Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

How To Play the Jeopardy Game:  Choose a column; strings, woodwinds, brass or percussion  Click on a square with the number of points you want to.

Similar presentations


Presentation on theme: "How To Play the Jeopardy Game:  Choose a column; strings, woodwinds, brass or percussion  Click on a square with the number of points you want to."— Presentation transcript:

1

2

3 How To Play the Jeopardy Game:  Choose a column; strings, woodwinds, brass or percussion  Click on a square with the number of points you want to earn  Click to read the question  Say your answer  Click to read the correct answer  Click on the house to return to the Jeopardy Board 

4 Hidden in the game are 2 bonus questions, plus a double jeopardy question. Double Jeopardy If you hear a sound when you click on your square, you may play double your total points if your answer is correct!

5 StringsWoodwindsBrassPercussion

6 My instrument played the Peter melody in Peter and the Wolf. Who am I? Answer: Violin

7 I look like the violin, but am 5 inches longer. Who am I? Answer: Viola

8 You sit and hold this instrument with it’s bow. Answer: Cello

9 I am the biggest and lowest sounding string instrument. Who am I? Answer: String Bass

10 How many strings does the violin have? Answer: 4 Strings

11 I played the melody of the bird in Peter and the Wolf. Who am I? Answer: Flute

12 I played the melody of the cat in Peter and the Wolf. Who am I? Answer: Clarinet

13 I played the melody of the Grandpa in Peter and the Wolf. Who am I? Answer: Bassoon

14 The oboe played the part of which animal in Peter and the Wolf? Answer: Duck

15 A small piece of wood is needed for a clarinet to play. What is the name for this piece of wood? Answer: Reed

16 I played the melody of the wolf in Peter and the Wolf. Who am I? Answer: French Horn

17 Where does a French Horn player place his right hand on this instrument? Answer: Inside the horn’s bell.

18 Can you name another brass instrument that has a slide? Answer: Trombone

19 Name the biggest brass instrument. Answer: Tuba

20 I am the smallest brass instrument. Who am I? Answer: Trumpet

21 The hunters in Peter and the Wolf were played by what instrument? Answer: Timpani Drums

22 I am a percussion instrument with 3 sides. Who am I? Answer: Triangle

23 I am a percussion instrument that is round and has metal discs that jingle when you shake me. Answer: Tambourine

24 Name a percussion instrument that comes in pairs and you shake them. Answer: Maracas

25 I am a single big drum that you play with a felt mallet. Answer: Bass Drum


Download ppt "How To Play the Jeopardy Game:  Choose a column; strings, woodwinds, brass or percussion  Click on a square with the number of points you want to."

Similar presentations


Ads by Google