Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Princess Academy. Section 1Section 2Section 3Section 4Section 5 200 400 600 800 1000 Bonus Question: 5000 pts.

Similar presentations


Presentation on theme: "Princess Academy. Section 1Section 2Section 3Section 4Section 5 200 400 600 800 1000 Bonus Question: 5000 pts."— Presentation transcript:

1 Princess Academy

2 Section 1Section 2Section 3Section 4Section Bonus Question: 5000 pts

3 Section 1: 200 Question: Who are the Lowlanders? Answer: The wealthy people

4 Section 1: 400 Question: What ages do you gave to be to attend the academy? Answer: Ages 12-17

5 Section 1: 600 Question: What would happen if Tutor Olana caught any of the girls from the academy talking? Answer: The girls were either sentenced to a palm slashing or sentenced to the closet.

6 Section 1: 800 Question: If the girls at the academy were good, what was promised and who promised it? Answer: You could earn 1 day at home; Tutor Olana

7 Section 1: 1000 Question: If you were crowned princess what special privilege would you get? Answer: A beautiful silk gown

8 Section 2: 200 Question: What happened to Miri when she borrowed/stole Tutor Olana’s book? Answer: Miri had to spend many hours in the closet.

9 Section 2: 600 Question: What is the definition of quarry-speech? Answer: The way most Mount Eskel villages spoke

10 Section 2: 800 Question: How and when did the girls at the academy fool Olana? Answer: Using quarry-speech; During a commerce lesson

11 Section 2: 1000 Question: What are some positive traits about Miri in this section? Answer: Miri will never give up; Miri is also a risk taker.

12 Section 3: 200 Question: What was happening when the girls from the academy got back home to Mount Eskel Village? Answer: The annual winter party

13 Section 3: 400 Question: What facts did Miri tell the other villagers about at the annual winter party? Answer: She explained to them about commerce or Lowlanders were cheating them out on linder.

14 Section 3: 600 Question: What did Miri do when she got back to Tutor Olana? Answer: She performed diplomacy.

15 Section 3: 1000 Question: What was the story that Mrs. Doter told Miri about her mother? Answer: When Miri’s mother was stone breaking, while she was pregnant with Miri, Miri’s mother fell and got injured and afterwards ill. Then, Miri’s mother died a couple days after Miri’s birth because she was so ill.

16 Section 4: 200 Question: Who got crowned academy princess? Answer: Miri

17 Section 4: 400 Question: What did the girls do to get all the questions right for the academy princess crowning? Answer: Quarry-speech

18 Section 4: 600 Question: What was the difference between Miri’s talk with the prince and the other girl’s talk with the prince. Answer: Miri didn’t follow the diplomacy rules.

19 Section 4: 800 Question: What did all the girls tell Dan, the main bandit, when he prince asked the girls “Who is the princess here?” Answer: Every girl said “I am the princess!”

20 Section 4: 1000 Question: What story did the girls tell all the bandits? Answer: The girls told the bandits that a long time ago bandits came to Mount Eskel Village and all the villagers scared them away.

21 Section 5: 200 Question: What did Miri do to get the villagers to come to the academy and save them? Answer: Quarry- Speech

22 Section 5: 400 Question: Why did Prince Steffan choose Britta as his wife aka the Princess? Answer: Prince Steffan has known Britta since they were little kids.

23 Section 5: 600 Question: What did Miri buy from Olana? Answer: Clay tablets and Books

24 Section 5: 800 Question: How did the villagers scare Dan (a bandit) away? Answer: The villagers tricked Dan into falling off a cliff.

25 Section 5: 1000 Question: How did the walk go for Miri and Peder? Answer: They fell in love and Miri explained everything to Peder.

26 Bonus Question: 5000 pts. Question: What color and characteristic did the dress that Miri wore at the ball have? Answer: It was gray in its folds and shimmered silver in the light. It had pale pink ribbons that gathered the fabric at the shoulders and waist and tiny rosebuds on the bottom.

27 Question: What did Miri learn about commerce? Answer: She learned that linder is equal to one gold coin or five silver coins. How much do you want to risk? Be sure to add or subtract that amount from your total.

28 Question: What happened to Marda while stone breaking and who told Miri the story about her mother? Answer: Marda broke her leg; Mrs. Doter How much do you want to risk? Be sure to add or subtract that amount from your total.


Download ppt "Princess Academy. Section 1Section 2Section 3Section 4Section 5 200 400 600 800 1000 Bonus Question: 5000 pts."

Similar presentations


Ads by Google