Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Practicum of Health Science. The nervous system has two components: A.Afferent and efferent B.Brain and spinal cord C.CNS and PNS D.None of the above.

Similar presentations


Presentation on theme: "Practicum of Health Science. The nervous system has two components: A.Afferent and efferent B.Brain and spinal cord C.CNS and PNS D.None of the above."— Presentation transcript:

1 Practicum of Health Science

2 The nervous system has two components: A.Afferent and efferent B.Brain and spinal cord C.CNS and PNS D.None of the above Answer: C

3 The ______ nervous system controls the activities of structures NOT under voluntary control. a.Somatic b.Central c.Autonomic d.Efferent Answer: C

4 The _______ nervous system is concerned with skeletal muscles. a.Somatic b.Central c.Autonomic d.Efferent Answer: A

5 _____ is a major transmitter implicated in emotional responses to certain stimuli; in conditions of depression and anxiety. a.Epinephrine b.Dopamine c.Acetylcholine d.Serotonin Answer: D

6 _____ control the contraction of blood vessels, dilation of pupils, and relaxation of the GI tract smooth muscle. a.Beta-one receptors b.Beta-two receptors c.Alpha receptors d.All of the above Answer: C

7 _____ increase heart rate and contractive force of the heart. a.Beta-one receptors b.Beta-two receptors c.Alpha receptors d.All of the above Answer: A

8 _____ most important action is bronchodilation. a.Beta-one receptors b.Beta-two receptors c.Alpha receptors d.All of the above Answer: B

9 _____ is the unique condition of reversible unconsciousness and absence of response to otherwise painful stimuli. a.General anesthesia b.Depression c.Malignant hyperthermia d.None of the above Answer: A

10 Which of the following is NOT a reversible action of general anesthesia? a.Amnesia b.Analgesia c.Depression d.Unconsciousness Answer: C

11 _____ are used to reverse benzodiazepine and narcotic overdoses whether seen in surgery or not. a.Fentanyl b.Ketamine c.Antagonists d.Anti-antagonists Answer: C

12 _____ pain is easy to manage and disappears when the body heals. a.Malignant b.Neuropathic c.Chronic nonmalignant d.Acute Answer: D

13 ____ pain lasts more than three months (chronic) and may respond poorly to treatment. a.Malignant b.Neuropathic c.Chronic non-malignant d.Acute Answer: C

14 _____ pain accompanies malignant disease and often increases in severity as the disease progresses. a.Malignant b.Neuropathic c.Chronic non-malignant d.Acute Answer: A

15 _____ is a physical & emotional reliance on a drug. Patients experience withdrawals when the drug is discontinued or the deose reduced. a.Addiction b.Depression c.Anxiety d.Dependence Answer: D

16 ____ is a compulsive disorder leading to continued use of the drug despite harm to the user; more or less a psychological need. a.Addiction b.Depression c.Anxiety d.Dependence Answer: A

17 _____ is the most common severe psychiatric disorder. a.Anxiety b.OCD c.Insomnia d.Depression Answer: D

18 _____ is a mood of extreme excitement, hyperactivity, agitation, and increased psychomotor activity. a.Unipolar depression b.Bipolar depression c.Mania d.Insomnia Answer: C

19 _____ causes mood swings that alter between periods of major depression and periods of mild to severe chronic agitation. a.Unipolar depression b.Bipolar depression c.Mania d.Insomnia Answer: B

20 ____ is a depression with no previous occurrence or mania. a.Unipolar depression b.Bipolar depression c.Anxiety d.Insomnia Answer: A

21 The ____ are the most commonly used antidepressants. a.MAOIs b.SNRIs c.TCAs d.SSRIs Answer: D

22 Antipsychotics reduce symptoms of which of the following: a.Hallucinations b.Delusions c.Thought disorders d.All of the above Answer: D

23 ____ is a state of uneasiness characterized by the worry about possible events. a.Unipolar depression b.Bipolar depression c.Anxiety d.Insomnia Answer:C

24 The most common self-prescribed treatment for anxiety is a.Xanax b.Alcohol c.Abilify d.Ativan Answer: B

25 ____ is a form of intense, overwhelming and uncontrollable anxiety that is not stimulated by exertion, life-threatening situations or actual danger. a.Anxiety attacks b.Depression c.Insomnia d.Narcolepsy Answer: A

26 Drugs that induce sleep and are used in patients with clearly defined insomnia are classified as ______. a.Hypnotics b.Anti-neoplastics c.Anti-retrovirals d.Anti-psychotics Answer: A

27 ____ is a sleep disorder involving recurring inappropriate episodes of sleep during daytime hours; no known causes. a.Anxiety attacks b.Depression c.Insomnia d.Narcolepsy Answer:D

28 All of these are complications from consuming large amounts of alcohol a.Vitamin deficiency and obesity b.Eradicates brain cells c.Cirrhosis of the liver d.All of the above Answer: D

29 Which of the following are symptoms of dependence on alcohol a.Blackouts or lapses of memory b.Doing things that cause regret afterwards c.Neglecting responsibilities d.All of the above Answer: D

30 _____ is used to stop the metabolism of alcohol and causes violent, instantaneous side effects. a.Ativan b.Ketamine c.Antabuse d.None of the above Answer:C

31 To resolve their problem, alcoholics must take four steps to recovery. Which is not one of the 4 steps? a.Acknowledge the problem b.Limit time spent with other users c.Seek professional help d.Use willpower to cut back Answer: D

32 ____ is a fairly common neurologic disorder defined as paroxysmal seizures. It is a symptom of brain dysfunction. a.Status epilepticus b.Generalized seizure c.Partial seizure d.Epilepsy Answer: D

33 ____ are caused by disordered abnormal electrical discharges in the cerebral cortex, resulting in a change of behavior of which the patient is not aware. a.Status epilepticus b.Tonic clonic c.Epilepsy d.Seizures Answer: D

34 ____ is a state of continuous tonic- clonic convulsions with or without a return to consciousness, lasting thirty minutes. a.Status epilepticus b.Myoclinic c.Epilepsy d.Seizure Answer: A

35 _____ is an imbalance of neurotransmitters, especially acetylcholine. a.Lou Gehrig’s disease b.ADHD c.Parkinson’s disease d.Multiple sclerosis Answer: C

36 ____ is characterized by hyperactivity, impulsiveness, and distractibility. a.Lou Gehrig’s disease b.ADHD c.Parkinson’s disease d.Multiple Sclerosis Answer: B

37 ____ is a progressive degenerative disease of the nerves that leads to muscle weakness, paralysis, and death. a.Lou Gehrig’s disease b.ADHD c.Alzheimer’s disease d.Multiple Sclerosis Answer: A

38 ____ is an autoimmune disease in which the myelin sheaths around nerves degenerate, resulting in the loss of use of the muscles and often degeneration in eyesight. a.Lou Gehrig’s disease b.ADHD c.Alzheimer’s disease d.Multiple Sclerosis Answer: D

39 True or False: Some drugs can slow the progression of Multiple Sclerosis, but there is no cure. Answer: True

40 ______ is a degenerative disorder of the brain that leads to progressive dementia, and changes in personality and behavior. a.Lou Gehrig’s disease b.ADHD c.Alzheimer’s disease d.Multiple Sclerosis Answer: C

41 _____ is an herb that has shown promising results in improving cognitive function and social behavior in Alzheimer’s patients. a.Avonex b.Zanaflex c.Tacrine d.Gingko Answer: D


Download ppt "Practicum of Health Science. The nervous system has two components: A.Afferent and efferent B.Brain and spinal cord C.CNS and PNS D.None of the above."

Similar presentations


Ads by Google