Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

String Families BrassWoodwindPercussion 100 200 300 400 500 400 300 200 100 500 400 300 200 100 500 400 300 200 100 500 400 300 200 100 Final Jeopardy.

Similar presentations


Presentation on theme: "String Families BrassWoodwindPercussion 100 200 300 400 500 400 300 200 100 500 400 300 200 100 500 400 300 200 100 500 400 300 200 100 Final Jeopardy."— Presentation transcript:

1

2

3 String Families BrassWoodwindPercussion Final Jeopardy QuestionQuestion

4 Topic 1 – 100 Points QUESTION: How many families of instruments are there in an orchestra? ANSWER: Four

5 Topic 1 – 200 Points QUESTION: What family has instruments that are mostly made of metal? ANSWER: Brass

6 Topic 1 – 300 Points QUESTION: What family do you play by striking, shaking, or scraping? ANSWER: Percussion

7 Topic 1 – 400 Points QUESTION: What family has many instruments made of wood and you need your breath to make a sound? ANSWER: Woodwind

8 Topic 1 – 500 Points QUESTION: What family has is played by plucking or strumming a set of strings? ANSWER: String

9 Topic 2 – 100 Points QUESTION: True or False, All members of the brass family are made of metal? ANSWER: True

10 Topic 2 – 200 Points QUESTION: True or False, all members of the Brass family need a wood reed in order for sound to be made? ANSWER: False

11 Topic 2 – 300 Points QUESTION: Yes or No, the saxophone, because it is made of metal is a member of the Brass family? ANSWER: No

12 Topic 2 – 400 Points QUESTION: Which two of these musicians were a Brass player? Glenn Miller, Guy Lombardo, Louis Armstrong ANSWER: Glenn Miller, Louis Armstrong

13 Topic 2 – 500 Points QUESTION: Brass bands were normally used for which type of music? Symphony Orchestra or Marching Bands ANSWER: Marching Bands

14 Topic 3 – 100 Points QUESTION: Yes or No, a clarinet is a member of the woodwind family. ANSWER: Yes

15 Topic 3 – 200 Points QUESTION: True or False, a flute, because it is made of metal is a member of the Brass family. ANSWER: False

16 Topic 3 – 300 Points QUESTION: What is the instrument called that uses a double reed and played by Maestro Intriligator? ANSWER: Oboe

17 Topic 3 – 400 Points QUESTION: What is the lowest sounding member of the Woodwind family? ANSWER: Contra Bass

18 Topic 3 – 500 Points QUESTION: Which two musicians played woodwind instruments? Benny Goodman, Louis Armstrong, Meredith Willson ANSWER: Benny Goodman, Meredith Willson

19 Topic 4 – 100 Points QUESTION: True or False, all percussion instruments need the player to blow through them in order to make sound. ANSWER: False

20 Topic 4 – 200 Points QUESTION: True or False, a guiro is a member of the Percussion family. ANSWER: True

21 Topic 4 – 300 Points QUESTION: Yes or No, Tam-tam is another name for Gone ANSWER: Yes

22 Topic 4 – 400 Points QUESTION: True or False, Steel Drums are also called, “pans”. ANSWER: True

23 Topic 4 – 500 Points QUESTION: Name the drummer for the Beatles rock band. ANSWER: Ringo Starr

24 Topic 5 – 100 Points QUESTION: True or False, the string family is the biggest family in a symphony orchestra. ANSWER: True

25 Topic 5 – 200 Points QUESTION: Name the four instruments in the string family ANSWER: Violin, Viola, Cello, Bass

26 Topic 5 – 300 Points QUESTION: True or False, a violin is used in a marching band. ANSWER: False

27 Topic 5 – 400 Points QUESTION: True or False, Violin is the only instrument Mozart played. ANSWER: False

28 Topic 5 – 500 Points QUESTION: True or False, the guitar is NOT a member of the symphony orchestra string family ANSWER: True

29 Final Jeopardy Question 1000 points QUESTION: What is the person called who directs a Symphony Orchestra? An Engineer or Conductor? ANSWER: Conductor

30 Congratulations! You are ready to attend the Dubuque Symphony Orchestra Concert!


Download ppt "String Families BrassWoodwindPercussion 100 200 300 400 500 400 300 200 100 500 400 300 200 100 500 400 300 200 100 500 400 300 200 100 Final Jeopardy."

Similar presentations


Ads by Google