Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Jeopardy Review To Test Your Knowledge. Categories Apostrophes –100, 200, 300, 400, 500100200300400 500 Pronoun-antecedent agreement –100, 200, 300, 400,

Similar presentations


Presentation on theme: "Jeopardy Review To Test Your Knowledge. Categories Apostrophes –100, 200, 300, 400, 500100200300400 500 Pronoun-antecedent agreement –100, 200, 300, 400,"— Presentation transcript:

1 Jeopardy Review To Test Your Knowledge

2 Categories Apostrophes –100, 200, 300, 400, Pronoun-antecedent agreement –100, 200, 300, 400, More Apostrophes –100, 200, 300, 400, Phrases –100, 200, 300, 400, Types of Phrases –100, 200, 300, 400, Naming phrases –100, 200, 300, 400, Final Jeopardy

3 Apostrophes 100 points Answer: To make them possessive, these receive an s’ Question:

4 Apostrophes 100 Points Answer: These receive an s’ Question: What are regular plural nouns? Back to categories

5 Apostrophes 200 Points Answer: To make these possessive, add ‘s Question:

6 Apostrophes 200 Points Answer: To make these possessive, add ‘s Question: What are regular nouns? OR What are irregular plural nouns? Back to categories

7 Apostrophes 300 points Answer: Apostrophes are used in these words to cut out/delete letters Question:

8 Apostrophes 300 points Answer: Apostrophes are used in these words to cut out/delete letters Question: What are contractions? Back to categories

9 Apostrophes 400 Points: Answer: You make this type of word plural by adding an s to the end of it Question:

10 Apostrophes 400 Points: Answer: You make this type of word plural by adding an s to the end of it Question: What is a regular noun? Back to categories

11 Apostrophes 500 points Answer: You make this type of word plural by changing its spelling Question:

12 Apostrophes 500 points Answer: You make this type of word plural by changing its spelling. Question: What is an irregular noun? Back to categories

13 Pronoun-Antecedent Agreement 100 points Answer: People need to be careful to demonstrate integrity so others will trust _____. Question:

14 Pronoun-Antecedent Agreement 100 points Answer: People need to be careful to demonstrate integrity so others will trust _____. Question: What is the pronoun they? Back to categories

15 Pronoun-Antecedent Agreement 200 points Answer: A person must give ____ best effort to do well in school. Question:

16 Pronoun-Antecedent Agreement 200 points Answer: A person must give ____ best effort to do well in school. Question: What is the pronoun his or her? Back to categories

17 Pronoun-Antecedent Agreement 300 points Answer: In spite of ____ intentions, the boy slacked off in his practicing and didn’t perform. Question:

18 Pronoun-Antecedent Agreement 300 points Answer: In spite of ____ intentions, the boy slacked off in his practicing and didn’t perform. Question: What is the pronoun his? Back to categories

19 Pronoun-Antecedent Agreement 400 points In spite of how difficult it is, anyone can learn to forgive ____ enemies. Question:

20 Pronoun-Antecedent Agreement 500 points In spite of how difficult it is, anyone can learn to forgive ____ enemies. Question: What is the pronoun his or her? Back to categories

21 Pronoun-Antecedent Agreement 500 points Answer: Everyone needs to bring ____ book to class. Question:

22 Pronoun-Antecedent Agreement 400 points Answer: Everyone needs to bring ____ book to class. Question: What is the pronoun his or her? Back to categories

23 More Apostrophes 100 points Answer: My parents and I made sure to grab the dogs leash on the way out. Question:

24 More Apostrophes 100 points Answer: My parents and I made sure to grab the dogs leash on the way out. Question: What is dog’s? Back to categories

25 More Apostrophes 200 points Answer: Yesterday, my Mom and I went to Sams Club. Question:

26 More Apostrophes 200 points Answer: Yesterday, my Mom and I went to Sams Club. Question: What is Sam’s? Back to categories

27 More Apostrophes 300 points Answer: The hockey arena went bankrupt, so the owner sold the players Jerseys to make some money. Question:

28 More Apostrophes 300 points Answer: The hockey arena went bankrupt, so the owner sold the players Jerseys to make some money. Question: What is players’? Back to categories

29 More apostrophes 400 points Answer: The respect of others is important, but we cannot be too controlled by peoples opinions of us. Question:

30 More apostrophes 400 points Answer: The respect of others is important, but we cannot be too controlled by peoples opinions of us. Question: What is people’s? Back to categories

31 More Apostrophes 500 points Answer: The tenant was evicted because he owed six months rent and couldn’t pay the managers. Question:

