Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

MCQs (WHOOPING COUGH) 1) Chinese call whooping cough as : a) 50 days cough b)100 days cough c) 1 month cough d) 3 months coug h.

Similar presentations


Presentation on theme: "MCQs (WHOOPING COUGH) 1) Chinese call whooping cough as : a) 50 days cough b)100 days cough c) 1 month cough d) 3 months coug h."— Presentation transcript:

1 MCQs (WHOOPING COUGH) 1) Chinese call whooping cough as : a) 50 days cough b)100 days cough c) 1 month cough d) 3 months coug h

2 2) Meaning of term “WHOOP” : a) Loud crowing inspiration b) Loud crowing expiration c) Silent crowing inspiration d) silent crowing expiration

3 3) Causative agent in a large proportion cases of Pertusis is : a) Bordetella Pertusis b) Bordetella Parapertusis c) Adenovirus d) Para influenza virus

4 4) Source of infection of pertusis are : a) Subclinical cases b) Chronic carrier cases c) Clinical cases d) Animals

5 . 5) Incidence & fatality are observed to be more among : a) Males b) Females c) Both d) Adolescents

6 6) More cases of pertusis occurs during : a) summer b) Winter c) Spring d) Both b & c are correct

7 7) Most common complication of pertusis is : a) Encephalopathy b) Seizures c) Epistaxis d) Bronchopneumonia

8 8) Pertusis vaccine is a : a) Live vaccine b) Killed vaccine c) Toxoids d) None of the above

9 . 9) Booster dose of pertusis vaccine given at : a) 10-12 months b)18-24 months c) 24-36 months d) None of the above

10 10) Pertusis vaccine contraindicated in : a) Epilepsy b) Liver disease c) Congenital heart disease d) Worm infestation

11 ANSWER 1)b 2)a 3)a 4)c 5)b 6)d 7)d 8)b 9)b 10)a


Download ppt "MCQs (WHOOPING COUGH) 1) Chinese call whooping cough as : a) 50 days cough b)100 days cough c) 1 month cough d) 3 months coug h."

Similar presentations


Ads by Google