Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

TEKNIK MENJAWAB SOALAN MATEMATIK UPSR KERTAS 2. 1. 2 million = 1515 Give the answer in whole number 1515 million 2 2 000 000 x 1 000 0000.2 = 200 000.

Similar presentations


Presentation on theme: "TEKNIK MENJAWAB SOALAN MATEMATIK UPSR KERTAS 2. 1. 2 million = 1515 Give the answer in whole number 1515 million 2 2 000 000 x 1 000 0000.2 = 200 000."— Presentation transcript:

1 TEKNIK MENJAWAB SOALAN MATEMATIK UPSR KERTAS 2

2 1. 2 million = 1515 Give the answer in whole number 1515 million 2 2 000 000 x 1 000 0000.2 = 200 000 + 200 000= 2 200 000

3 2. Convert to a mixed number 14 5 14 5 = 14 ÷ 5 2 4 5 ) 1 4 - 1 0 = 2 4545

4 3. Round off 5.673 to the nearest tenths. + 1 5. 6 7 3 5. 7 0 0

5 4. Diagram 1 shows the mass of a packet of salt. What is the mass, in kg, of the salt ? = 1.4 kg 1.2 kg 1.4 kg

6 5. Diagram 2 shows the volume of water in a container. What is the volume of water, in ml 1.6 l = 1.6 X 1000 = 1600 ml 1.2 l 1.4 l 1.6 l

7 6. Diagram 3 shows a time in the afternoon. What time would it be in the 24 hour system, 40 minutes later ? 15 45 15 85 + 1 - 60 16 25 + 40 hr min = 1545 hour = 3 : 45 pm = 1625 hour 3:45pm

8 7. 30% of 2 kg 30% X 2000 g Give the answer in g. = 30 100 X 2000 2 kg = 2000 g = 60000 100 =600g

9 8. 1212 x 1212 = 2727 ÷= 7272 1 X 7 2 X 2 = = 7474 = 1 3434

10 9. 3434 km 3434 1 = 1 -990m Give your answer in m. = 1750 m 1750 m – 990 m =760 m

11 10. Diagram 3 shows a square X and a rectangle Y. What is the perimeter of the whole diagram ? = 9 + 9 + 4 Perimeter = 66 cm 9 cm 4 cm 15 cm + 15 + 5 + 24

12 11. 19 X ( 120 – 75 ) = 19 X 45 = 120 – 75 =45 855

13 12. 32 100 32 100 6 = 6 ÷ 4 Give the answer in decimals. = 6.32 6.32 ÷ 4 = 1.58 4 ) 6.32 - 4 2 3 2 0 32 1.58

14 13. Diagram 4 consists of several squares of equal size. What percentage of the whole diagram is shaded ? Fraction of the shaded part : = 3 12 Percentage of the shaded part : 3 12 X 100 % = 300 12 = 25 %

15 14. Diagram 5 shows the length of a rope. Calculate the length, in cm, from P to R 2 3535 m = 2.6 m 2.6 m =260 cm Length from P to R : 260 cm + 175 cm = 435 cm

16 15. 3434 years X 5, is how many months ? 1 3 4 1 = year = _____ months = 105 months 7 4 7 4 7 4 X 12 = 21 months 21 months X 5

17 16. Diagram 6 shows a combination of a square KLMN and a rectangle PQMR. Find the area, in cm 2, of the shaded region in the diagram. = 7cm X 7 cm = 49 cm 2 Area KLMN Area PQMR 3cm = 3cm X 5 cm = 15 cm 2 Shaded area 49 cm 2 - 15 cm 2 = 34 cm 2

18 17. In the Mathematic test, the average marks Total = average X numbers of group marks of Ahmad, Orhan, Chew and Dennis is 92. Ahmad and Borhan scored a total of 194 marks altogether. Find the average marks of Chew and Dennis Total = 92 X 4 = 368 Total marks of Chew and Dennis 368 - 194 = 174 Average marks of Chew and Dennis 174 ÷ 2 = 87

19 18. Table 1 shows the unit price of two types of stationery. 2 books : RM 7.80 X 2 = RM 15.60 StationeryUnit price BookRM 7.80 PenRM 16.00 Shahril bought 2 books and 3 pens. He paid with a RM 100 note. How much money did he get back ? 3 pens : RM 16.00 X 3 = RM 48.00 Total : RM 15.60 + RM 48.00 = RM 63.60 Balance : RM 100.00 – RM 63.60 = RM 36.40

20 19. The pie chart in Diagram 7 shows the percentages of i) What is the percentage of Indian pupils ? 100% - 27% - 48% pupils in a school according to 3 races. The total number of pupils is 1 200. = 25%

21 19. The pie chart in Diagram 7 shows the percentages of ii) How many Chinese and Indians pupils are there in the school ? Total Chinese and Indian pupils in a school according to 3 races. The total number of pupils is 1 200. 27% + 25% = 52% 25% 52% of 1200 X 1200 = 52 100 624 pupils

22 20. Diagram 8 shows the weight of two watermelons. The weight of watermelon P is 1.15kg. What is the weight, in kg, of 3 similar watermelon Q ? Q = total weight – weight of P = 1750 g – 1150 g = 600 g 3 similar watermelon Q = 3 X 600g = 1800 g = 1.8 kg 1750 g


Download ppt "TEKNIK MENJAWAB SOALAN MATEMATIK UPSR KERTAS 2. 1. 2 million = 1515 Give the answer in whole number 1515 million 2 2 000 000 x 1 000 0000.2 = 200 000."

Similar presentations


Ads by Google