32 More Apostrophes 500 points Answer: The tenant was evicted because he owed six months rent and couldn’t pay the managers. Question: What is months’ ? Back to categories

33 Phrases 100 points Answer: A group of words without a verb Question:

34 Phrases 100 points Answer: A group of words without a verb Question: What is a phrase? Back to categories

35 Phrases 200 points Answer: These look like verbs, but don’t act like them Question:

36 Phrases 200 points Answer: These look like verbs, but don’t act like them Question: What are verbals? Back to categories

37 Phrases 300 points Answer: These always end in –ing. Question:

38 Phrases 300 points Answer: These always end in –ing. Question: What are gerunds? Back to categories

39 Phrases 400 points Answer: These always act as Adjectives. Question:

40 Phrases 400 points Answer: These always act as Adjectives. Question: What are participles? Back to categories

41 Phrases 500 points Answer: These can act as adjectives, adverbs, and nouns. Question:

42 Phrases 500 points Answer: These can act as adjectives, adverbs, and nouns. Question: What are infinitives? Back to categories

43 Types of Phrases 100 points Answer: The type of phrase demonstrated in the following sentence: One of my favorite musical pieces is a Bach Concerto. Question:

44 Types of Phrases 100 points Answer: The type of phrase demonstrated in the following sentence: One of my favorite musical pieces is a Bach Concerto. Question: What is a prepositional phrase? Back to categories

45 Types of Phrases 200 points Answer: This is the type of phrase demonstrated in the following sentence: We went bowling yesterday. Question:

46 Types of Phrases 200 points Answer: This is the type of phrase demonstrated in the following sentence: We went bowling yesterday. Question: What is a gerund phrase? Back to categories

47 Types of Phrases 300 points Answer: This is the type of phrase demonstrated in the following sentence: We decided to give our lunch money away. Question:

48 Types of Phrases 300 points Answer: This is the type of phrase demonstrated in the following sentence: We decided to give our lunch money away. Question: What is an infinitive phrase? Back to categories

49 Types of Phrases 400 points Answer: This is the type of phrase demonstrated in the following sentence: The agent keeping secrets lives a longer life. Question:

50 Types of Phrases 400 points Answer: This is the type of phrase demonstrated in the following sentence: The agent keeping secrets lives a longer life. Question: What is participle phrase? Back to categories

51 Types of Phrases 500 points Answer: This is the type of phrase demonstrated in the following sentence. We pretty much hate learning grammar. Question:

52 Types of Phrases 500 points Answer: This is the type of phrase demonstrated in the following sentence. We pretty much hate learning grammar. Question: What is a gerund phrase? Back to categories

53 Naming Phrases 100 points Answer: Quote the phrase in the following sentence: Beneath the tree lay many pretty presents. Question:

54 Naming Phrases 100 points Answer: Quote the phrase phrase demonstrated in the following sentence: Beneath the tree lay many pretty presents. Question: What is “beneath the tree”? Back to categories

55 Naming Phrases 200 points Answer: Quote the phrase in the following sentence: “To Light a Fire” is a short story we read in my high school days. Question:

56 Naming Phrases 200 points Answer: Quote the phrase in the following sentence: “To Light a Fire” is a short story we read in my high school days. Question: What is “To Light a Fire”? Back to categories

57 Naming Phrases 300 points Answer: Quote the phrase in the following sentence: Our family enjoyed playing Wii last weekend. Question:

58 Naming Phrases 300 points Answer: Quote the phrase in the following sentence: Our family enjoyed playing Wii last weekend. Question: What is “playing Wii”? Back to categories

59 Naming Phrases 400 points Answer: Quote the phrase in the following sentence: Taking careful aim, the sniper shot the prominent and corrupt politician. Question:

60 Naming Phrases 400 points Answer: Quote the phrase in the following sentence: Taking careful aim, the sniper shot the prominent and corrupt politician. Question: What is “taking careful aim”? Back to categories

61 Naming Phrases 500 points Answer: Quote the phrase in the following sentence: The stable boy grooming the horse worked diligently and patiently. Question:

62 Naming Phrases 500 points Answer: Quote the phrase in the following sentence: The stable boy grooming the horse worked diligently and patiently. Question: What is “grooming the horse”? Back to categories

63 Final Jeopardy: Phrases Answer: When designating what constitutes a phrase, you include the verbal and these two things. Question:

64 Answer to Final Jeopary What is the verbal’s object and its modifier? Back to categories


Download ppt "Jeopardy Review To Test Your Knowledge. Categories Apostrophes –100, 200, 300, 400, 500100200300400 500 Pronoun-antecedent agreement –100, 200, 300, 400,"

Similar presentations


Ads by Google