Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

PTCE Handout 3 Practicum of Health Science 2011-12.

Similar presentations


Presentation on theme: "PTCE Handout 3 Practicum of Health Science 2011-12."— Presentation transcript:

1 PTCE Handout 3 Practicum of Health Science 2011-12

2 Which is a reason for a manufacturer to recall a drug? a.Contamination b.Low profits c.Label changes d.Change in advertising Answer: a

3 When receiving an order from the wholesaler, all should be checked except a.name of product b.product strength c.quantity d.cost answer: d

4 When restocking, always place shortest expiration date products a.behind other stock b.on the counter c.in front of other stock d.next to the other stock answer: c

5 A prescription for Patanol reads ‘ou’. What do you type on label? a.both ears b.both eyes c.right eye d.right ear answer: b

6 Who has regulatory oversight of the practice of pharmacy? a.NABP b.FDA c.DEA d.State Board of Pharmacy answer: d

7 The Dietary Supplement Health and Education Act established a.FDA oversight of nutritional supplements b.FDA did not have oversight c.manufacturers may make health claims to sell their products d.proof of benefit is with manufacturer answer: b

8 What does the term inventory mean? a.record of drugs purchased b.record of drugs sold c.list of all items available for sale d.value of merchandise in stock answer: c

9 Which book contains FDA-approved indications, unapproved uses for drugs, drug tables, and monthly updates? a.Drug Facts and Comparisons b.American Hospital Formulary Svc. c.Physicians’ Desk Reference d.Handbook of Injectable Drugs answer: a

10 Who gives prescription drug benefits for covered individuals from many different insurance companies? a.comprehensive insurance company b.HMO c.Pharmacy benefit manager (PBM) d.PPO answer: C

11 A third-party payment is a.cash payment at the time of service b.credit card payment for services c.reimbursement to the patient for prescription services d.reimbursement to the pharmacy for prescription services answer: d

12 The needle-like device inserted into veins close to the surface and used for up to 72 hours is a a.central venous catheter b.peripheral venous catheter c.midline catheter d.multiple-lumen catheter answer: b

13 Universal claim forms are used to a.process third-party claims b.process a credit card purchase c.return recalled drugs d.purchase drugs from the wholesaler answer: a

14 How are buccal tablets given? a.under the tongue orally b.inserted vaginally c.between the cheek and gum orally d.inserted rectally answer: c

15 What is an advantage of using technology in the pharmacy? a.less need for technical help b.increased efficiency c.decreased need for pharmacist double-check d.increased expense answer: b

16 A physical inventory of controlled substances in schedule II is done: a.daily b.monthly c.yearly d.every 2 years answer: d

17 Which of these drugs was originally from natural sources but is now synthetic? a.phenobarbital b.penicillin c.epinephrine d.vitamin b 12 answer: c

18 Part of the on-line adjudication process includes checking a.for drug-drug interactions b.for allergies c.formulary status d.storage requirements answer: c

19 Which ordering technique requires the staff of a pharmacy to write down items they used so they will be ordered? a.minimum & maximum product level b.order book c.inventory cards d.computerized inventory system answer: b

20 Which of the following is not a parenteral dose form? a.urethral b.intracardia c.intrasynovial d.subcutaneous answer: a

21 Purchasing that is done frequently in quantities to meet demand until the next ordering time is called a.direct purchasing b.prime vendor purchasing c.JIT d.ASAP answer: c

22 Which of the following is a typical floor stock item? a.Maalox b.Lopressor c.Medrol d.Lanoxin answer: a

23 A disadvantage of the floor stock system: a.a quick turnaround between writing the order and the administration b.convenience of availability c.increased risk of medication errors d.no risk of diversion answer: c

24 Which is the advantage to monitoring inventory? a.increase in expired products b.decrease in capital that is tied up c.increased risk of diversion d.need for increased storage space answer: b

25 Computerized inventory control systems automatically a.notify the technician about outdates b.notify the technician about recalls c.generate a purchase order d.determine the patient’s day supply answer: c


Download ppt "PTCE Handout 3 Practicum of Health Science 2011-12."

Similar presentations


Ads by Google