Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

SPLAT! November 14, 2014. Question 1 A survey found that 1 in 4 people drink a coke with every meal. If the survey is representative of the population,

Similar presentations


Presentation on theme: "SPLAT! November 14, 2014. Question 1 A survey found that 1 in 4 people drink a coke with every meal. If the survey is representative of the population,"— Presentation transcript:

1 SPLAT! November 14, 2014

2 Question 1 A survey found that 1 in 4 people drink a coke with every meal. If the survey is representative of the population, how many people out of 500 could be predicted to drink a coke with their meals? A)125 B)400 C)275 D)100

3 The chart below shows the results of a benchmark. At this rate, if Harold took a test with 100 questions, how many could he be predicted to get incorrect A)100 B)25 C)12 D)88 Total Questions25 Questions Incorrect3 Questions Correct22 Question 2

4 Question 3 Jaelyn runs 4 miles in 8 minutes. At this rate, how long would it take her to run 10 miles? A)80 minutes B)40 minutes C)30 minutes D)20 minutes

5 Question 4 The ratio of Democrats to Republicans in the U.S. House of Representatives is 1 to 3. If there are 45 Democrats in the U.S. House of Representatives, how many Republicans are there? A)135 B)45 C)90 D)180

6 Question 5 Petrice makes $67.50 in 9 hours. If she works 12 hours, how much money will she make? A)$ B)$90.00 C)$1.60 D)$16.00

7 Question 6 A ratio for a ice cream recipe calls for 4 cups milk to 1 cup strawberries. If you use 8 cups milk, how much strawberries should you use. A)4 cups B)32 cups C)8 cups D)2 cups

8 Question 7 Gary works at McDonalds. He serves 10 customers in 30 seconds. At this rate, if he works for 2 minutes, how many customers can he serve? A)60 B)120 C)30 D)40 1 Minute = 60 Seconds

9 Question 8 The ratio of car riders to bus riders at LMS is 2 to 9. If there are 18 bus riders, how many car riders are there? A)81 B)18 C)36 D)4

10 The table below shows the rate of growth for a plant. At this rate how long would it take for the plant to grow to 12 inches? A)6 B)2.5 C)48 D)3 Inches41232 Days1?8 Question 9

11 Question 10 The ratio of boys to girls in FCS is two to five. If there are 20 girls in FCS, how many total students are there? A)8 B)28 C)20 D)12

12 Question 11 Harry is at a meeting for Dumbledore’s Army. They are practicing stunning spells. Harry stunned 5 people in 15 seconds. At this rate, how many people could Harry stun in one minute? A)20 B)3 C)15 D)4 One Minute = 60 Seconds

13 Question 12 Below is a chart of the miles Aaron drove in the time listed. At this rate, how far can Aaron drive in 3 hours? A)240 B)24 C)180 D)18 Distance (miles)120?360 Time (hours)236

14 Question 13 The recipe for Takis calls for 3 ounces of seasoning to every 15 ounces of chips. If the ratio remains the same, how many ounces of seasoning do you need for 75 ounces of chips? A)375 B)75 C)18 D)15

15 Question 14 If Tom Brady can throw 200 passes in 8 minutes, how many passes does he throw per minute? A)40 B)25 C)1600 D)1500

16 Question 15 The ratio of orange to green skittles is 6 to 3. If the ratio remains the same and we have a package of skittles with 24 green skittles, how many orange skittles should we predict to find? A)18 B)8 C)48 D)12

17 Answer Key 1.A 2.C 3.D 4.A 5.B 6.D 7.D 8.D 9.D 10.B 11.A 12.C 13.D 14.B 15.C


Download ppt "SPLAT! November 14, 2014. Question 1 A survey found that 1 in 4 people drink a coke with every meal. If the survey is representative of the population,"

Similar presentations


Ads by Google