel de exemplu este WordArt Daca vechea prezentare are inclus un obiect WordArt, WordArt este actualizat astfel incat sa utilizeze ultimele efecte aparute in PowerPoint2007.

76 Pe scurt Automatic upgrades in prezentari mai vechi Imaginea ilustreaza diferenta. Logo WordArt creat inPowerPoint2003 Acelasi logo, cand se deschide In PowerPoint2007, se cosmetiteaza imediat.

77 Get up to speed Comanda Convert pentru conversii rapide O modalitate de a salva o prezentare mai veche in formatul nou este sa aplici comanda Convert in PowerPoint 2007. Efectul este faptul ca PowerPoint realizeaza o inlocuire “pe loc” a fisierului vechi de prezentare,convertindu-l in noul format.

78 Pe scurt Comanda Convert pentru conversii rapide Pentru a folosi aceasta comanda se deschide prezentarea si apoi se da click pe Microsoft Office Button. Click Convert ca sa se salveze in noul format. Apare un mesaj care explica ce va face comanda Convert. Click OK ca sa finalizati comanda. Apoi:

79 Pe scurt Test 3, intrebare 1 Ce beneficii aduce noul format de fisier (Alege un raspuns.) 1.Increased information security. / Securitate crescuta a informatatiei. 2.Micsorarea dimensiunii fisierului, imbunatatirea recuperarii fisierelor avariate. 3.Easier integration./ Integrare mai buna, mai usoara 4.Toate de mai sus.

80 Pe scurt Test 3, intrebare 1: Raspuns Toate de mai sus. Acestea consituie beneficiile majore ale noului format de fisier PowerPoint.

81 Pe scurt Test 3, intrebare 2 Ati salvat o prezentare in PowerPoint2007 in noul format si doriti sa fie complet editabila de catre un coleg care va lucra asupra ei folosind PowerPoint2003. De ce are nevoie neaparat colegul pentru a deschide fisierul si a lucra asupra prezentarii in noul format.(Alege un raspuns.) 1.Compatibility Checker. 2.Compatibility Pack. 3. Comanda Convert.

82 Pe scurt Test 3, intrebare 2: Raspuns Compatibility Pack. Colegul trebuie sa instaleze, neaparat, Microsoft Office Compatibility Pack for 2007 Office Word, Excel, and PowerPoint File Formats. PowerPoint va cere colegului de echipa sa instaleze convertorul cand acesta va deschide fisierul. Alte cerinte includ versiuni eligibile de Microsoft Office si Microsoft Windows, cu ultimele corectii (Service Packs) si ultimele actualizari (updates)

83 Pe scurt Test 3, intrebare 3 Urmeaza sa deschizi un fisier PowerPoint si vezi aceste doua nume de fisiere: Annual Report.ppt si Annual Report.pptx. Care din ele utilizeaza noul format pentru PowerPoint 2007? (Alege un raspuns.) 1. Annual Report.pptx. 2. Annual Report.ppt.

84 Pe scurt Test 3, intrebare 3: Raspuns Annual Report.pptx. x-ul de la sfarsit iti spune ca aceasta prezentare a fost salvata folosind noul format, bazat pe XML

85 Get up to speed Quick Reference Card For a summary of the tasks covered in this course, view the Quick Reference Card. Quick Reference Card

86 USING THIS TEMPLATE See the notes pane or view the full notes page (View tab) for detailed help on this template.


Download ppt "Prezentare Microsoft ® Office PowerPoint ® 2007 pe scurt UCV_CIC."

Similar presentations


Ads by Google