Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Review Jeopardy 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 States of Matter SolutionsStoichiometry.

Similar presentations


Presentation on theme: "Review Jeopardy 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 States of Matter SolutionsStoichiometry."— Presentation transcript:

1

2 Review Jeopardy States of Matter SolutionsStoichiometry Gases Rates and Equilibrum Final Jeopardy

3 Help (1) Save a duplicate of this template. (2) Enter all answers and questions in the normal view. (view/normal) (3) Change the category headings in the normal view (view/normal) (4) View as a slideshow. (5) Use the home red button after each question. ©Norman Herr, 2003

4 Question Answer States of Matter-100 ANSWER: Barometer QUESTION: What is the device that measures atmospheric pressure?

5 Question Answer States of Matter-200 ANSWER: Gas Pressure QUESTION: What is the force exerted by a gas per unit surface area of an object?

6 Question Answer States of Matter-300 ANSWER: Vaporization QUESTION: What is the conversion of a liquid into a gas?

7 Question Answer States of Matter-400 ANSWER: Normal boiling point QUESTION: What is the boiling point of a liquid at kPa?

8 Question Answer States of Matter-500 ANSWER: Sublimation QUESTION: What is the change of a substance from a solid to a vapor without passing through the liquid phase?

9 Question Answer ANSWER: Solvent QUESTION: What is the dissolving medium? Solutions-100

10 Question Answer Solutions-200 ANSWER: Bent QUESTION: What is the shape of a water molecule?

11 Question Answer Solutions-300 ANSWER: The number of moles in a given volume. QUESTION: What is molarity?

12 Question Answer Solutions-400 ANSWER: The volume of solute in in a given volume of solution. QUESTION: What is the percent concentration by volume?

13 Question Answer Solutions-500 ANSWER: Tyndall Effect QUESTION: What is the scattering of visible light in all directions?

14 Question Answer Stoichiometry-100 ANSWER: 6.02 x QUESTION: What is Avagadro’s Number?

15 Question Answer Stoichiometry-200 ANSWER: The number of moles of aluminum required as reactants in the balanced form of the following reaction: Al + O 2  Al 2 O 3 QUESTION: What is 2?

16 Question Answer Stoichiometry-300 ANSWER: Relative moles, mass, relative volume, relative particles. QUESTION: What are the 4 things that can be determined from a balanced equation?

17 Question Answer Stoichiometry-400 ANSWER: The mass of one mole of any substance. QUESTION: What is the molar mass?

18 Question Answer Stoichiometry-500 ANSWER: The number of moles of ammonia produced when 0.60 mol of nitrogen reacts with hydrogen. N 2 + H 2  NH 3 QUESTION: What is 1.2 mol?

19 Question Answer Gases-100 ANSWER: Atmospheric pressure in millimeters of mercury. QUESTION: What is 760 mm Hg?

20 Question Answer Gases-200 ANSWER: The number of kilopascals in 2 atmospheres. QUESTION: What is kPa?

21 Question Answer Gases-300 ANSWER: -273°C QUESTION: What is absolute zero?

22 Question Answer Gases-400 ANSWER: For a given mass of a gas at constant temperature, the volume varies inversely with pressure. QUESTION: What is Boyle’s Law?

23 Question Answer Gases-500 ANSWER: Gas particles are in constant random motion and all impacts are elastic. QUESTION: What is collision theory?

24 Question Answer Rates and Equilibrium-100 ANSWER: The speed of any change that occurs within a given unit of time. QUESTION: What is a rate?

25 Question Answer Rates and Equilibrium-200 ANSWER: Temperature, Concentration, and Particle Size QUESTION: What are the factors affecting rate?

26 Question Answer Rates and Equilibrium-300 ANSWER: Activation energy. QUESTION: What is the amount of energy that particles must have in order to react?

27 Question Answer Rates and Equilibrium-400 ANSWER: A state in which the forward and reverse reactions take place at the same rate. QUESTION: What is chemical equilibrium?

28 Question Answer Rates and Equilibrium-500 ANSWER: If a stress is applied to a system in dynamic equilibrium, the system changes to relieve the stress. QUESTION: What is Le Châtlier’s Principle?

29 Question Answer FINAL JEOPARDY - Colligative Properties ANSWER: Elevation QUESTION: What happens to the boiling point when a solute is dissolved in solution?


Download ppt "Review Jeopardy 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 States of Matter SolutionsStoichiometry."

Similar presentations


Ads by Google