Download presentation

Presentation is loading. Please wait.

Published byOphelia Elliott Modified over 2 years ago

1
Test Wednesday! Study!

2
Percent: Is a ratio in which the first term is compared to 100. Discount: The amount to be taken off the original price. Principal: An amount of money borrowed or loaned. Interest: A charge for the use of money, paid by the borrower to the lender. Simple Interest: Interest paid only on the principal

3
Describe the shaded region as a fraction, decimal and percent. 38 = X 100 X=38% 38 =.38 100

4
Describe the shaded region as a fraction, decimal and percent. Fraction:______ Decimal:______ Percent: ______

5
*Change the percent to a fraction that can easily be divided into the whole number. Ex. 80% of 40 is ____. 4 × 40 = 32 5 10%20%33 1/3% 40%50%60%66 2/3% 75%80% 1 10 1515 1313 2525 1212 3535 2323 3434 4545

6
1.) 20% of 50 2.) 25% of 60

7
*Change the percent into a fraction. Then change the whole number into one that can be easily divided by the fraction. Ex. 71% of 62 70% of 60 70 × 60 = 42 100

8
1.) 42% of 367 2.) 34% of 55

9
*Remember that the “Of” number goes on the bottom. Is of Ex. 19% of 184 19 = X 100 184 X=34.96 19% of 184 is 34.96.

10
Ex 2- 32% of _____ is 57.6. 32 = 57.6 100 X 32X=5,760 X=18032% of 180 is 57.6.

11
1.) 25% of 16 2.) 55% of 750 3.) 64% of _____is 208. 4.) 28% of _____is 43.4

12
*Find the percent of a number. Tax-add it back to the original number. Discount-subtract it from the original number.

13
Kyung wants to buy a skirt from Hollister for $47.50. it is discounted 20%. What is the end price of the skirt? 20% of $47.50 $47.50-9.50=$38.00 20 = X 100 47.50 100X=950X=$9.50 (discount)

14
Michael wants to buy a shirt from Zumez for $36.99. The sales tax is 5%. What is the end price? 5% of $36.99$36.99+1.85=$38.84 5 = X 100 36.99 100X=184.95X=$1.85 (Sales tax)

15
1.) Noa wants to buy a pair of earrings for $14.95. The earrings are discounted 10%. What is the end price?

16
2.) Ross wants to buy the new Mortal Combat video game at Gamestop for $59.99. The sales tax is 6.5%. What is the end price?

17
X = Difference between two amounts 100 Original Number Ex. Izzi wants to buy a pair of shoes that originally cost $48. The shoes are on sale and now cost $35. What is the percent decrease? $48-35=13 X = 13 100 48 48X=1300X=27.1%

18
1.) There are 14 people in class on Tuesday. There are 20 people in class on Wednesday. What is the percent increase?

19
2.) Ms. Nelson also works at Express and receives a store discount. She bought a $75 skirt for $60. What is the percent decrease?

20
Interest = Principal × Rate × Time I = P × r × t Total =Principal +Interest T=P+I

21
Ex. Megan borrowed $12, 000 for 1 year at a simple interest rate of 6.75% per year. Find the amount of interest and the total amount. I=P×r×t T=P+I I=12,000×.0675×1T=$12,000+810 T=$12,810 I=12,000×6.75×1 100 I=$810

22
1.) Carrington invests $15,000 for 8 years at a simple interest rate of 6.75% per year. Find the amount of interest and the total amount.

23
2.) Jacob invests $850 at a simple interest rate of 5.5% per year for 5 years. Find the amount of interest and the total amount.

Similar presentations

OK

NS1.6 Calculate the percentage of increase and decrease of a quantity. NS1.7 Solve problems that involve discounts, markups, commissions, and profit and.

NS1.6 Calculate the percentage of increase and decrease of a quantity. NS1.7 Solve problems that involve discounts, markups, commissions, and profit and.

© 2017 SlidePlayer.com Inc.

All rights reserved.

Ads by Google

Ppt on steel structures in india Ppt on standing order medical Ppt on second law of thermodynamics Ppt on boston consulting group Ppt on power electronics in ieee format Ppt on principles of object oriented programming Ppt on summary writing practice Ppt on 7 natural wonders of the world Ppt on simple network management protocol Ppt on sst quiz