Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Health Psychology Third Edition Quiz Chapter Four, Stress.

Similar presentations


Presentation on theme: "Health Psychology Third Edition Quiz Chapter Four, Stress."— Presentation transcript:

1 Health Psychology Third Edition Quiz Chapter Four, Stress

2 1. The tendency to maintain a balanced or constant internal state is called: (85) A.homeostasis B.sympathetic arousal C.conditioned aversion D.prolixity E.primary response

3 1. The tendency to maintain a balanced or constant internal state is called: (85) A.homeostasis B.sympathetic arousal C.conditioned aversion D.prolixity E.primary response

4 2. The ____ model proposes that two interacting factors determine an individual’s susceptibility to stress and illness: genetic and environmental.(97) A.post-traumatic B.reactivity C.diathesis-stress D.bipolar E.two factor

5 2. The ____ model proposes that two interacting factors determine an individual’s susceptibility to stress and illness: genetic and environmental.(97) A.post-traumatic B.reactivity C.diathesis-stress D.bipolar E.two factor

6 3. ____ are hormones that reduce inflammation, promote healing and help mobilize the body;s energy resources.(86) A.corticosteroids B.sarcomas C.serotonin and dopamine D.lycopene and other anti-oxidants E.teratogens

7 3. ____ are hormones that reduce inflammation, promote healing and help mobilize the body;s energy resources.(86) A.corticosteroids B.sarcomas C.serotonin and dopamine D.lycopene and other anti-oxidants E.teratogens

8 4. The level of the hormone _____ in the blood or salvia is frequently used as an index of stress.(86) A.cortisol B.sarcoma C.serotonin D.capsaicin E.Substance P

9 4. The level of the hormone _____ in the blood or salvia is frequently used as an index of stress.(86) A.cortisol B.sarcoma C.serotonin D.capsaicin E.Substance P

10 5. A number of the rats in Ader’s study of conditioned aversion became sick and died because of: (87) A.exposure to germs from dirty hands B.suppression of the immune system C.a virus introduced via the food they ate D.electrical shock E.poison fed to them

11 5. A number of the rats in Ader’s study of conditioned aversion became sick and died because of: (87) A.exposure to germs from dirty hands B.suppression of the immune system C.a virus introduced via the food they ate D.electrical shock E.poison fed to them

12 6. The second key discovery that changed medicine was neuroscientist Candace Pert’s demonstration that: (88) A.Germs cause illness B.teratogens can damage the developing fetus C.neurotransmitters carry a message to a neuron D.the brain can influence the immune system E.high vagal tone is inversely related to negative emotional arousal

13 6. The second key discovery that changed medicine was neuroscientist Candace Pert’s demonstration that: (88) A.Germs cause illness B.teratogens can damage the developing fetus C.neurotransmitters carry a message to a neuron D.the brain can influence the immune system E.high vagal tone is inversely related to negative emotional arousal

14 7. ___ is the process by which a member of one ethnic or racial group adopts the value, customs and behaviors of another (113) A.synomorphy B.porlixity C.acculturation D.repressive coping E.social support

15 7. ___ is the process by which a member of one ethnic or racial group adopts the value, customs and behaviors of another (113) A.synomorphy B.porlixity C.acculturation D.repressive coping E.social support

16 8. According to Selye, a hard quiz like this one is a (n) ____ and can produce physiological reactions. (93) A.stressor B.counter irritation C.disinhibition D.diathesis-stress E.carcinoma

17 8. According to Selye, a hard quiz like this one is a (n) ____ and can produce physiological reactions. (93) A.stressor B.counter irritation C.disinhibition D.diathesis-stress E.carcinoma

18 9. Lazarus’s transactional model of stress focuses on: (95) A.stress-induced atrophy of hippocampal neurons B.cognitive appraisal C.the nature of the stressor D.sociocultural factors E.repressive coping

19 9. Lazarus’s transactional model of stress focuses on: (95) A.stress-induced atrophy of hippocampal neurons B.cognitive appraisal C.the nature of the stressor D.sociocultural factors E.repressive coping

20 10. Numerous studies have reinforced Selye’s basic point: (94) A.being rich is stressful B.stress is up to the individual C.stress is caused by overwhelming events D.stress mostly involves trivial things E.prolonged stress exacts a toll on the body

21 10. Numerous studies have reinforced Selye’s basic point: (94) A.being rich is stressful B.stress is up to the individual C.stress is caused by overwhelming events D.stress mostly involves trivial things E.prolonged stress exacts a toll on the body

22 11. Amber’s roommate wants help with her homework. Which of the following could likely serve as a negative reinforcer? A.Good candy B.Smiles and compliments C.Unpleasant music D.Money E.Comfortable room temperature

23 11. Amber’s roommate wants help with her homework. Which of the following could likely serve as a negative reinforcer? A.Good candy B.Smiles and compliments C.Unpleasant music D.Money E.Comfortable room temperature

24 12. In which case would you want to used negative reinforcement? A.Roommate uses your stuff without asking. B.Roommate tells your deepest secret to your rival C.Roommate cleans up his or her mess D.Your mother visits without calling first E.Teacher gives an exam without notice

25 12. In which case would you want to used negative reinforcement? A.Roommate uses your stuff without asking. B.Roommate tells your deepest secret to your rival C.Roommate cleans up his or her mess D.Your mother visits without calling first E.Teacher gives an exam without notice

26 The End

27 1.a 2.c 3.a 4.a 5.b 6.d 7.c 8.a 9.b 10.e


Download ppt "Health Psychology Third Edition Quiz Chapter Four, Stress."

Similar presentations


Ads by Google