Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Predicting Reactions. LiClO 3 ----> A.LiClO + O 3 B.LiCl + O 2 Answer: B. LiCl + O 2.

Similar presentations


Presentation on theme: "Predicting Reactions. LiClO 3 ----> A.LiClO + O 3 B.LiCl + O 2 Answer: B. LiCl + O 2."— Presentation transcript:

1 Predicting Reactions

2 LiClO > A.LiClO + O 3 B.LiCl + O 2 Answer: B. LiCl + O 2

3 Al 2 O > A.Al + O 2 B.Al 2 + O 3 Answer: A. Al + O 2

4 Fe + CuSO > A.Cu + FeSO 4 B.Cu 2 + Fe 2 SO 4 Answer: A. Cu + FeSO 4

5 Al + HCl ----> A.AlCl 2 + H 2 O B.AlCl 3 + H 2 Answer: B. AlCl 3 + H 2

6 Zn + Hg(NO 3 ) > A.Zn(NO 3 ) 2 + Hg B.ZnNO 3 + Hg 2 Answer: A. Zn(NO 3 ) 2 + Hg

7 Cl 2 + CaBr >: A.CaCl 2 + Br 2 B.Ca + Br 2 Cl 2 Answer: A. CaCl 2 + Br 2

8 KI + Pb(NO 3 ) >: A.PbI 2 + KNO 3 B.PbI + K(NO 3 ) 2 Answer: A. PbI 2 + KNO 3

9 zinc hydroxide —> A.zinc + hydroxide B.zinc hydride + oxygen C.zinc oxide + water D.zinc + hydrogen + oxygen Answer: C. zinc oxide + water

10 sodium iodide + bromine —> A. sodium bromide + iodide B. bromide iodide + sodium C. sodium bromide + iodine D. sodium bromine + iodide Answer: C. sodium bromide + iodine

11 sodium + water —> A. sodium oxide + hydrogen B. sodium hydroxide + hydrogen C. sodium hydride + oxygen D. sodium + oxygen + hydrogen Answer: B. sodium hydroxide + hydrogen

12 calcium hydroxide + phosphoric acid (H 3 PO 4 ) —> A. calcium + hydrogen phosphate B. calcium acid + phosphoric hydroxide C. calcium phosphate + water D. calcium acetate + phosphoric hydroxate Answer: C. calcium phosphate + water

13 calcium acetate + sodium carbonate —> A. calcium sodium + carbonate acetate B. carbonate calcium + acetate sodium C. sodium calcide + calcium acetic D. calcium carbonate + sodium acetate Answer: D. calcium carbonate + sodium acetate

14 potassium carbonate —> A. potassium + carbon + oxygen B. potassium oxide + carbon C. potasssium carbide + oxygen D. potassium oxide + carbon dioxide Answer: D. potassium oxide + carbon dioxide

15 hydrogen + chlorine —> A. hydrogen chlorine B. hydrogen chlorate C. chlorine hydride D. hydrogen chloride Answer D. hydrogen chloride

16 iron(II) hydroxide —> A. iron(II) oxide + water B. iron(II) hydride + oxygen C. iron + hydrogen + oxygen D. iron(II) oxide + hydrogen Answer A.iron(II) oxide + water

17 Magnesium + Nitric acid (HNO 3 ) —> A. magnesium nitrate + hydrogen B. magnesium nitride + water C. magnesium acid + nitric D. magnesium hydrogen + nitrate Answer A. magnesium nitrate + hydrogen

18 sodium + iodine —> A. sodiodide B. sodium iodine C. sodium iodate D. sodium iodide Answer D. sodium iodide

19 hydrogen + oxygen —> A. hydrate B. oxyhydride C. hydroxide D. water Answer D. water

20 butane (C 4 H 10 ) + oxygen —> A. carbon monoxide + hydrogen B. carbon + water C. butyl oxide D. carbon dioxide + water Answer D. Carbon dioxide + water

21 silver nitrate + potassium phosphate —> A. silver potassium nitrate + phosphate B. silver potassium + nitrate phosphate C. silver + phosphorus + potassium + nitrogen + oxygen D. silver phosphate + potassium nitrate Answer D. silver phosphate + potassium nitrate

22 sodium chlorate —> A. sodium oxide + chlorine B. sodium + chlorine C. sodium chloride + oxygen D. sodium + chlorine + oxygen Answer C. sodium chloride + oxygen

23 sulfuric acid (H 2 SO 4 ) —> A. hydrogen + sulfur + oxygen B. water + sulfur trioxide C. water + sulfur D. sulfuric + acid Answer B. water + sulfur trioxide

24 ethane (C 2 H 6 ) + oxygen —> A. ethane oxide B. carbon dioxide + water C. carbon + water D. carbon monoxide + hydrogen Answer B. carbon dioxide + water

25 calcium + oxygen —> A. calcium oxide B. carbonate C. calcium hydroxide D. calcium + oxide Answer A. calcium oxide

26 aluminum + bromine —> A. aluminum bromide B. bromine aluminate C. aluminum + bromide D. aluminum bromate Answer A. aluminum bromide

27 ethyne (C 2 H 2 ) + oxygen —> A. carbon dioxide + water B. carbon monoxide + hydrogen C. carbon + water D. ethyl oxide Answer A. carbon dioxide + water

28 silver oxide —> A. silver + oxygen B. silver + hydroxide C. silver + oxide D. silver + oxygen + hydrogen Answer A. silver + oxygen


Download ppt "Predicting Reactions. LiClO 3 ----> A.LiClO + O 3 B.LiCl + O 2 Answer: B. LiCl + O 2."

Similar presentations


Ads by Google